Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Nu-şi primesc leafa

Peste 5.000 de dascăli suceveni, cu salariile blocate în conturile Trezoreriei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Salariile pe luna ianuarie a peste 5.000 de dascăli, dar şi ale altor categorii de angajaţi din învăţământul sucevean sunt blocate în conturile Trezoreriei Suceava. Sindicaliştii din învăţământul sucevean sunt revoltaţi de situaţia creată şi spun că „în momentul de faţă Trezoreria nu vrea să primească statele de plată din şcoli fără aprobarea Inspectoratului Şcolar Suceava”. Pe de altă parte, liderul Sindicatului Judeţean „Bucovina-Rădăuţi”, Gheorghe Şorodoc, a declarat că „IŞJ nu poate semna statele de plată, deoarece nu este ordonator terţiar de credite, în primul rând, însă şefa Serviciului de Salarizare din IŞJ nici nu vrea să semneze asemenea state, fiindcă ele sunt calculate potrivit deciziilor judecătoreşti definitive şi irevocabile ale profesorilor şi, ca urmare, salariile sunt majorate”. În perioada 5-10 ale lunii profesorii ar trebui să-şi primească salariile, însă liderii de sindicat Gheorghe Şorodoc, de la „Bucovina-Rădăuţi”, şi Traian Pădureţ, de la Sindicatul „Pro Educaţia”, susţin că pot fi numărate pe degete şcolile în care s-au dat salarii, în restul cazurilor, conturile fiind blocate.

„IŞJ semnează statele de personal la începutul anului şcolar, documente care au fost avizate în luna septembrie, statele de plată sunt cu totul altceva şi nu s-au semnat niciodată de către IŞJ. Este o confuzie gravă şi fac apel către Inspectoratul Şcolar pentru a nu excede din cadrul legal, şi fac un apel către şefa Serviciului de Salarizare din această instituţie şi către inspectorul general Petru Carcalete să se autosesizeze în legătură cu această situaţie ”, a mai spus Gheorghe Şorodoc.

În legătură cu această situaţie, şefa Serviciului de Salarizare din cadrul IŞJ, Adriana Guşetu, a spus că „există un nou formular de state de personal în care se trec sumele de plată şi persoanele care trebuie plătite. Ele au fost date în şcoli şi cu acestea trebuie să vină la semnat”. Guşetu a mai precizat că „deşi sindicatele consideră neconstituţională ordonanţa prin care se face plata salariilor, MECTS o consideră legală”.

Aproximativ 3.000 de persoane din sindicatele „Pro Educaţia”, 2.000 de sindicalişti din FSLI, precum şi aproximativ 200 de sindicalişti din zona Câmpulung Moldovenesc nu şi-au luat salariile, iar conturile pentru plata remuneraţiei lunare sunt blocate la ora actuală. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 5.000 de dascăli suceveni, cu salariile blocate în conturile Trezoreriei.
 Vizualizări articol: 958 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 5 voturi
Peste 5.000 de dascăli suceveni, cu salariile blocate în conturile Trezoreriei4.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Jos hotii portocali trimis de
( 8 feb 2011, 15:00:03
Traim intr-o tara in care nu este respectat statul de drept , unde sa mai auzit ca intr-un stat cu o democratie consolidata o sentinta judecatoreasca definitiva si irevocabila sa nu se puna in aplicare?!!!! De cand securistul de Carcalete este ordonator de credite in cadrul unei institutii cum este o scoala care are statut juridic de sinestatator ... O sa vina si timpul ca acest individ impreuna cu inca o serie de hoti portocali din cadrul ISJ sa rapunda pentru ceia ce fac. RUSINE SECURISTULE , rusine si noua profesorilor care ne lasam calcati in picioare , vrem drepturi ............sa le cerem in strada ,ca hotii astia nu vor sa le respecte . La nivelul fiecarei instituti profesori sa inceapa proteste spontane si sa iesim in stada pentru a obtine dreptul legitim de care in mod fraudulos suntem privati
2.   E roasa de molii trimis de
( 8 feb 2011, 15:23:38
Cine e aceasta Gusetui??? O relicva a comunismului!!!. de ce nu pleaca la pensie??? Cine o tine in brate ??? Eu personal ii voi face plangere penala, pentru ca acea adresa semnata de un secretar de stat, nici macar de Ministrul educatiei, NU POATE ANULA O DECIZIE JUDECATOREASCA. Si nici madam Gusetu nu o poate anula! Asa ca...da nu-i este bine, sa nu semneze statele de plata, ca poate apuca pensia la mititica.
3.   Relicvele...... trimis de
( 8 feb 2011, 16:21:37
"Relicvele" ISJ Suceava, trebuie sa faca subiectul mijloacelor mass media centrale, nicidecum locale unde, Mafia puterii, e atotputernica. Pe langa vesnica Gusetu, a mai aparut un etern: MIHAI VITCU. Acest grobian, specialist in jocul la doua capete, trecut prin trei partide de la care a beneficiat de fiecare data de foloase, este la al doilea, sau al treilea an de prelungire a activitatii. Si, nu ca simplu "dascal" (ghilimelele sunt puse pt. a nuanta faptul ca nu are nimic din nobila titulatura), ci ca sef adjunct al invatamantului judetean. N-am avut timp sa caut, prin articole de lege, daca acest lucru nu contravine normelor in vigoare, dar e o chestie de rutina.....
Imi asum responsabilitatea organizarii si sustinerii, in fata oricaror instante, a tuturor demersurilor necesare aducerii, la cunostiinta publicului, a acestor situatii, cel putin, lipsite de moralitate!.....
3.1  RE: Relicvele...... trimis de
( 8 feb 2011, 18:05:31
Sa presupunem ca ai sa ai castig de cauza in instante. Cine respecta dintre PDL-isti o decizie judecatoreasca. Sute, poate mii de cazuri sunt ignorate de Carcalete cu buna stiinta in cazul salarizarii cadrelor didactice. De ce?
Pana cand porcii PDL-isti nu o sa fie arestati in masa nu e nicio sansa.
Pana atunci insa, SA TRAITI BINEEEEEEEEEE!
4.   Cernica dormi? trimis de
( 8 feb 2011, 19:57:30
Dar Cernica unde naiba este, ca el este liderul sindicatului cu cei mai multi membri din judet? Se da la fund tot timpul cand sunt probleme? Sa spuna acum ce este de facut impotriva doamnei Gusetu! Gusetu, sunt hotarari judecatoresti definitive si irevocabile, ai inteles? Sau e mai bine la mititica? Nu ca nu ai merita!
5.   BOTOSANI DA BANII CU SALARIILE CONFORM HOTARARILOR trimis de
( 8 feb 2011, 20:31:59
Domnilor si doamnelor profesori, noutati de ultima ora. Se pare ca l a Botosani doamna inspector general a dat dispozitie sa se calculeze salariile conform hotararilor judecatoresti deci se pare ca se poate. Dar aici prim lingaul educatiei in postura porcului CARCALETE nu si asuma raspunderea ca de, se teme de scaun.
ALOOOOOOOOOOOOOOOO, DOMNUL GENERAL, DORMI?
BOTOSANIUL DA BANII CORECT. TU CE MAI ASTEPTI?
6.   Pentru toti comentatorii trimis de
( 8 feb 2011, 22:10:41
Hotararea Guvernului nr. 1395/2010 privind finantarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat, finantate din bugetele locale, pe baza standardelor de cost pe elev/prescolar pentru anul 2011 a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, Nr. 896, din 31 decembrie 2010.

”Art. 4. (5) Plata cheltuielilor cu salariile stabilite conform legii si a contributiilor aferente acestora se va face pe baza statelor de personal avizate de inspectoratele scolare judetene/Inspectoratul Școlar al Municipiului Bucuresti.”
Avem acces la informatie mai mult ca oricând şi nu cei de la ISJ au "fabricat" acestă H.G. 139572010. As fi vrut ca in acest articol sa fi apărut şi baza legală de avizare a statelor de personal. Totul pleacă "de sus", dar avem ce avem cu cei de lângă noi...

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei