Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 apr 2011 - Anul XVI, nr. 99 (4697)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Crima Organizată

Noi audieri în dosarul celor peste o sută de suceveni, duşi la cerşit în Italia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nu mai puţin de şapte indivizi au fost aduşi, ieri, în faţa procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată  şi Terorism –Serviciul Teritorial Suceava, pentru a fi audiaţi în dosarul „Ţiganiada”, în urma căruia s-a reuşit anihilarea uneia dintre cele mai mari reţele din judeţ de trafic de persoane şi minori.

Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba de aceeaşi grupare acuzată că a dus în Italia, la cerşit, peste o sută de victime de pe urma cărora membrii reţelei au scos zeci de mii de euro.

Din informaţiile pe care le deţinem, la sediul DIICOT Suceava au fost aduşi ieri Alexandru David, Reghina David, Codruţ David, Alexandru Chereji, Iosif Varga, Carol Antal şi Gheorghe David.

Cei şapte nu au făcut parte din lotul celor 34 de inculpaţi trimişi iniţial în judecată, întrucât erau plecaţi din ţară, iar faţă de ei au fost disjunse cercetările.

Pentru că avocaţii lor au cerut termen de apărare, anchetatorii DIICOT au decis ca audierile să fie reprogramate pentru luni dimineaţă, 2 mai a.c..

Potrivit anchetatorilor, indivizii implicaţi în această grupare, condusă de Alexandru Varga (zis "Ţurlea"), în vârstă de 57 de ani, din oraşul Gura Humorului, fostul lider al filialei locale a Partidei Romilor, aveau o „fabrică” de cerşetori pentru Italia.

În perioada 2002-2004, "Ţurlea" şi ceilalţi membri ai grupării au dus peste o sută de romi (bărbaţi, femei, copii) să cerşească în Peninsulă.

Infractorii suportau cheltuielile legate de obţinerea paşapoartelor victimelor şi pentru transportul acestora până în Italia, unde le cazau într-o tabără construită din barăci şi corturi, situată sub un pod de la periferia oraşului Napoli.

În fiecare zi, explicau, în 2004, ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, victimele erau trimise în oraş să cânte la instrumente pe stradă şi să cerşească, invocând în unele cazuri şi pseudoinfirmităţi.

Traficanţii adunau într-o singură zi între 2.000 şi 4.000 de euro.

Dintre inculpaţii daţi pe mâna judecătorilor, 12 au fost condamnaţi la pedepse cu închisoarea, pedeapsa cea mai mare fiind de cinci ani după gratii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noi audieri în dosarul celor peste o sută de suceveni, duşi la cerşit în Italia.
 Vizualizări articol: 607 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noi audieri în dosarul celor peste o sută de suceveni, duşi la cerşit în Italia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tigani trimis de
(29 apr 2011, 17:10:24
Pedeapsa cea mai mare 5 ani de inchisoare???????????????? In ce rahat de tara traim? Gura mamii lor de ciori, pentru astia si trasul in teapa ar fi o pedeapsa prea usoara!!! Ne-au facut de ras in toata lumea, la noi in tara tremura oamenii de frica lor cand ii vad, spre ce dracu ne indreptam? Antonescule unde esti????
2.   AJUTOR!!!!! trimis de
(30 apr 2011, 00:31:02
Am pus ceva comentarii contra guvernarii si acum i-mi pare rau SE INCEARCA EXTERMINAREA MEA. AVETI GRIJA CE SCRIETI!!!!!! NUU AVEM NICI O SANSA CONTRA MASONRIEI!! MAI CA-MI VINE SA MA PUN IN GENUNCHI SA MA IERTE CA M-AM LUAT DE EI AM 2 COPILASI DE CRESCUT.AJUTATIMAAAAA!!!!!
3.   Naspa trimis de
(30 apr 2011, 12:26:37
stai linistit,Topazel cu o moarte sintem datori:))))))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei