Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Raport

Ministerul Educaţiei a solicitat IŞJ situaţia hotărârilor judecătoreşti definitive privind salarizarea profesorilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Ministerul Educaţiei, Tineretului şi Sportului (MECTS) a cerut Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava o situaţie exactă a hotărârilor judecătoreşti definitive şi irevocabile privind salarizarea cadrelor didactice din judeţ.

Acţiunea în masă de depunere de plângeri penale la Parchetele din judeţul Suceava a avut ecou la Bucureşti, iar Ministerul Educaţiei a cerut Inspectoratului Şcolar Suceava să trimită situaţia sentinţelor judecătoreşti definitive şi irevocabile existente. Situaţia a trebuit transmisă din şcoli către IŞJ până ieri la prânz, urmând ca apoi, Inspectoratul Şcolar să trimită toate datele la Bucureşti.

Încă de săptămâna trecută, peste 1000 de cadrele didactice au demarat o amplă acţiune de depunere de plângeri penale colective la Parchetele din judeţ împotriva a doi secretari de stat şi a trei directori din minister şi a directorilor de la Trezoreriile care au blocat conturile şcolilor.

Secretarii de stat şi directorii din Ministerul Educaţiei sunt acuzaţi că au semnat o notă MECTS potrivit căreia salariile lunare sunt calculate la un cuantum scăzut, „fără să se informeze asupra bazei legale care să o susţină şi fără să ia în seamă sentinţele judecătoreşti rămase definitive şi irevocabile, obţinute de dascăli”, a spus Gheorghe Şorodoc, liderul Sindicatului Liber şi Independent „Bucovina” al Învăţământului zona Rădăuţi. Aceste sentinţe au avut ca obiect reîncadrarea salarială conform Legii 330/2009. Din această cauză, fiindcă au primit salarii fără majorările cuvenite pe baza hotărârilor judecătoreşti, dascălii au refuzat să-şi ridice leafa lunară pentru mai multe zile, iar luni au organizat şi o acţiune de protest în faţa Trezoreriei, acţiune la care au participat peste o sută de profesori din municipiul Suceava. 

 „MECT trebuie să revină asupra deciziei, fiindcă are hotărâri irevocabile care trebuie aplicate, dacă vrea să ne arate că trăim într-un stat liber şi democratic în care se aplică legile, dar şi principiile europene”, a mai spus Gheorghe Şorodoc.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Educaţiei a solicitat IŞJ situaţia hotărârilor judecătoreşti definitive privind salarizarea profesorilor.
 Vizualizări articol: 1430 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Ministerul Educaţiei a solicitat IŞJ situaţia hotărârilor judecătoreşti definitive privind salarizarea profesorilor3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei