Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Personalităţi

Universitarul Emanoil Diaconescu, Cetăţean de onoare al Sucevei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Profesorului universitar Emanoil Diaconescu, membru corespondent al Academiei Române, i s-a acordat, ieri, de către Consiliul Judeţean Suceava, titlul de Cetăţean de onoare al judeţului. Propunerea a venit din partea consilierilor judeţeni PSD, ca amendament la proiectul de HCJ care prevedea acordarea acestui titlu pentru scriitorul Norman Manea, academicianul Dumitru Vatamaniuc şi actorii Florin Piersic şi Alexandru Arşinel.

Toţi cei 37 de consilieri au votat în unanimitate ca celor cinci personalităţi să li se decerneze titlul.

În cadrul şedinţei, consilierul judeţean PSD Mihai Grozavu a propus colegilor săi ca la următoarea sesiune pentru acordarea titlului de Cetăţean de onoare al judeţului Suceava să fie avuţi în vedere şi promotorii parteneriatelor pe care judeţul nostru le are cu regiuni din străinătate. Propunerile lui Grozavu i-au vizat pe consilierul general al regiunii Lille din Franţa, Alain Fugare, care a ajutat foarte mult centrele de ocrotire a copiilor din judeţ şi a fost, totodată, iniţiatorul „Casei Prieteniei” din Suceava.

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a fost de acord şi a menţionat că şi preşedintele Consiliului Regiunii Schwaben, Jurgen Reicher, va trebui să se regăsească în galeria Cetăţenilor de onoare ai judeţului. Predecesorul său la conducerea Regiunii Schwaben, dr. Georg Simnacher, este demult „sucevean”.

Printre Cetăţenii de onoare ai judeţului Suceava se mai numără cântăreaţa de muzică populară Sofia Vicoveanca, actorul Vladimir Găitan, sora poetului Nicolae Labiş, Margareta Labiş, criticul literar Alex Ştefănescu, fotbalistul Dorin Goian şi fostul campion la lupte greco-romane, Ştefan Rusu, Artemizia Bejan, prima interpretă de muzică populară a ansamblului Ciprian Porumbescu, coregraful Viorel Vatamaniuc, dirijorul George Sîrbu şi soliştii Margareta Clipa, Laura Lavric, Ştefania Rareş, Aurel Tudose, Traian Straton, Nicoleta Vasilovici şi Nina Cionca, nepoata compozitorului Ciprian Porumbescu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Universitarul Emanoil Diaconescu, Cetăţean de onoare al Sucevei.
 Vizualizări articol: 1371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Universitarul Emanoil Diaconescu, Cetăţean de onoare al Sucevei3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei