Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 14 apr 2011 - Anul XVI, nr. 87 (4685)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul”, gazda unei conferinţe internaţionale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul” Suceava organizează în data de 28 aprilie a.c., începând cu ora 11.00, Conferinţa Internaţională “Ce semnifică Ştiinţa de a învăţa pe tot parcursul vieţii în învăţământul vocaţional şi tehnic”, ca rezultat al proiectului Leonardo da Vinci – Parteneriate cu tema “Literacy! A key competence in VET”, desfăşurat în perioada 2009-2011, în parteneriat cu Phantastische Bibliothek din Wetzlar, Germania,Berufliche Schule des Wetteraukreises - Nidda, Germania, şi Istituto Tecnico Commerciale “Archimede” - Modica, Italia.

La conferinţă vor participa 60 de persoane, cadre didactice, directori de licee, inspectori şcolari din judeţ, precum şi reprezentanţi ai partenerilor din Germania şi Italia. „Scopul conferinţei este diseminarea activităţilor şi rezultatelor proiectului, într-o formă inedită de workshop în data de 27 aprilie, ora 14:30. Astfel va fi analizat impactul proiectului pentru predarea-învăţarea în învăţământul vocaţional şi tehnic, în contextul pregătirii elevilor pentru piaţa muncii în UE, având în vedere nu doar învăţarea formală, ci şi cea nonformală, ca procese personale de învăţare de o importanţă vitală, aflate la baza învăţării pe tot parcursul vieţii”, a declarat Petru Carcalete, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Biblioteca virtuală, cea mai importantă realizare în urmă proiectului

Pe parcursul celor doi ani de proiect, începând cu octombrie 2009, au avut loc cinci întâlniri de lucru, în cadrul cărora s-au desfăşurat activităţi variate: vizite la instituţii reprezentative din ţările partenere, asistenţe la activităţi (curriculare şi extracurriculare), activităţi de formare etc.. „Pentru Colegiul Tehnic <Samuil Isopescul> o importanţă deosebită o are realizarea bibliotecii virtuale, care poate fi accesată de către orice doritor pe site-ul şcolii: www.samuilisopescu.ro. În prezent este în fază de finalizare, după o îndelungă activitate, un ghid pentru profesori, intitulat <Literacy Guidelines>, care va conţine  descrierea competenţelor Literacy pe care elevii trebuie să le dobândească la sfârşitul liceului pentru a fi competitivi pe piaţa muncii din Europa, precum şi proiecte didactice, adaptate astfel încât să poată fi folosite de către orice profesor”, a precizat Petru Carcalete.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul”, gazda unei conferinţe internaţionale.
 Vizualizări articol: 668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.3 din 3 voturi
Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul”, gazda unei conferinţe internaţionale2.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei