Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   18 imagini |   ø fişiere video

Apel

Peste 1.300 de câini aşteaptă să fie adoptaţi în adăpostul din Lunca Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Cei 1.337 de câini comunitari din adăpostul din Lunca Sucevei se pot transforma în cei mai buni prieteni, dacă un număr egal de suceveni vor găsi resurse afective şi financiare pentru a-i adopta. Animalele nu numai că trăiesc în adăpost în condiţii de hrană şi igienă greu de imaginat, dar sunt şi sortite morţii în viitorul apropiat, deoarece din ce în ce mai multe administraţii locale fac presiuni asupra Guvernului şi Parlamentului pentru modificarea de urgenţă a legislaţiei. Astfel, primăriile, inclusiv cea de la Suceava, solicită adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să permită eutanasierea câinilor care în termen de maximum 15 zile nu sunt revendicaţi sau adoptaţi.

Adăpostul din Lunca Sucevei este supraaglomerat, iar în castroanele pentru mâncare, ieri nu era decât apă. Cu ochii trişti, câinii vin la fiecare vizitator în parte, cu speranţa că vreunul îl va lua acasă. Un căţel de pluş uitat de vreun copil care a căutat poate un prieten prin ţarcurile din adăpost stă între ochiurile plasei de sârmă care străjuieşte „curţile”.

Îmbucurător este că mai sunt suceveni dispuşi să înfieze animale. Chiar ieri, două familii se aflau la adăpost şi căutau un căţel pentru adopţie.

Ei ştiu deja că, indiferent dacă este de rasă sau maidanez, relaţia câinelui cu stăpânul său este aceeaşi: afecţiune necondiţionată. Cu o educaţie minimă, dar cu mult timp petrecut împreună cu stăpânul, un câine adoptat din adăpost sau din faţa blocului poate învăţa să ajute persoane cu dizabilităţi fizice şi cu probleme în echilibru şi mobilitate, poate fi un sprijin emoţional pentru copii şi pentru bătrâni sau persoane singure. Un câine recunoscător că i s-a oferit o casă poate învăţa uşor să deschidă şi să închidă sertare şi uşi, să ridice de la sol obiecte căzute, să aducă telefonul sau alte obiecte, să ajute la dezbrăcare, poate dezlega şireturi şi scoate pantofi.

 

Grija pentru un câine, alternativă la televizor şi internet pentru copii

Pe copii îi învaţă să fie responsabili chiar de la vârste mici, îi învaţă să iubească şi să comunice, să fie ordonaţi. Un câine într-o familie înseamnă o oportunitate pentru întărirea legăturii dintre părinţi şi copii prin îngrijirea lui „în echipă”. Plimbarea câinelui, perierea, spălarea sau hrănirea lui sunt activităţi care pot înlocui televizorul şi utilizarea în exces a computerului.

Terapia bazată pe câini a fost şi este folosită cu succes în toată lumea civilizată, în cazul copiilor cu probleme de sănătate, supuşi la internări frecvente, la tratamente agresive şi la numeroase efecte secundare ale bolii. Este dovedit că un copil ezitant, timid, jenat de prezenţa adulţilor, care nu poate citi în faţa clasei, lecturează în prezenţa unui câine.

De asemenea, specialiştii au demonstrat că persoanele în vârstă, posesoare de animale, sunt mai active şi mai puţin preocupate de boli şi de moarte. Starea lor de sănătate este influenţată pozitiv de posesia unui animal de casă, iar îngrijirea unui câine sau a unei pisici constituie un tampon împotriva singurătăţii şi izolării. Bătrânii care au un câine sunt mai puţin predispuşi la depresie, le scade tensiunea arterială şi le creşte durata de viaţă.

În adăpostul din Lunca Sucevei sunt peste 1.300 de fiinţe care nu vor decât ca oamenii să-i ia acasă şi să le accepte prietenia. Dacă nu-şi vor găsi stăpâni, vor ajunge în cuptoarele de incinerare ale firmei de profil din apropiere. În vara anului trecut, din adăpost au fost trimise la ars circa 500 de kg de cadavre de câini, iar la începutul acestui an, alte aproape 250 kg. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 1.300 de câini aşteaptă să fie adoptaţi în adăpostul din Lunca Sucevei.
 Vizualizări articol: 1178 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.8 din 4 voturi
Peste 1.300 de câini aşteaptă să fie adoptaţi în adăpostul din Lunca Sucevei4.854

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Situatie adapost trimis de
( 8 feb 2011, 12:18:25
Hrana cainilor din adapostul primariei Suceava este asigurata de asociatia Proanima si e reprezenta de granule(hrana uscata). Mancarea e administrata rationalizat in functie de marimea cainilor.Hrana li se da la ora 15.00 in fiecare zi-- puteti veni sa ajutati daca nu ne credeti!
Conditiile dezastruoase din adapost nu se datoreaza asociatiei ci proprietarilor adapostului(municipalitatea) care nu au investit in el nici macar atunci cand economia "duduia".
Proanima a facut ce a putut.Ne gasiti pe facebook si vedeti ce a fost (cautati asociatia proanima suceava)
2.   Va spun eu ADEVARUL! trimis de
( 8 feb 2011, 12:20:56
Am fost anul trecut sa iau un catelus de la acel adapost. Cand am ajuns acolo parca eram pe alta planeta. Mirosul de pestilential de excremente, cadavrele pe jumatate mancate ale altor caini si galagia infernala m-au facut sa cred ca sunt pe alta PLANETA ! Am stat 30 de minute pana a venit cineva la masina. Eu personal nu am avut curaj sa cobor printre caini. A venit un domn sictirit care ne-a spus ca nu se pot lua cainii de la adapost. Pe langa domn au mai venit si vreo doua bunaciuni care mi-au spus acelasi lucru. Pe acolo nu prea te baga nimeni inseama daca mergi. Pontul meu: nu cobora din masina daca ajungi prin zona ! Risti sa fii mancat de vreo 30 de caini  ☭ i. Sfatul meu: cainii aia ar trebui exterminati. Pur si simplu sunt extrem de agresivi. Cine naiba sa ia un asemenea caine la el cand are copii, nepoti prin curte si ar risca sa fie muscati de turbaciuni. Insa ii bine ca exista, cineva sigur spala bani la adapostul alahappy
2.1  RE: Va spun eu ADEVARUL! trimis de
( 8 feb 2011, 12:36:08
Ma intreb daca reporterii de la monitorul care au facut poze au scapat cu viata?!?
Sigur ai vrut sa adopti un caine? Sau poate ai fost doar asa in treacat si te-ai suparat ca ti-au stropit cu noroi mertanul// Cu masina de spalat tre sa vii sa te implici sa te murdaresti sa fii un adevarat reporter sub acoperire si sa vezi adevarul cu ochii tai dar am uitat ti-e frica sa nu te muste un catel !
2.2  RE: Va spun eu ADEVARUL! trimis de
( 8 feb 2011, 14:11:08
Ce adevar spuneti dumneavoastra ....? daca dumneavoastra considerati ca o masa pe zi este de ajuns pentru un caine ... si sa nu mai vorbim de conditiile in care ii tineti acolo .... daca dumneavoastra considerati ca padocurile care sunt la proanima indeplinesc conditiile ca sa poata fi ingrijit un caine pana la a fi dat spre adoptie mai bine va rog sa va abtineti de la comentarii !!!
2.3  RE: Va spun eu ADEVARUL! trimis de
( 8 feb 2011, 15:18:05
Rectificari pt PROANIMA si Monitorulsv:
1. Nu am fost cu mertanul. Dimpotriva.
2. Titlul articolului trebuia sa se numeasca: Peste 1.300 de câini aşteaptă să VA MANANCE în adăpostul din Lunca Suceveilaughing
Bai PROANIMA, voi (adica tu si care mai sunteti pe acolo), faceti parte din categoria aia de oameni inchisi la minte care nu sunt in stare sa faca in asa fel incat un animal dar si stapanul sa se simta bine. Mai exista cateva mii de idioti ce tin 4-5 caini in apartament. Daca oamenii ar face tot posibilul sa tina animalele astfel incat sa le fie bine si lor si saracelor creaturi totul ar fi ok. Si eu am pisica sta si in casa si afara, am caine sta in curte, etc. La apartament nu cred ca as tine asa ceva.Nu este igienic si mai ales chinui sarmanul animal. Asta faceti voi la adapost: CHINUITI ANIMALELE din dorinta de a va autostisface ego-ul de oameni buni. Pacat. Animalele alea trebuiesc eutanasiate ca sa nu se mai chinuie. Insa voua va place...
2.4  RE: Va spun eu ADEVARUL! trimis de
( 8 feb 2011, 22:50:31
Așa, așa, fii bărbată AL!
3.   PARCA ERA CLAR trimis de
( 8 feb 2011, 12:42:00
Din cate stiu eu este un sondaj de opinie prin care este intrebata populatia din Suceava daca sunt de acord cu eutanasierea cainilor comunitari ...si 70 la suta din oameni au raspuns cu DA.....de ce nu puneti in aplicare aceasta idee...sa putem si noi si copii nostri sa iesim linistiti din case si sa putem sa ne odihnim noaptea ....? Ne plac si noua cainii dar ideea e ca nu au ce cauta liberi pe strada ... locul lor e doar in lesa sau la curte .Sincer cred ca le face-ti si lor un bine sa nu se mai chinuie sa se muste intre ei sau sa rabde foamea ... eu personal inca ma pot apara de ei dar ganditi-va la un copil mic sau la persoane mai in varsta cu deficiente de deplasare ,oare acesti oameni cum se pot apara de 3-4 caini care prin absurd ii ataca .... trebuie sa mai moara cineva ca sa puneti o lege in aplicare ?
3.1  RE: PARCA ERA CLAR trimis de
( 8 feb 2011, 12:50:13
Din cate stiu eu, nici un caine nu musca fara motiv,doar atunci cand este atacat, atac numindu-se si "facutul" spre ei, aruncatul cu pietre, si multe altele.
Poate mai sunt si cazuri in care musca fara motiv, dar acelea sunt 1- 1.000.000. Sincer nu vad de ce ar trebui chiar omorati.Si nu inteleg de ce au luat unii caini care chiar nu muscau si nici nu mureau de foame. Poate o duceau mai bine decat un om, pentru ca primeau zilnic mancare de la oamenii din blocul pe langa care isi duceau veacul.
3.2  RE: PARCA ERA CLAR trimis de
( 8 feb 2011, 13:32:55
@little dewil. Vb prostii. Cainii sunt animale teritoriale. Chiar si simpla prezenta/trecere prin teritoriul lor, mai ales in perioade de imperechere, e de ajuns sa starneasca o haita pe urmele tale. Eu cred ca raportul ala de 1-1.000.000 pe care l-ai scris, este de fapt proportia neuron/cm2 din creierul tau.
3.3  RE: PARCA ERA CLAR trimis de
( 8 feb 2011, 13:39:35
SIRJERKALOTai si tu dreptatea ta in legatura cu, "Cainii sunt animale teritoriale", dar cu, "Chiar si simpla prezenta/trecere prin teritoriul lor, mai ales in perioade de imperechere, e de ajuns sa starneasca o haita pe urmele tale" chiar nu o cred si nici nu am auzit pe nimeni sa o pateasca. poate ai fost tu un caz mai nefericit...... Si nu m-am legat de neuronii tai.....
3.4  RE: PARCA ERA CLAR trimis de
( 8 feb 2011, 13:48:45
Asculta oamenii din jurul tau si ai sa auzi si povesti de genul..nenumarate! Cainii ataca uneori si prin simpla prezenta sau trecere a persoanei printr-un loc pe care-l considera teritoriul lor. Chiar te rog sa te consulti cu un specialist si sunt sg ca-ti va confirma.
4.   OFER trimis de
( 8 feb 2011, 12:51:38
Restaurant chinezesc doresc sa cumpar 500kg carne (caine),astept oferta de pret din partea Primariei SV.
5.   Comentariu trimis de
( 8 feb 2011, 12:58:18
Marinaru...idiotule...cati ani ai, cocalar pitic? Ia pleaca tu la cules de capsuni si nu te mai besi pe gura aia de canal prin cuvinte fara noima. Esti mai p.r.o.s.t. decat un excrement de caine, nu pricepi ? Daca nu stii ce inseamna "excrement" cauta in dictionarul enciclopedic si ai sa-ti vezi poza, imbecilule.
Reddog...esti prea aspru, evident ca un caine nu te musca daca nu-l provoci, nu-ti doresc sa fii muscat de vreun caine, trebuie doar atentie si rabdare. Esti roman, deci indura !
5.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 feb 2011, 13:05:33
In sfarsit si o persoana cu suflet. nu e voarba doar ca suntem romani, ca si in afara sunt caini vagabonzi. E vorba de legile vietii. Si unde a Protectia Animalelor din Romania? In strainatate nu vezi asa ceva, sa ii ia si sa ii omoare. Dincolo faci inchisoare sau in cel mai fericit caz platesti o amenda usturatoare numai daca atingi un caine. In afara,oricare animale sunt tratate mult mai bine decat suntem tratati noi, romanii, in tara noastra.
6.   LITTLE_DEWIL trimis de
( 8 feb 2011, 13:01:26
cu tot respectul prietene eu sunt satul de fecalele de caine de pe strada si de galagia care o fac ....eu plec la munca la 5 dimineata si crede-ma ca acum cateva luni m-am suit pe o masina pentru ca am fost atacat fara motiv de vreo 5 caini in zona unde locuiesc eu .... pai intr-un stat civilizat cainii nu exista pe strada ... cum apare unul vine politia animalelor si il duc la un adapost ...si acuma cand scriu mesajul asta afara latra vreo 3 caini fara motiv ... ori eu sunt platitor de impozite si taxe locale si ar trebui sa mi se asigure protectia si linistea ...de ce nu vreti sa intelegeti ca alta scapare nu mai exista ,sunt prea multi si pe zi ce trece parca sunt si mai multi ...alta solutie nu exista ...daca ar fi si la noi oameni care sa adopte animalele ....dar nu vezi ce grea e viata in momentul de fata ,crezi ca oamenilor le mai arde de adoptat animale ? deabia se descurca cu ce au ....in concluzie nu am nimic impotriva animalelor dar alta solutie nu exista !!!
7.   Nu sunt aspru trimis de
( 8 feb 2011, 13:07:59
sigur nu ma intelegeti dar sa va explic ... cum v-ati simti voi sa va vina baiatul de 6 ani de la joaca muscat de fata de un caine pe care a vrut sa-l mangaie .... nu va mai zic cati bani am cheltuit pentru operatie estetica si cate tratamente a suportat copilul ....asa gandeam si eu dar situatia cu copilul m-a schimbat total !!! nici in ziua de azi nu are curajul sa se mai apropie de vreun caine ....bine dar asta este un caz izolat o sa spuneti voi dar daca il musca de jugulara(ca se putea intampla) atunci ce se putea intampla ? nici nu vreau sa ma gandesc !!!
7.1  RE: Nu sunt aspru trimis de
( 8 feb 2011, 13:13:13
imi pare tau pentru baietelul tau, dar asta nu inseamna ca trebuie omorati toti cainii. Si sormea si maicamea au fost muscate, sotu' la fel, dar nimeni nu ii condamna pe toti cainii. actionezi asupra celui care a muscat.
7.2  RE: Nu sunt aspru trimis de
( 8 feb 2011, 13:45:23
@reddog - ai dreptate. Problema este ca sunt oameni ca little dewil care ii dau cu expresii de genu "in alte tari cainii sunt tratati mai bine ca oamenii in tara noastra". Desi e fortata expresia, putem afirma ca e adevarat: animalele din tarile civilizate sunt tratate bine. Dar asta se datoreaza exclusiv faptului ca EXISTA cadru stabilit dinainte pentru ca animalele resp. sa se simta bine. Ele nu se gasesc pe strada ci in casele oamenilor, nr. lor este controlat, educatia populatiei in acest sens este net superioara etc. Si inca un lucru: Oameni ca little dewil, omit faptul ca intr-un stat civilizat, exista si procedura eutanasierii dupa o perioada in care animalul nu este adoptat.Acesti oameni sunt la fel de rai/limitati ca aia care spun: "Sa-i killarim pe toti cu ranga!". Chiar daca se gasesc la poli opusi, ei sunt la fel de ingusti.
8.   Trebuie facut ceva trimis de
( 8 feb 2011, 13:55:23
trebuie facut ceva cu acesti caini cu sterilizarea nu merge eu iarna aceasta di noimbrie in cartierul OBCINI AM VAZUT 25 PUI DE CATEI pe langa blocul ireului si sar putea sa supavetuiasca toti ca sunt hraniti de locatari va dati seama la vara cand se fac mari inca 25 de caini AAAAAAA inebunesc . Eutanasierea ar trebui sa se faca la caini la caini agrsivi sunt teste care se fac cu caini sa vezi agresivitatea lor dar cine sa le faca si inca un lucru important tarani astia din sfantu ilie, scheia daca si-ar steriliza caini din ograda ca se face gratuit la lunca sucevei nu ar mai fi atatea caini ca ei arunca pui sau caini printe blocuri.
8.1  RE: Trebuie facut ceva trimis de
( 8 feb 2011, 14:05:36
bine inteles ca trebuie facut ceva ...stiu exact la ce te referi ,in obcini stau si eu mai jos de blocul ire langa ambianta si la noi in zona sunt cel putin 20 de caini ...intrati pe facebook la proanima suceava si sa vedeti si dumneavaoastra daca alea sunt conditii in care traiesc cainii comunitari ... eu prefer sa nu mai fie decat sa tii animalele asa pana se mananca intre ele ...
8.2  RE: Trebuie facut ceva trimis de
(10 feb 2011, 10:30:47
Si eu stau tot langa blocul ire-ului si te asigur ca nu sunt 25 de pui ce caine, ci sunt caini de talie mica, sterilizati, si in niciun caz nu sunt 25.Nu spun ca ar fi putini, probabil in toata zona sunt vreo 10, dar nu i-am vazut agresivi si punand probleme.
9.   SIRJERKALOT trimis de
( 8 feb 2011, 13:58:16
Da prietene exact asta vroiam sa subliniez ! Ca ar trebui sa o luam de la 0 sa scapam de cainii care nu sunt doriti si mai apoi prin infiintarea unei societati a statului sa controlam fenomenul ...daca de maine nu ar mai fi caini pe strazi ,si adaposturi-le ar fi mai slab populate s-ar putea mentine controlul asupra fenomenului ...printr-o institutie gen politia animalelor ,nu prin nu stiu ce fel de asociatii fantoma care spala bani folosindu-se de sentimentele oamenilor ...
9.1  RE: SIRJERKALOT trimis de
( 8 feb 2011, 14:07:41
Urmatoarea problema e iminenta si suna in felul urmator: din lipsa de resurse si initiativa, se va face abuz de metoda euthanasierii. Exact ca cea cu reducerea pensiilor etc, fiindca atata stiu si pot face astia. Nu se vor derula in paralel si activitati de educare a populatiei, locuri care sa se ocupe in conditii decente de animale... Chiar daca e una din masuri, eu privesc insa sceptic euthanasierea cainilor in tara noastra, nu ca nu ar fi o solutie umana, ci ca e o masura de care se va face abuz, fiindca asta e metoda prin care autoritatile stiu sa rezolva o problema. In fine, sunt atat de multe lucruri de luat in considerare incat nu trag sperante ca va fi vreodata bine.Si oricum problema cainilor se afla undeva in marginea listei de preocupari.
10.   BESTII... CU DOUĂ PICIOARE trimis de
( 8 feb 2011, 15:26:45
Se tot dă vina pe sărăcia... materială! Hai să recunoaştem: au ajuns bestiile cu trai opulent să ne strige din merţane lecţii de moralitate şi suflet! Prostimea să facă economie, să strângă cureaua şi la viaţă. Cât de sărac ai fi, un gram de milă tot mai rămâne în tine. Ce se votează aici? Dreptul la viaţă?!! Cum se poate aşa ceva?!!
11.   Dilema mare.... trimis de
( 8 feb 2011, 15:38:37
sa omoram cateii...? sa nu-i omoram..? hmmm...ma gandesc de cateva zile la o solutie....
si am gasit-o!! suntem noi un stat civilizat? Nu! avem noi resurse financiare sa construim adaposturi imense pt miile de caini de pe strazi? Nu! atunci propun 2 variante..1- trimiterea cateilor( a tuturor,in afara de cei ce vor fi adoptati) in lumea celor drepti!!rezultat- strazi linistite,siguranta pt toti 2- eliberati pe strazi si cei din adapost,adusi toti cei din judetele vecine(oricum ii aduc ei...) rezultat- convetuirea armonioasa impreuna cu cateii...doar cei puternici si curajosi si vaccinati antirabic si uiti de picior vor iesi afara...hmmmm..care solutie o fi mai buna?
12.   NU-I ATÂT DE MARE DILEMA PE CÂT SUNT RĂUTATEA ŞI I trimis de
( 8 feb 2011, 15:49:07
Nu vă mai strofocaţi, iubitorilor de animale: câinii tot vor fi omorâţi! Ca şi până acum (pe ascuns sau pe faţă!). Au grijă scorpia de Lazăr, Harşovschi şi alţii de la... Primărie. Nu vă e clar că cei 60% care sunt pentru masacrarea acestor suflete sunt slujitorii Răului?! Aşa-i conducerea, aşa-i practica! În Suceava hingherii sunt plătiţi precis doar pentru astfel de crime!
12.1  RE: NU-I ATÂT DE MARE DILEMA PE CÂT SUNT RĂUTATEA ŞI I trimis de
( 8 feb 2011, 15:50:10
....ŞI INERŢIA!!!
13.   Stupid people... trimis de
( 8 feb 2011, 17:11:33
Intreaba un preot si-o sa-ti spuna ca doar oamenii au suflet..cainii au viata,la fel ca porcii,gainile,viteii pe care-i sacrificam si-i mancam,nu-s cu nimic mai presus ca sobolanii sau ca mistretii lui Tiriac.Cat despre babele ticnite ne...pardon carora le-ar prii un "caine",va spun cinstit:n-am vazut una macar sa le stranga rahatii;nu stiu decat sa le dea mancare!Am ajuns si eu in postura in care ma gandesc ori sa le cumpar otrava din bazar,ori sa-mi iau o prastie strasnica comandata de pe net!
14.   CHIAR AŞA! trimis de
( 8 feb 2011, 17:44:32
Chiar există... stupizenie! Şi inerţie.
Fără "suflet"!!!
15.   VEDEM NOI CĂ NU-I DEPARTE... trimis de
( 8 feb 2011, 17:49:06
... momentul când n-or mai fi de ajuns... porcii, găinile, viţeii pentru "crăparea" existenţială! Simplu: se va crăpa de foame ca şi.... câinii. Eventual şi sfâşia!
16.   EUTANASIERE trimis de
( 9 feb 2011, 10:21:36
Pana nu se vor eutanasia cainii comunitari nu vom scapa de ei. Adapasturile sunt o forma de a procura bani in interese personale.Putem vorbi de adapasturi si de adoptare numai dupa disparitia cainilor de pe strazi, cand se va lua dela zero si fenomenul va putea fi controlat. Pe mine ma deranjeaza si cei cu caini in apartamente, are vecinul un caine cat un leu care urla si latra toata noaptea, mai dormi daca poti.
tare as vrea sa vad si eu un asa zis iubitor de animale care atunci cand isi scoate cainele la plimbare are cu el punga, lopatica , maturica. De ce trebuie sa suport eu mizeria facuta de el si cainele lui? Eutanasiat-i o data si nu mai amanti!
17.   PROPUNERE trimis de
(10 feb 2011, 10:36:36
Propun Asociatiei Pro Anima sa promoveze in ziarul "Monitorul de Suceava" un caine pe zi sau macar 2-3 pe saptamana pe care orice sucevean ar putea sa il adopte: vaccinat, deparazitat si cu un comportament adecvat. Oamenii nu iau caini nici de pe strada, daramite din adapost, care este plin de boli si de mizerie. Si ar putea, peste cateva luni, sa prezinte si povestile cu final fericit, din care sa reiasa bucuria pe care un caine a adus-o familiei care l-a adoptat.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei