Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ameninţare tăcută

Primăria Suceava, obligată să ia măsuri pentru reducerea poluării cu pulberi în suspensie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poluarea cu pulberi în suspensie, care la Suceava a înregistrat depăşiri ale normelor admise atât anii trecuţi, cât şi anul acesta, în 22 de zile din 90, va aduce penalităţi mari municipalităţii, dacă nu vor fi luate măsuri de controlare a acestui fenomen periculos pentru sănătatea populaţiei.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că a fost atenţionat în această privinţă şi că este decis să ia toate măsurile necesare pentru a fi redusă poluarea cu pulberi în suspensie.

“Ne vom implica, în ideea să măturăm străzile, să le spălăm, unde e cazul.

O să-i şi amendăm pe cei care se fac responsabili de producerea acestor pulberi, pentru că mult praf e făcut din neglijenţă, se creează de la maşinile care ies cu roţile murdare din şantiere. Nu am fost niciodată un adept al amenzilor, dar se pare că nu mai este loc de întors. O să găsim soluţii împreună cu cei de la mediu şi le vom aplica”, a declarat Ion Lungu.

Pe de altă parte, edilul sucevean s-a arătat nemulţumit de faptul că, din cauza unor măsuri prea restrictive, Suceava riscă acum să fie pusă la cheltuială şi mai mare, într-o perioadă critică.

“Negocierile pe măsurile de mediu s-au făcut în genunchi în anii 2003-2004. Avem cele mai stricte măsuri de mediu din Europa, în condiţiile în care noi avem de reconstruit oraşele. Suntem în această situaţie şi din cauza Ministerului Mediului. Prea mult s-a tergiversat semnarea contractului pentru groapa ecologică. Abia acum s-a semnat, la cinci ani de la iniţierea acestui proiect.

De aceea suntem obligaţi să cărăm deşeurile la Botoşani, să plătim mai mult.

De acei bani puteam face mai bine curat în oraş, ne permiteam să spălăm străzile. Sper să se finalizeze cât mai rapid prima celulă de gunoi de la Moara, să se reducă cheltuielile de transport, faţă de cât sunt ele acum, când transportăm gunoiul la Botoşani”, a adăugat Lungu, care, resemnat, a recunoscut că unde-i lege nu-i tocmeală şi măsurile care vor fi stabilite vor trebui respectate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Suceava, obligată să ia măsuri pentru reducerea poluării cu pulberi în suspensie.
 Vizualizări articol: 1039 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Primăria Suceava, obligată să ia măsuri pentru reducerea poluării cu pulberi în suspensie4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Primar de cauciuc trimis de
(15 apr 2011, 08:24:34
Ce face?sa ii amendezi pe cei cu rotile murdare de noroi?Ha ha!Pai inseamna ca amendezi 99%din soferii din oras,ca strazi fara noroi,mai rar la noi!Mai urmeaza sa amendezi si pietonii,ca si-aasa ei cara la greu noroi de pe fostele trotuare...jenant...halal solutie ai gasit,gospodarule!Dar de plantat niste copaci,de refacut spatiile verzi din fata blocurilor(cele distruse de cei cu sapaturile,evident)de refacut macar parcul de la Universitate,ca si-asa e in fata primariei,n-ai auzit?Ar trebui facute niste poze cu caricatura aia de parc si trimise pe la televiziunile nationale,puse pe net,sa vada toata lumea cum arata parcul de sub geamul gospodarului !!!!!!!!De cel putin 10 ani nu s-au peticit macar gropile de acolo,ce sa mai zic de spatiile verzi,de copacii care stau sa cada pe copii!Deh,cred ca ai cam orbit,Lungule!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei