Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9745 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,4568 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pierduţi în adâncuri

Pompierii întâmpină dificultăţi în recuperarea a două cadavre de pe Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Trupurile a doi bărbaţi înecaţi în râul Siret, unul acum două zile şi unul la mijlocul lunii trecute, sunt extrem de greu de recuperat, sloiurile de gheaţă, într-un caz, şi multitudinea de rădăcini de pe fundul apei, în celălalt, zădărnicind operaţiunile pompierilor.

După cum am relatat în ediţia de ieri, duminică la prânz, pe râul Siret, pe raza satului Slobozia, comuna Fântânele, s-a înecat Costan Hriţcu, un bărbat în vârstă de 39 de ani. Însoţit de cele două fiice ale sale, de 12 şi 13 ani, bărbatul intenţiona să ajungă în satul Joldeşti, în judeţul Botoşani, la nişte rude. Pentru a scurta drumul spre satul aflat peste Siret a hotărât să treacă pe stratul de gheaţă format pe cursul râului, decizie care avea să-i fie fatală. Temperaturile ridicate au subţiat gheaţa, care a cedat sub greutatea celor trei. Micuţele au reuşit să se salveze, ajutate şi de tată, însă din păcate acesta din urmă nu a mai ieşit la suprafaţă.

Pompierii l-au căutat duminică, până s-a înserat, după care, ieri dimineaţă, au reluat operaţiunile, deocamdată fără succes.

„Operaţiunile de căutare sunt extrem de dificile şi anevoioase deoarece, în zonă, fundul apei este plin de rădăcini, astfel că se înaintează cu mare greutate”, a precizat plutonierul major Alin Găleată, de la Biroul de Informaţii şi Relaţii Publice al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Operaţiunile de căutare trebuie desfăşurate cât mai urgent, în cazul în care vremea se va răci şi apa va îngheţa acestea urmând a fi automat sistate.

Sistate de mai bine de două săptămâni sunt şi operaţiunile de căutare a lui Mihai Palaghiciuc, din satul Şerbăneşti, comuna Zvoriştea, bărbat dispărut în apele Siretului pe 18 ianuarie a.c. Acesta mersese la pescuit în zona barajului de la Hânţeşti, iar la un moment dat gheaţa a cedat sub el. Trupul bărbatului a fost căutat de pompieri în următoarele două zile, după care, din cauza sloiurilor de gheaţă, operaţiunile au fost sistate. Deşi vremea s-a încălzit în ultimele zile, bucăţile mari de gheaţă din zona barajului încă nu permit intrarea în siguranţă pe râu, cu bărcile pneumatice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pompierii întâmpină dificultăţi în recuperarea a două cadavre de pe Siret.
 Vizualizări articol: 692 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pompierii întâmpină dificultăţi în recuperarea a două cadavre de pe Siret0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei