Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

Ziua Siguranţei pe Internet

 

Safer Internet Day - 8 Februarie “Ziua Siguranţei pe Internet”este un eveniment de anvergură europeană, desfăşurându-se anual în luna februarie, sub egida reţelei europene "INSAFE" - European Safer Internet Network în cadrul programului Safer Internet Plus al Comisiei Europene. Această zi are ca scop promovarea utilizării într-un mod mai sigur si responsabil a tehnologiei on-line şi a telefoanelor mobile, mai ale de către copii si adolescenţi, precum şi conştientizarea şi educarea acestora asupra pericolelor navigării nesupravegheate pe Internet.

Patronat de către Viviane Reding, Comisarul European pentru Societate Informaţională, Ziua Sigurantei pe Internet a atins un grad global de participare, conştientizare şi acoperire media, aflându-se în continuă creştere. Ajunsă la ediţia a VII-a, Safer Internet Day 2011 va avea loc pe data de 8 Februarie si va fi sărbătorită in aproximativ 65 de ţări din întreaga lume. Tema acestei ediţii este: "It's more than a game, it's your life" şi se va concentra pe modul în care copiii şi tinerii gestionează imaginile on-line şi, prin urmare, modul în care avem de a face cu viaţa privată în mediile digitale.

Cu această ocazie Inspectoratul General al Poliţiei Române prin Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP), împreună partenerii săi locali, Organizaţia Salvaţi Copiii Suceava şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, desfăşoară în perioada 07-11.02.2011, o serie de evenimente cu caracter informativ, în unităţile şcolare gimnaziale din judeţul Suceava, precum: Şcoala Generală “Ion Creangă” Suceava, Şcoala Generală nr. 7 Suceava, Şcoala Generală nr. 3 Suceava, Şcoala Generală nr.8 Suceava şi Şcoala Clasele I-VIII Salcea.

Aceste întâlniri informale cu copii cu vârste cuprinse 12-16 ani, vizează prioritar, formarea unor ateliere de lucru în care elevii să conştientizeze riscurile traficului de persoane la care sunt expuşi, prin intermediul noilor mijloace moderne de comunicare (internet, telefon mobil, aparate video/foto, etc).

Vor fi prezentate subiecte precum: riscuri ale utilizării internetului prin postarea de fotografii personale, a datelor de identificare, a adresei de domiciliu, relatarea relaţiilor din cadrul familiei, nevoia de bani; ameninţarea sau hărţuirea copiilor de către persoane necunoscute; identificarea problemelor copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate; recrutarea de fotomodele sau prezentatoare de modă prin intermediul facebook, hi5, google, youtube; pericolul anunţurilor din ziare cu privire la identificarea unor locuri de muncă în străinătate etc.

Prin libertatea pe care o oferă utilizatorilor săi, internetul constituie unul din spaţiile cu cele mai puţine reguli de utilizare. Libertatea constituie atât un avantaj cât şi unul din principalele riscuri, atunci când utilizatorii nu au întotdeauna cele mai bune intenţii.

De asemenea, internetul este un mediu care îi face pe copii şi adulţi deopotrivă, să se simtă de cele mai multe ori în siguranţă. Sunt lucruri pe care copiii le fac zi de zi fără a analiza posibilele consecinţe. Cele mai multe greşeli apar în comunicarea cu alţii, în general necunoscuţi, prin intermediul e-mailului fie prin chat-uri sau aşa numitele reţele sociale.

Cu această ocazie facem cunoscut un ghid de informare ce conţine o serie sfaturi adresate, atât copiilor cât şi părinţilor, reguli absolute necesare creşterii gradului de conştientizare a societăţii civile asupra factorilor de risc şi a dimensiunilor reale ale fenomenului traficului de persoane, având ca sursă de racolare internetul.

 

Coordonator Centrul Regional Suceava

Inspector Laura STADLER

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ziua Siguranţei pe Internet.
 Vizualizări articol: 1863 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Ziua Siguranţei pe Internet5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei