Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ofertă

After school, program gratuit pentru elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional de Informatică

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, Virginel Iordache, a lansat ieri oferta educaţională a unităţii de învăţământ pentru anul şcolar viitor. Potrivit directorului şcolii, cea mai mare noutate o reprezintă introducerea unei clase de gimnaziu cu program „after school”, o clasă cu program intensiv de studiu al limbii engleze şi al informaticii.

„Este un program care vine în sprijinul părinţilor, este gratuit, iar elevii înscrişi în această clasă au posibilitatea ca după terminarea orelor de curs să rămână la şcoală, să fie ajutaţi la lecţii şi să participe şi la alte activităţi recreative”, a declarat Virginel Iordache.

Acesta a mai adăugat că „părinţii vor plăti doar masa pe care elevii o vor servi la prânz, celelalte activităţi fiind gratuite”.

Profesorii care vor lucra cu elevii înscrişi în acest program sunt dispuşi să facă voluntariat după orele de curs şi să se ocupe de elevi şi de lecţii. „Am discutat această chestiune în Consiliul profesoral, iar colegii mei au fost de acord să se ocupe de elevi gratuit, fără să percepem nici o taxă pentru cei înscrişi în acest program”, a mai spus Virginel Iordache.

Elevii înscrişi în clasa a V-a la programul „after school” vor avea aceiaşi profesori din primul an de studiu şi până în clasa a IX-a şi, dacă vor alege să urmeze şi liceul la Colegiul de Informatică, vor avea aceiaşi dascăli până în clasa a XII-a. „Venim în sprijinul copilului, care trece mai uşor, astfel, de la un ciclu de învăţământ la altul şi, în acelaşi timp, profesorul nu poate să spună despre un elev că vine slab pregătit din gimnaziu”, este de părere directorul Iordache.

 

Specializări noi, pentru a nu mai produce absolvenţi şomeri

Pe lângă oferta pentru gimnaziu, conducerea Colegiului de Informatică a lansat ieri şi oferta pentru liceu.

„Vrem ca părinţii şi elevii să ştie din timp ce le oferim şi vreau să le spun că toate specializările sunt corelate cu cerinţele reale de pe piaţa muncii. A trecut vremea când şcoala îşi permitea să producă şomeri. Suntem mult prea săraci să ne permitem să scoatem şomeri pe bandă rulantă”, a subliniat Virginel Iordache.

Colegiul de Informatică pune la dispoziţia celor interesaţi trei clase de liceu cu profilul matematică-informatică intensiv, cu subspecializările Grafică Digitală, Programare Web şi Informatică Managerială. De asemenea, ca noutate, liceului i-a fost aprobată o nouă specializare, Filologie, cu subspecializarea Jurnalism. Liceul mai pune la dispoziţia viitorilor elevi şi specializarea Ştiinţele Naturii.

„Se vor studia intensiv chimia şi biologia pentru admiterea la medicină, iar în urma unui protocol încheiat cu Şcoala Postliceală Sanitară, elevii absolvenţi ai acestei specializări vor intra la această şcoală fără un alt examen de admitere”, a declarat directorul Virginel Iordache. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului After school, program gratuit pentru elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional de Informatică.
 Vizualizări articol: 1051 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
After school, program gratuit pentru elevii de gimnaziu de la Colegiul Naţional de Informatică5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei