Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Franks: O mai bună administrare a taxelor creşte colectarea, dar reforma va mai dura 2-3 ani

Marţi, 8 Februarie 2011 (19:15:26)

Creşterea colectării din TVA a fost datorată atât majorării de la 19% la 24%, precum şi îmbunătăţirii administrării taxelor, proces care a început în urmă cu un an şi va mai dura încă 2-3 ani, a declarat pentru MEDIAFAX şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks.

"Din momentul majorării TVA de la 19% la 24%, veniturile la buget au crescut substanţial. Nu numai că veniturile totale au crescut, dar există indicaţii că randamentul calculat la punctul de TVA a crescut, de asemenea", a spus Franks.

Cu toate acestea, Franks precizează că, deşi randamentul pe fiecare punct de TVA a crescut, România tot nu colectează la fel de mult precum alte state europene, ceea ce reprezintă o problemă fundamentală, explicată prin existenţa economiei subterane.

Potrivit oficialului FMI, reforma în domeniul colectării taxelor va putea asigura pe viitor venituri suplimentare la bugetul general consolidat, ceea ce ar permite în timp şi o reducere graduală a taxelor.

"Lucrăm împreună cu ANAF (la îmbunătăţirea colectării taxelor - n.r.) de un an, dar mai sunt necesari încă 2-3 ani de muncă", a spus Franks.

Încasările din TVA, accize şi venituri nefiscale au avut cea mai mare contribuţie la creşterea veniturilor bugetare în 2010, avans limitat de diminuarea încasărilor din impozitul pe venit, impozitul pe profit şi contribuţiile la asigurări sociale.

Deficitul bugetar înregistrat la finele anului trecut a fost 33,3 miliarde de lei, respectiv 6,5% din PIB, sub limita stabilită în acordul cu FMI, de 34,6 miliarde lei. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Franks: O mai bună administrare a taxelor creşte colectarea, dar reforma va mai dura 2-3 ani.
 Vizualizări articol: 620 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Franks: O mai bună administrare a taxelor creşte colectarea, dar reforma va mai dura 2-3 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei