Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Învăţământ

Sindicaliştii suceveni fac plângeri penale împotriva unor secretari de stat din Ministerul Educaţiei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Liderii de sindicat din învăţământul sucevean, Gheorghe Şorodoc, de la Sindicatul „Bucovina-Rădăuţi”, şi cel de la Sindicatul „Pro Educaţia”, Traian Pădureţ, au anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că vor face plângeri penale împotriva unor secretari de stat din cadrul Ministerului Educaţiei, Tineretului şi Sportului şi împotriva unor directori din cadrul Ministerului Finanţelor Publice, deoarece „aceste persoane, prin semnarea unor note, instigă la nerespectarea şi la neaplicarea legilor în vigoare”, au spus liderii de sindicat.

Liderul Sindicatului „Bucovina Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, a spus că „secretari din cadrul Ministerului Educaţiei şi directori ai Ministerului Finanţelor Publice au trimis, atât la IŞJ Suceava, cât şi la Trezoreria Suceava, note sau adrese fără suport juridic, făcând referiri la legi abrogate sau declarate neconstituţionale”.

Gheorghe Şorodoc, liderul sindicatului rădăuţean, a declarat „o să-i iau individual, tuturor le fac plângeri penale, ca să citească ceea ce semnează”. Pe de altă parte, Traian Pădureţ a spus că „aceştia nu au ce căuta în funcţii, dacă fac referire la nişte prevederi legale abrogate sau neconstituţionale”.

Cei luaţi în vizor sunt secretarul de stat Oana Badea, secretarul de stat Gheorghe Andras Kiraly, directorul general Ioan Mihăilă, directorul resurse umane George Ghermez, directorul general Mihai Păunică şi directorii trezoreriilor la care sunt arondate şcolile din judeţ.

Totul a pornit săptămâna trecută când, începând de joi, trezoreriile din judeţ au blocat toţi banii pentru salarii, deşi în zilele anterioare la o parte din şcoli aceştia au fost daţi. În această situaţi se află aproximativ 5.000 cadre didactice din judeţ.
Reamintim că, potrivit unei ultime note de la MECTS, inspectoratele şcolare „au obligaţia de a aviza şi valida statele de personal şi de plată ale unităţilor de învăţământ”, iar salariile cardelor se vor plăti la un nivel mai mic, conform vechii ordonanţe de urgenţă şi nu conform Legii 221/2008, mărite cu 15%, la nivelul lunii octombrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii suceveni fac plângeri penale împotriva unor secretari de stat din Ministerul Educaţiei.
 Vizualizări articol: 1248 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii suceveni fac plângeri penale împotriva unor secretari de stat din Ministerul Educaţiei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Corect trimis de
( 8 feb 2011, 18:32:57
Azi am semnat cinci cereri de începere a urmării penale contra celor din MECTS care îşi permit să nu ia în considerare şi să nu respecte două hotărâri judecatoreşti. Oare când vor răspunde penal ăi patrimonial miniştrii pentru tâmpeniile şi abuzurile celor din Minister ? Nu îmi fac pea multe speranţe din partea acestui Guvern care a dovedit că poate să nu respecte Hotarari judecatoresti fără să se intample nimic vizibil. Mă intreb insă ,oare, după ce PDL pierde alegerile nu s-or pune in aplicare art.277 din Codul Muncii si alte articole din legea penala care prevad că cei care instiga la nerespectarea legii sa fie pusi puţin la "răcoare"?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei