Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 3 mar 2011 - Anul XVI, nr. 51 (4649)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Hoţ cu greutate

Minor de 17 ani, suspect în aproape o sută de furturi, reţinut a doua oară de poliţişti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Un minor în vârstă de 17 ani, deja cunoştinţă veche a poliţiştilor, suspect ori autor „dovedit” în zeci de furturi comise în municipiul Fălticeni, a ajuns după gratii, poliţiştii reuşind să-l probeze în două fapte petrecute recent.

Din ancheta oamenilor legii de la Poliţia municipiului Fălticeni rezultă că Alexandru Lucanu, împreună cu un copil de 13 ani, a pătruns, în noaptea de luni spre marţi, într-un dispensar din Fălticeni, de unde a sustras două telefoane mobile, după care, în aceeaşi seară, a spart şi un salon de cosmetică, de unde a furat suma de 200 de lei şi o cameră video în valoare de 800 de lei.

Imediat, precizează poliţia, minorii au jucat banii furaţi la o sală de jocuri din Fălticeni, fiind prinşi cu bunurile furate asupra lor.

Reţinut de poliţie marţi, Lucanu a fost introdus în arest pe baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore, iar ieri Judecătoria Fălticeni a decis emiterea unui mandat de arestare pentru 19 zile pe numele său.

Exact după acelaşi scenariu s-au petrecut lucrurile şi anul trecut, când, prins după ce a comis mai multe furturi, Alexandru Lucanu a primit mandat de arestare pentru 19 zile, pentru ca apoi, la recurs, să fie eliberat. Decizia a avut în principal la bază faptul că acesta este minor şi s-ar putea reabilita.

Poliţiştii sunt convinşi că acum acesta va rămâne în arest, furturile comise frecvent în ultimele luni demonstrând că minorul este extrem de departe de reabilitare.

Surse judiciare ne-au mărturisit că minorul se află în evidenţele poliţiei cu furturi de mai bine de trei ani, fiind probat în aproximativ 20 de fapte, în curs de probare în alte 20-30, şi suspect în alte câteva zeci.             

De la spargeri de chioşcuri, la furturi din buzunare ori din case şi apartamente, minorul poate fi considerat un adevărat cal breaz în Fălticeni. 

Pentru localnicii din Fălticeni, numele Lucanu este deja foarte cunoscut. Un frate mai mare al lui Alexandru, Răzvan Vasile Lucanu, major, a „adunat” şi el furt după furt până când a fost arestat.  

În multe dintre furturile comise, Alexandru Lucanu a acţionat cu complici, copii cu câţiva ani mai mici decât el, fiind un adevărat „magnet” în ceea ce priveşte atragerea de minori către furturi. Nu puţine au fost cazurile când cei implicaţi în fapte de acest gen aveau 12 sau 13 ani, aşa cum s-a întâmplat, de altfel, şi în cazul furturilor de la începutul acestei săptămâni. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minor de 17 ani, suspect în aproape o sută de furturi, reţinut a doua oară de poliţişti.
 Vizualizări articol: 1932 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Minor de 17 ani, suspect în aproape o sută de furturi, reţinut a doua oară de poliţişti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Rusine justitiei romane trimis de
( 3 mar 2011, 11:35:26
sa nu-l prinzi si sa-i rupi mainile ?!?!? si apoi sa chemi politia?!
2.   Comentariu trimis de
( 3 mar 2011, 14:05:24
Lasa ca si romanii sunt niste papagali.
Ieri cand l-au impuscat pe ala in cap au sarit toti in sus...cum sa impusti omul in cap??
Ala era om? Trebuia taiat capul intai si apoi impuscat!!!
Asa si cu asta ...hai sa-l lasam sa mai creasca!!
3.   Lucan - tigan de 2 lei trimis de
( 3 mar 2011, 14:37:40
De fiecare data politia si-a facut datoria in cazul fratilor Lucan, numai ca justitia este o "mama buna si sufletista" cu toti jegosii,si te mai intrebi de ce se intampla atatea.Daca s-ar inatari autoritatea politistului si o mai buna si eficienta a legilor atunci lucrurile ar sta altfel,dar parlamentarii nostri dragi nu stiu ce metode sa mai schimbe pentru a deteriora si mai mult autoritatea politistului.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei