Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

„Going Blind”

Film documentar despre experienţele celor care şi-au pierdut vederea sau sunt pe cale să şi-o piardă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala mică a Casei de Cultură Suceava a găzduit, la finele săptămânii trecute, lansarea filmului documentar „Going Blind”, eveniment organizat de Clubul Lions Suceava în colaborare cu Clinica Oftalmologică Novaoptic. La vizionarea filmului au participat aproximativ 200 de persoane.

„Going Blind”este un film de 80 de minute, produs de regizorul american de filme documentare Joseph Lovett, care a documentat experienţele celor care şi-au pierdut deja vederea sau sunt pe cale să şi-o piardă.

 

Un film prezentat în peste 30 de state

„Going Blind”urmăreşte să sensibilizeze publicul larg cu privire la importanţa controalelor oftalmologice periodice, să îi informeze pe cei care sunt pe cale să îşi piardă vederea cu privire la beneficiile dispozitivelor optice low vision şi face un apel către medicii oftalmologi pentru a lua în considerare calitatea vieţii pacientului, precum şi importanţa sprijinului lor în recuperarea vizuală a acestuia.

Filmula avut premiera în iunie 2010, la Congresul Internaţional de Oftalmologie de la Berlin, o manifestare medicală la care au participat peste 10.000 de oftalmologi. Lansarea în cinema a avut loc la New York, în timpul săptămânii de celebrare a Zilei Internaţionale a Vederii (8-15 octombrie 2010) şi a acumulat numeroase aprecieri din întreaga lume. „Going Blind”a fost prezentat în peste 30 de state.

 

Regizorul, el însuşi o persoană care şi-a pierdut vederea

El însuşi bolnav de glaucom, regizorul Joseph Lovett şi-a pierdut vederea treptat, fiind diagnosticat acum 20 de ani. Vorbind personal cu oameni care şi-au pierdut complet vederea sau o parte semnificativă a acesteia, el a decis să facă un film documentar care nu ar sprijini doar pacienţii şi rudele acestora, dar care ar putea ajuta, de asemenea, comunitatea oftalmologică în eforturile ei de educaţie a pacientului.

Alături de Lovett, în film sunt prezentate şase personaje, fiecare cu o poveste impresionantă despre modul în care au ales să îşi trăiască viaţa, în situaţia în care ei sunt orbi sau suferă de grave deficienţe de vedere.

 

Care este scopul final al filmului

„Scopul final al filmului este de a încuraja oamenii fără deficienţe de vedere să preţuiască vederea lor. Vrem ca oamenii care nu au fost în pericol de a-şi pierde vederea să efectueze controale oftalmologice periodice. Încurajăm oamenii care şi-au pierdut vederea să apeleze la terapia low vision, să se informeze mai mult şi sperăm ca medicii oftalmologi să fie mai mult implicaţi în menţinerea calităţii vieţii pacienţilor lor şi să le recomande utilizare dispozitivelor oftalmologice low vision”, a spus dr. Cristina David, de la Clinica Oftalmologică Novaoptic Suceava.

De menţionat că în cadrul amplului program lionistic internaţional „Sight First”, Clubul Lions România a demarat importante proiecte naţionale în sprijinul persoanelor lipsite de vedere. Difuzarea acestui film în România este parte integrantă a acestui program. Prin mesajul său, filmul „Going Blind”este un îndemn la acţiune.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Film documentar despre experienţele celor care şi-au pierdut vederea sau sunt pe cale să şi-o piardă.
 Vizualizări articol: 693 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Film documentar despre experienţele celor care şi-au pierdut vederea sau sunt pe cale să şi-o piardă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei