Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 feb 2011 - Anul XVI, nr. 31 (4629)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

La sânge

Vama Siret, blocată ca urmare a controalelor amănunţite

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Acţiunea în forţă a Direcţiei Naţionale Anticorupţie de la mijlocul săptămânii trecute a blocat pur şi simplu traficul prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret. Sâmbătă şi duminică, zilele în care numărul persoanelor care au trecut din România în Ucraina şi invers a crescut, a fost o adevărată nebunie. Mai mulţi suceveni care au trecut prin acest punct şi-au exprimat nemulţumirea vizavi de activitatea din PTF Siret şi pentru faptul că au fost nevoiţi să aştepte ore întregi pentru a reveni acasă. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Suceava au precizat că din punctul de vedere al acestei instituţii nu au fost disfuncţionalităţi.

„Instituţia noastră verifică doar documentele şi acest lucru a mers rapid. Probabil că întârzierile s-au produs din cauza colegilor de la Vamă”, a precizat comisarul Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al IJPF Suceava.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale Vamale Iaşi, instituţie care are în subordine Vama Siret, au confirmat că perioada de aşteptare a fost mai mare decât în mod obişnuit, chiar dacă numărul lucrătorilor de pe o tură a fost acelaşi ca şi în celelalte zile, respectiv 16 persoane.

„Duminică, de exemplu, s-a înregistrat un număr mai mare de persoane care au tranzitat frontiera de stat a României prin zona PTF Siret. În plus, fiecare maşină a fost controlată amănunţit, ceea ce a dus la creşterea timpului de aşteptare”, a explicat Liana Barbu, responsabil relaţii mass-media din cadrul DRV Iaşi.

 

Doi vameşi, aproape de sancţionare

În ciuda controalelor amănunţite care au dus la mari nemulţumiri din partea celor aflaţi la cozi, în ţară au fost introduse ţigări de contrabandă. Echipa de control a Direcţiei Judeţene pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Suceava a descoperit la numai câţiva kilometri de la ieşirea din PTF Siret două maşini cu ţigări de contrabandă. Este vorba de două persoane care aveau 153 de pachete de ţigări de contrabandă ascunse în bagajele personale, în maşină şi pe corp.

„Este greu de explicat cum au fost trecute aceste ţigări, în condiţiile în care fiecare maşină a fost supusă controlului amănunţit. Împotriva celor doi lucrători vamali care au verificat maşinile s-a declanşat o anchetă administrativă. Deocamdată au dat declaraţii, iar mâine (n.r. – astăzi) se va lua şi o decizie în ceea ce-i priveşte”, a spus Liana Barbu, responsabil relaţii mass-media DRV Iaşi. După câte se pare cei doi vameşi sunt Cristina Donisan şi Gheorghe Ştreangă.

 

Aproape 4.500 de persoane au trecut prin PTF Siret în weekend

Potrivit datelor furnizate de reprezentanţii IJPF Suceava, sâmbătă şi duminică, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret au trecut aproape 4.500 de oameni. Dacă sâmbătă au tranzitat frontiera 2.144 de persoane, duminică numărul acestora crescut la 2.243. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Vama Siret, blocată ca urmare a controalelor amănunţite.
 Vizualizări articol: 1076 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Vama Siret, blocată ca urmare a controalelor amănunţite3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ce ma distreaza... trimis de
( 8 feb 2011, 12:08:02
acesti arlechini zelosihappy Chiar si cu toata tevatura din vama, se pare ca tigarile inca trec ! Vedeti ca se poate ?laughing
2.   Comentariu trimis de
( 8 feb 2011, 13:24:34
Eu sunt de parere ca nu mai trec tigari prin vama ..nu sunt asa prosti vamesii... dar cantitatile industriale fiind deja ascunse in case ,magazii, depozite, prin localitatile de frotiera...deacuma merg pe ''resurse proprii'' pretul a crescut in piete din cauza controalelor... si normal.. ca profitul e mai mare risca lumea...Ce ma dispera e ca toata tara e constienta de coruptia din vami ce magarii se fac ...si acuma mare taraboi..?pt ce... si legile astea .. cauta dovezi blabla bla... frate ... ca pe vremea lu ceasca...am cea mai mica dovada si martor... la BULAUUUU cu tine nu ....procese avocati ...shittt-uri de asta suntem nijte jigodii de oameni... la noi te prinde cu mana in buzunar.... si mai trebuie sa ii faci poze ,aprente ADN  ☭ uri...ai luat mita ia de aici !!! 5 ani....aaa lucrezi in minister reprezinti legea...aaaa 10ani.... ca dai exeplu...
3.   Doar un semn trimis de
( 8 feb 2011, 15:53:45
Eu am un senzor care imi indica ceva important ... Daca ma duc in piata si nu gasesc tigari la tanti de la taraba, e semn ca s-a intamplat ceva la Siret. Deocamdata are ... Nu sunt fumator, sunt doar un foarte fin observator !
3.1  RE: Doar un semn trimis de
(14 feb 2011, 18:28:26
cred si eu ca ai un senzor!!!!!
daca tot nu fumezi, foloseste senzoru` la altceva si nu mai merge pe la piata ca nu te cumpara nimeni!!!!!!!!!!!!!!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei