Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Opţiune

Primarii care nu vor să reprofileze spitalele sau să le comaseze trebuie să suporte cheltuielile cu asistenţa medicală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Primarii care nu vor să reprofileze spitalele în cămine de bătrâni sau să le comaseze trebuie să suporte cheltuielile privind asistenţa medicală după 1 aprilie, întrucât Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) va sista de la această dată finanţarea unităţilor pe vechiul statut.

Ministerul Sănătăţii a informat că nu poate obliga primarii să transforme spitalele în cămine de bătrâni sau să le unifice, însă aceştia au trei variante la dispoziţie şi vor trebui să opteze pentru una dintre ele până la 31 martie.

Prima variantă este să transforme spitalul în cămin de vârstnici cu sprijinul autorităţilor, prin Ministerul Muncii, iar a doua este să-l transforme în centru de permanenţă, cu sprijin de la Ministerul Sănătăţii. Ultima variantă este să păstreze spitalul, dar primăria va fi cea care se ocupă de finanţarea serviciilor medicale, având în vedere că după 1 aprilie unitatea sanitară nu va mai avea contract cu Casa de Asigurări de Sănătate.

 

Adrian Popoiu vrea să atace Hotărârea de Guvern privind comasarea

Primarii din Câmpulung Moldovenesc şi Siret nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Sănătăţii de comasare a spitalelor de Psihiatrie cu spitalele Municipal Câmpulung Moldovenesc şi, respectiv, Orăşenesc Siret. Nici primarul din Solca nu doreşte să transforme spitalul în cămin de bătrâni, aşa cum a propus Ministerul Sănătăţii.

La Siret, unde spitalul de psihiatrie ar trebui unificat cu cel orăşenesc, primarul Adrian Popoiu crede că cele două spitale trebuie să funcţioneze independent şi şi-a exprimat nemulţumirea că autoritatea locală nu a fost consultată cu privire la comasare.

„Nu se face mare economie dacă se comasează. Un spital îşi asigură finanţarea pentru serviciile medicale de la Casa de Asigurări de Sănătate, în nici un caz de la primărie. Noi contribuim, dacă e nevoie, la partea de infrastructură, la mici reparaţii”, a subliniat Adrian Popoiu.

Primarul din Siret, care a deţinut cândva funcţia de director al Spitalului de Psihiatrie Cronici din localitate, este convins că transformarea spitalului într-o secţie a Spitalului Orăşenesc ar fi o greşeală şi spune că va ataca Hotărârea de Guvern privind comasarea, dacă aceasta va fi aprobată.

 

Primarul din Câmpulung: „Este nevoie de o analiză mult mai serioasă”

La rândul său, primarul municipiului Câmpulung Moldovenesc, Gabriel Constantin Şerban, este de părere că Spitalul de Psihiatrie din localitate ar trebui să rămână sub tutela Ministerului Sănătăţii şi speră că împreună cu Consiliul Judeţean se va găsi o soluţie viabilă, care să fie acceptată de toţi factorii implicaţi. El a declarat că Spitalul de Psihiatrie din Câmpulung Moldovenesc, a cărui importanţă şi valoare sunt recunoscute în comunitatea internaţională de specialitate, este angrenat în mai multe proiecte internaţionale şi nu poate să le deruleze decât ca unitate spitalicească de sine stătătoare. „Voi respecta orice act normativ, dar consider că este nevoie de o analiză mult mai serioasă”, a spus Gabriel Constantin Şerban.

 

La Solca, spitalul ar putea funcţiona ca un centru de permanenţă

La Solca, unde pentru Spitalul de Boli Cronici s-a propus varianta reprofilării, adică a transformării sale în cămin de bătrâni, primarul Valeruţ Hofnar Ţăranu militează pentru păstrarea actualului statut. „Aici se tratează oamenii mai în vârstă, cu posibilităţi materiale reduse, care nu-şi permit să meargă în altă parte pentru investigaţii şi tratament. Ar trebui să funcţioneze ca o secţie exterioară a Spitalului Suceava sau ca un centru de permanenţă, dar în nici un caz ca o secţie de Geriatrie”, a punctat Valeruţ Hofnar Ţăranu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primarii care nu vor să reprofileze spitalele sau să le comaseze trebuie să suporte cheltuielile cu asistenţa medicală.
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Primarii care nu vor să reprofileze spitalele sau să le comaseze trebuie să suporte cheltuielile cu asistenţa medicală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei