Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Sorin AVRAM

Sorin AVRAM


Contrabandă, cătuşe şi sărăcie la Siret

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Câţiva pensionari, dar şi alţi oameni de bine s-au bucurat că le-au murit caprele vecinilor care sunt angajaţi ca poliţişti de frontieră sau ca vameşi la Siret. Caprele au murit de supărare când au văzut cum cei care aveau grijă de ele au fost săltaţi de mascaţi şi băgaţi în arest. Pensionarii, dar şi alţi oameni de bine şi-au dat cu părerea în faţa camerelor de luat vederi, în legătură cu îmbuibaţii lor vecini. De parcă ar fi făcut cu toţii facultatea de intervievaţi, vecinii arestaţilor s-au referit strict la averile pe care le-au făcut poliţiştii de frontieră şi vameşii din contrabanda cu ţigări. Nişte profesionişti, ce mai. Adevărul este că nici reporterii nu au fost curioşi să afle de la intervievaţi dacă arestarea vecinilor lor le va aduce mai mulţi bani la pensie sau dacă le va mări salariile copiilor şi nepoţilor lor. Nici ce vor face aceştia în momentul în care vor merge în piaţă şi nu vor mai găsi ţigări de contrabandă pe care să le fumeze atunci când sunt la televizor. În calitate de telespectatori sau de intervievaţi. Profesioniştii interviurilor legate de capra vecinului nu şi-au pus nici problema locuitorilor oraşului Siret care, din cauză că n-au unde lucra, cară şi ei din Ucraina plase de rafie pline cu ţigări, zahăr, făină, ulei şi cafea. Ca să-şi permită şi pensionarii, bugetarii şi şomerii din judeţul Suceava nişte produse care, pe piaţa oficială românească, sunt de lux.

Am văzut poliţişti de frontieră şi vameşi de la Siret cu cătuşe, dar n-am văzut cătuşe şi pe mâinile vreunui domn de la Bucureşti. Trebuie să fii copil să crezi că milioanele de pachete de ţigări care au intrat de-a lungul anilor prin Vama Siret au fost purtătoare de comision doar pentru nişte angajaţi de la Siret. Că la vârful diferitelor structuri ale statului nu se ştia ce se întâmplă aici şi că nişte fete şi nişte băieţi de la Siret au fost lăsaţi să-şi facă de cap doar pentru că erau simpatici. N-am văzut cătuşe nici pe mâinile celor care au distrus locurile de muncă de la Siret, obligându-i astfel pe oamenii de-acolo să se descurce şi ei cum pot, inclusiv făcând trafic de ţigări. N-am văzut cătuşe nici la încheieturile mâinilor celor care au distrus toate fabricile de ţigarete româneşti, forţându-i pe oameni să cumpere numai ţigări foarte scumpe. N-am văzut cătuşe nici pe mâinile celor care pun accize şi taxe criminale, determinându-i pe oamenii care încearcă să supravieţuiască să umble prin pieţe în căutare de marfă de contrabandă. Dar bine că le-au murit caprele vecinilor arestaţi într-o acţiune pentru televiziune şi Uniunea Europeană. Bine că au crăpat că, de la atâta huzur, se ameţeau seară de seară cu wiskey de contrabandă şi cu etnobotanice şi făceau scandal toată noaptea, nelăsîndu-I pe pensionari, dar şi pe alţi oameni de bine, să se uite în linişte la OTV ori să se odihnească. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contrabandă, cătuşe şi sărăcie la Siret.
 Vizualizări articol: 2043 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.75/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.8 din 16 voturi
Contrabandă, cătuşe şi sărăcie la Siret3.8516

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   * trimis de
( 8 feb 2011, 11:14:46
Suntem ipocriţi şi strâmbi
Dar nu ne considerăm aşa
Prin viaţă vrei doar să te plimbi
Fără eşec în faţa ta

Păi ... nu se poate , domnule
Mai ales dacă neuronu ’
Îl confunzi cu norocul , prostule
Bagă bine la cap ... domnu’ ! ! !

Ne credităm cu superlative
Suntem cei mai buni ... unici
Negăm apartenenţele maladive
Cine’i neântinat ... aici ?

Pasăm răspunderea altuia
Ne place să fim învingători
Noi suntem alfa şi omega
Cele mai frumoase flori

Ei bine , dragii mei ... e naşpa
Nu suntem şi nici n’am fost
Aşa cum ne’a educat mama
Nu mai negaţi că n’are rost

Suntem răi , ipocriţi şi lacomi
Suntem tot ce biblia neagă
Suntem panarame , nu domni
Suntem ,, tari cu p u ţ a bleagă ’’
2.   F ciudata abordare trimis de
( 8 feb 2011, 12:13:15
Cred ca ati luat-o pe aratura in acest articol. In primul rand pensionarii o vor duce un pic mai bine(cu 0,0001%) daca contrabanda este eliminata. Comerţul ilicit cu ţigări afectează veniturile la bugetul de stat, prin pierderea de taxe şi accize. Estimările arată că, anual, statul are un prejudiciu de aproximativ 170 milioane de euro. Contrabanda atrage după sine pierderi şi în cifra de vânzări pentru detailişti şi reduce numărul de locuri de muncă în domeniul comerţului en detail şi angro.
2.1  RE: F ciudata abordare trimis de
( 8 feb 2011, 12:22:04
"Nici ce vor face aceştia în momentul în care vor merge în piaţă şi nu vor mai găsi ţigări de contrabandă pe care să le fumeze atunci când sunt la televizor." Aici iarasi sunteti pe aratura. Eu sunt de parere ca pachetul de tigari trebuie sa coste 15-20RON pentru ca lumea sa se lase de fumat. D-voastra va faceti griji ca saracii oameni nu au ce sa fumeze?!? Toate cunostintele mele care s-au lascat de fumat, au facut-o pentru ca tigarile sunt prea scumpe si NU pentru ca tin la sanatatea lor.
3.   Despre capra vecinului trimis de
( 8 feb 2011, 12:50:04
In ciuda celor afirmate in articol, eu cred ca disparitia caprei vecinului din campul meu vizual imi aduce beneficii medicale. De ce sa mor de inima rea cand ii vad fata aroganta in fiecare zi? Astia sunt si hoti si aroganti. Du-te naibii la inchisoare acolo unde iti este locul. Eu nu sunt pensionar, ma descurc excelent cu banii dar muncesc noptile pana pe la 3-4 pentru a prinde proiecte si a le livra la timp clientilor. Nu-mi convine deloc cand vad oameni cu o pregatire submediocra care prospera numai si numai prin furt in tara asta. Vamesii sunt descurcareti, politistii de la evaluarea pentru permisul auto iau cate 100 de euro de la fiecare candidat, la RAR stiu pe unul care are o super vila si traieste ca un boier numai din spaga, popii stau in jeepuri si in vile in zone exclusiviste ale Sucevei, am un vecin politist de frontiera doar de 2 ani, are sub 30 de ani, in 2 ani si-a facut casa pe Gh Doja si si-a luat passat nou.
3.1  RE: Despre capra vecinului trimis de
( 8 feb 2011, 12:51:51
Alt vecin vames si-a facut vila si apartamentul i l-a donat lu sor-sa. M-am cam saturat de Romania si da, vreau sa nu mai vad caprele vecinilor spagari. Beneficiul meu e ca nu o sa ma imbolnavesc de inima pe termen lunglaughing D-voatra culpabilizati bucuria mea cand vad capra vecinului moarta dar capra nu a fost muncita, a fost furata. si capra nu va fi omorata ci confiscatalaughing)
4.   Când schimbi rachiul trimis de
( 8 feb 2011, 14:13:21
d-le Avram să înţeleg că ieri vi s-a terminat stocul de pacioace şi vodcă Bolshoi. Iar acest lucru v-a creat o indispoziţie prin îngurgitarea de vodcă cu accize şi tva românesc de la magazinul din colţ. Ar trebui să vă obişnuiţi.
5.   Si apoi... trimis de
( 8 feb 2011, 14:19:39
Si apoi, ca sa continui in tonul lui H2SO4, aici nu mi se pare a fi deloc vorba de capra vecinului pentru ca la noi, in Romanica asta plina de Dreptate si Adevar, coruptia este generalizata in toate activitatile statului! Sigur ca sunt pe de o parte de acord si cu dl Sorin Avram si ma intreb, de ce numai astia? Pana unde, pana la ce nivel a ajuns LA PIOVRA, incat numai cate un semnal al UE (acum cel cu Schenghen) face ceva volbura (dar va sigur ca nu pentru mult timp)? Aici nu e vorba numai de guvernare inepta, lipsita de orice gandire rationala, aici e vorba de cea mai grava boala a unui organism, distrugerea celulelor sanatoase de cele maligne (caci asta-i coruptia pentru societate),ori multiplicarea acelor celule in statul roman se face intentionat si cu tenacitate!!!
6.   Comentariu trimis de
( 8 feb 2011, 14:48:26
Cred ca l-am inteles pe autor, deoarece suntem rai si doar atit. Ar trebui sa fim intelepti si apoi rai, dar daca am fi intelepti, nu am mai fi rai, am realiza ceva in tara asta fara multa vorba. In primul rind cred ca > si capul nu este la Siret. In al doilea rind cred ca este dovada unui caracter bolnav sa aratam cu atita invidie ce averi au acumulat altii, si asta vrea sa transmita articolul. Cred ca acest guvern ne-a dat la toti ceea ce majoritatea romanilor si-au dorit, si anume >dá Doamne mintea romanului de pe urma>>.
6.1  RE: Comentariu trimis de
( 8 feb 2011, 15:15:38
N-am inteles 100% ideea ta dar expresia „caracter bolnav” m-a deranjat. M-am simtit vizat. Despre tine canta Morometii in versurile astea:
„Mai nou daca taci, cica e evolutie;
Daca nu zici nimic nimeni nu zice nimic;
Si te lasa sa mori fara sa lasi nimic”

Sa inteleg ca te crezi tare evoluat si emancipat daca te faci ca nu ii vezi pe hotii de langa tine. Bravos mai. Caracter mare ce sa zic. Suflet nobil si evoluat. Eu sunt doar un „caracter bolnav” care arata cu degetul hotia de langa el. De la prea multa „evolutie” este tara asta in buda.
7.   Chiar asa trimis de
( 8 feb 2011, 14:52:10
....daca nu gasiti coerenta in comentariu nu ma criticati va rog, pe ici pe colo au fost suspendate anumite fraze de catre...nu stiu cine....
7.1  RE: Chiar asa trimis de
( 8 feb 2011, 22:40:27
Extratereștrii au scanat toate comunicațiile de pe globulețul Pământ. Din toată zumzăiala au reținut, ca semnificative pentru elaborarea unui nou limbaj galactic, taman câteva fraze din comentariul dumitale!
8.   Mi-e ciuda trimis de
( 9 feb 2011, 10:10:50
in fiecare zi mi-e ciuda ca m-am nascut in Romania, Doane iarta-ma!
9.   Comentariu trimis de
( 9 feb 2011, 10:12:12
Doamne*

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei