Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Acţiuni filantropice

Masă caldă pentru 50 de persoane nevoiaşe, bătrâni, orfani, la Valea Putnei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

La Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Valea Putnei se organizează, în fiecare lună, cel puţin două mese calde pentru 50 de persoane nevoiaşe, văduve, bătrâni, orfani din satul Valea Putnei, dar şi din Pojorâta. Proiectul a demarat, la începutul acestui an, pe baza unei colaborări între Primăria Pojorâta şi Parohia „Mihail şi Gavril” din Valea Putnei.

În acest fel, după cum ne-a declarat primarul comunei Pojorâta, Bogdan Codreanu, biserica, dar şi primăria, reuşesc să vină în ajutorul săracilor, al orfanilor, al persoanelor singure, al văduvelor din comună. Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” (după numele marelui filantrop al veacului de aur al creştinătăţii), construit la Valea Putnei, prin jertfa şi osteneala a numeroşi creştini, care au înţeles mesajul Bisericii şi au pus umărul pentru ridicarea acestui centru, este locul cel mai potrivit pentru ca oamenii nevoiaşi din comună să se întâlnească, să ia o masă caldă, să se roage şi să socializeze pentru câteva ore.

 

Efort comun, pentru o misiune nobilă

Persoanele nevoiaşe din Pojorâta, selectate pe baza unor anchete sociale, sunt duse la Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare” din Valea Putnei pentru a lua masa cu mijloace de transport asigurate de Primăria Pojorâta.

„În luna ianuarie, persoanele nevoiaşe au beneficiat de două mese calde. Prima masă caldă oferită pentru 50 de săraci, văduve, orfani a fost sponsorizată de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur. Organizarea următoarelor agape pentru săraci, pe care ne dorim să le facem cât mai dese, de patru – cinci ori pe lună, se bazează pe fonduri de la primărie, de la Parohia din Valea Putnei, prin intermediul preotului paroh Corneliu Luca, dar şi al sponsorilor, oameni de bine care înţeleg proiectul pe care noi l-am demarat. Oricine este bine venit, având în vedere că este o datorie şi o misiune nobilă să-i sprijinim pe cei nevoiaşi”, a mai completat primarul Codreanu.

 

Un strop de lumină

Astăzi, la ora 12:00, Centrul Filantropic „Sf. Vasile cel Mare”, care beneficiază de o sală de mese şi o bucătărie utilată complet, va fi însufleţit de cei 50 de oameni care se vor aşeza în jurul mesei, pentru a primi o mâncare caldă, pentru a se ruga şi pentru a trece mai uşor peste nevoinţele de zi cu zi. La primul nivel al construcţiei va fi, în curând, dat în funcţiune un azil de bătrâni, unde se vor adăposti 24 de oameni în vârstă din localitate.

 

Este necesară misiunea caritabilă

La momentul sfinţirii Centrului Filantropic, acum câţiva ani, prezent la eveniment, ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, spunea că este „un loc destinat celor care vor poposi pentru un timp mai îndelungat sau mai scurt pe aceste meleaguri, toţi cei care au nevoie de o hrană trupească sau duhovnicească. Acest spaţiu este făcut cu multă jertfă, jertfă izvorâtă din dragostea dumneavoastră. Sunteţi o mână de oameni, cea mai mică parohie din eparhia Sucevei, şi aţi făcut cel mai frumos lucru pe care putea să-l facă o parohie a noastră”.

Preotul paroh Corneliu Luca a completat că „Biserica este misionară pretutindeni, dar nu este vorba doar de misiunea de slujire, de învăţare a credincioşilor, nu-i suficient nici cea de sfinţire a credincioşilor, mai trebuie misiunea caritabilă pe care Biserica şi-o asumă astăzi cu deplină responsabilitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Masă caldă pentru 50 de persoane nevoiaşe, bătrâni, orfani, la Valea Putnei.
 Vizualizări articol: 924 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Masă caldă pentru 50 de persoane nevoiaşe, bătrâni, orfani, la Valea Putnei4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei