Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Măsură

Parcare interzisă pe unele străzi, în scopul salubrizării acestora

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Sute de şoferi au avut ieri interdicţie de a parca pe lateralele bulevardului George Enescu, timp de câteva ore, ca urmare a acţiunii de salubrizare stradală efectuată de Rosal cu sprijinul Poliţiei Locale Suceava.

Situaţii asemănătoare vor apărea şi în perioada următoare pe principalele artere de circulaţie ale Sucevei, când echipele de salubrizare se vor ocupa de curăţarea rigolelor de pământul, praful şi nisipul adunat în timpul iernii, în vreme ce Poliţia Locală va interzice şoferilor să mai parcheze pe lateralele străzii, pentru o scurtă perioadă de timp.

Şeful serviciului de Salubrizare din cadrul Primăriei Suceava, Mihai Hostiuc, a precizat că măsura este necesară pentru că, altfel, lucrările de curăţare a străzii nu vor da deloc rezultatele aşteptate.

“Sunt străzi foarte aglomerate, unde, dacă nu am interzice parcarea timp de o oră-două, cât au de lucru echipele de salubrizare, nu am reuşi să strângem deloc gunoiul adunat în timp. Şi aşa avem destule probleme cu maşini care nu au mai fost mişcate din loc de cel puţin jumătate de an sau chiar de ani de zile. Sub ele s-a adunat o crustă groasă de mizerie, pe care nu se ştie când o vom putea îndepărta”, a spus Mihai Hostiuc.

Astăzi, echipele Rosal şi ale Poliţiei Locale vor acţiona pe strada Mihai Viteazu, întâi pe o laterală, apoi pe cealaltă parte, începând din jurul orei 08.00.

Viceprimarul Sucevei Lucian Harşovschi a declarat că, pentru ca disconfortul provocat celor aflaţi în trafic să fie cât mai mic, una din echipele Rosal se ocupă de curăţarea străzilor principale în timpul nopţii, dar că acţiunea acestora trebuie completată ziua cu curăţarea lateralelor străzii, pe care noaptea stau parcate autoturismele, astfel încât intervenţiile din timpul zilei sunt necesare, chiar dacă nu sunt agreate deloc de şoferi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcare interzisă pe unele străzi, în scopul salubrizării acestora.
 Vizualizări articol: 728 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Parcare interzisă pe unele străzi, în scopul salubrizării acestora5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Curatenia pe GE 01 trimis de
(16 feb 2011, 12:48:28
Chiar is curios unde erau,ieri, politistii locali , pt ca baietii de la Rosal abia puteau sa curete strada de soferii destepti ,care desi se vedea clar ca Rosalu' face curat , parcau in zona necuratata in loc sa parcheze in zona curatata.Si faza cu interzicerea de parcare langa bordura pe lateralele strazii timp de 2 ore nu a tinut deloc, deoarece Poitia Locala trebuia (in loc sa doarma) ,ca in noaptea precedenta sau chiar cu o zi inainte sa puna in geam la toate masinile parcate o hartie cu orele la care se vor efectua lucrarile ca sa stie oamenii sa nu mai parcheze ( desi sunt multi nesimtiti care in loc sa parcheze la vreo 200m de casa prefera sa parcheze in mizerie (pe care cei de la Rosal incercau sa o inlature) si din cauza lor tot va ramane jeg pe strazi.
2.   Curatenia pe GE 02 trimis de
(16 feb 2011, 12:49:40
Eu va invit sa faceti o plimbare pe George Enescu ,de la Maraton la Nordic, si sa dedeti daca se cunoaste vreun fel de curatenie. Asta e frumosul targ in care traim si in care Primarul Lungu nu este in stare sa dea o dispozitie ca in data de xx de la ora de xx pana la ora xx sa fie interzisa parcarea totala (nici macar pe trotuar) pe anumite strazi (eu unul nu ma supar sa parchez la Kaufland pt 2-3 ore daca stiu ca in G.E. se va face curat luna) si sa anunte aceasta decizie prin toate mijloacele posibile ( postere pe stalpi , masini care anunta actiunea prin portavoce, ziare , tv , etc) si asa lumea va sti cand si unde nu se parcheaza.
3.   Macar copiati cum se face in alte parti trimis de
(16 feb 2011, 14:29:22
Daca primarul Lungu nu este in stare sa vina cu idei originale, macar sa copie cum se face in majoritatea oraselor din occident. Pe toate strazile sunt trecute indicatoare rutiere cu stationarea interzisa intre anumite ore in anumite zile din saptamana. Si cu asta s-ar rezolva problema parcarilor aiurea in zilele cand se face curatenie. Daca romanul nu respecta orele respective, sa i se ridice masina si sa plateasca contravaloare lucrarilor suplimentare de salubrizare pentru portiunea respectiva.
3.1  RE: Macar copiati cum se face in alte parti trimis de
(16 feb 2011, 17:04:08
Cu siguranta este buna ideea ta si anume de a copia acest lucru...
dar eu sincer spun ca pe B`dul George-Enescu sunt masini care nu cred ca au fost mutate de ceva timp... unele poate chiar ani...:( cum s`ar putea rezolva aceasta problema...?
Cred ca ar trebui sa fim mai civilizati, sa nu se ajunga la amenzi pentru a se putea face curatenie in oras.
La asa ceva poate ca ar trebui sa contribuim si noi, nu sa facem noi pe caposii si sa pe opunem acestei actiuni.
Cine nu ar vrea sa se plimbe pe un trotuar/strada cutar/curata ?
trebuie sa ne gandim la partea buna a unui lucru, apoi punand in calcul dezavantajele tale.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei