Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Soluţii de criză

Sălile de operaţie ale Spitalului Suceava vor putea fi închiriate pentru intervenţii chirurgicale particulare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Spitalul Suceava caută soluţii pentru a-şi suplimenta veniturile, în condiţiile în care bugetul alocat de Casa de Asigurări de Sănătate este insuficient, iar una dintre modalităţile avute în vedere este închirierea sălilor de operaţie pentru intervenţii chirurgicale particulare.

După modernizarea blocului operator, directorul Vasile Rîmbu îşi propune să încurajeze efectuarea de operaţii în regim privat, pentru pacienţii cu bani, care-şi permit să aducă la Suceava medicii pe care şi-i aleg, din ţară sau străinătate, scutind astfel o deplasare până la clinica în care doctorii preferaţi îşi desfăşoară activitatea.

„Sălile vor putea fi închiriate în afara orelor de program operator, iar veniturile obţinute vor fi folosite în special pentru dotare”, a spus directorul Spitalului Suceava.

Vasile Rîmbu a informat că, la începutul lunii iulie, vor demara lucrările de reabilitare a blocului operator, unde sunt vizate opt săli de operaţii, care vor fi modernizate şi dotate la standarde înalte. Investiţia va costa cel puţin 1,5 milioane de euro şi va presupune şi înfiinţarea unui sector de septici, cu zece paturi.

 

Din ce mai scoate Spitalul Suceava bani de la pacienţi

În 2009,Spitalul Suceava a început să comercializeze contra sumei de un leu papucii de unică folosinţă, din folie subţire de plastic, pe care i-a pus în vânzare celor care intră în unitate cu diverse treburi sau care merg în vizită la pacienţii internaţi. Dacă din vânzarea propriu-zisă a papucilor unitatea câştigă mai puţin, primind de la firma care-i pune la dispoziţie jumătate din totalul încasărilor lunare, veniturile se completează cu banii primiţi de la aceeaşi societate pentru spaţiul închiriat din incintă, de trei metri pătraţi.

În 2011, la Spitalul Suceava a fost introdusă taxa de zece lei pentru pacienţii care necesită o internare de zi sau un consult în ambulatoriul de specialitate. Taxa trebuie plătită de bolnavi înainte de internare sau consult, direct la casierie sau pe secţii. Pentru aceşti bani se taie chitanţă, iar sumele adunate merg în conturile spitalului, fiind folosite pentru achiziţionarea de detergenţi şi dezinfectanţi.

 

În viitor, taxă de intrare în spital şi rezerve contra cost

Săptămâna aceasta, conducerea unităţii a anunţat că, de la 1 iunie, se va percepe şi un tarif de intrare de până în zece lei pentru persoanele care intră în spital în afara programului obişnuit de vizite, tarif care să acopere o parte din costurile legate de întreţinere şi curăţenie. Totodată, responsabilii Spitalului Suceava şi-au manifestat intenţia de a renova unele saloane şi a le transforma în rezerve de lux, care să fie oferite contra cost pacienţilor cu dare de mână. Rezervele vor fi înfiinţate până la finele anului şi vor constitui o sursă de venituri pentru spital, în timp ce pacienţii vor avea parte de mai mult confort. Tarifele pentru saloanele de lux urmează să fie stabilite de conducerea unităţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sălile de operaţie ale Spitalului Suceava vor putea fi închiriate pentru intervenţii chirurgicale particulare.
 Vizualizări articol: 1232 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 3 voturi
Sălile de operaţie ale Spitalului Suceava vor putea fi închiriate pentru intervenţii chirurgicale particulare4.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Frumos trimis de
(15 apr 2011, 09:37:46
frumos ,dar am o singura intrebare ... tot 10 lei platesc si cei care vin sa aduca medicamente bolnavilor internati? pentru ca asa e practica spitalul judetean .te internezi apoi iti spune ... ai branula? nu? da cum vii asa la spital fara, de parca ai veni fara chiloti stii?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei