Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 feb 2011 - Anul XVI, nr. 38 (4636)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Economic

Au crescut exporturile firmelor sucevene care produc încălţăminte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Firmele sucevene care produc încălţăminte au exportat în primele zece luni ale anului trecut mai multe produse decât în aceeaşi perioadă a anului 2009. Potrivit ultimului buletin al Institutului Naţional de Statistică Suceava, în perioada ianuarie – octombrie 2010, exporturile la capitolul „încălţăminte, pălării, umbrele şi alte articole similare” s-au ridicat la suma de 8,05 milioane de euro, în condiţiile în care în primele zece luni ale anului 2009 suma a fost de 6,8 milioane de euro, respectiv o creştere de 18%.

Pe de altă parte, potrivit Institutului Naţional de Statistică la capitolul încălţăminte, în primele zece luni ale anului trecut s-a înregistrat un excedent comercial, volumul exporturilor depăşind cu mult valoarea importurilor de papuci. Astfel, excedentul comercial la secţiunea încălţăminte a fost de 5,8 milioane de euro.

Dacă la încălţăminte există un excedent comercial, la nivel judeţean, în primele zece luni s-a înregistrat un deficit comercial. Asta în condiţiile în care în perioada ianuarie - octombrie 2010, din judeţul Suceava s-au exportat mărfuri în valoare de 188.461.000 de euro, în timp ce volumul importurilor a fost de 227.636.000 euro, astfel încât deficitul este de 39.175.000 de euro.

De precizat că, în judeţ, în anul 2010 erau înregistrate 65 de firme care au ca obiect de activitate producţia de încălţăminte, majoritatea acestora fiind concentrate în zonele Vicovu de Jos şi Vicovu de Sus. Dacă, la capitolul exporturi, activitatea majorităţii acestor firme a cunoscut o creştere în primele zece luni ale anului trecut, în ultimii ani cifra de afaceri a societăţilor din acest domeniu a scăzut constant. Astfel, dacă în anul 2008 erau înregistrate 67 de firme, cu o cifră de afaceri de 177,4 milioane de lei, în 2009 au rămas 63 de firme, cu o cifră de afaceri de 115,9 milioane de lei, iar în 2010 erau 65 de societăţi, care la data de 30 iunie au raportat o cifră de afaceri totală de 13 milioane de lei.

În condiţiile în care activitatea de export rămâne în cazul multor firme principalul mod de a supravieţui pe piaţă, dar şi pentru dezvoltare, un exemplu de societate care exportă constant pe pieţele europene încălţăminte este şi SC AGDESY SRL din Vicovu de Jos. Firma a fost înfiinţată în anul 1998, iar printr-un management serios şi de calitate activitatea ei s-a dezvoltat în mod constant, având în permanenţă peste 100 de angajaţi. Mai mult, în prezent, producţia de pantofi de la SC Agdesy SRL este destinată aproape în totalitate exportului, fiind unul dintre cei mai importanţi exportatori din acest domeniu de activitate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Au crescut exporturile firmelor sucevene care produc încălţăminte.
 Vizualizări articol: 704 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Au crescut exporturile firmelor sucevene care produc încălţăminte5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei