Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

De ce?

„Ciompi”, două gloanţe în cap şi unul în gât

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Unda de şoc provocată de execuţia în stil mafiot a suceveanului Gabriel Bogdan Pădureţ i-a zguduit pe toţi cei care l-au cunoscut, atât acasă, în România, cât şi la Londra, acolo unde muncea de mai mulţi ani. Rudele şi prietenii îl plâng şi spun că vor face tot ceea ce este omeneşte posibil pentru a fi înmormântat cum se cuvine, în România sau în Anglia, în funcţie de ceea ce va stabili familia. De altfel, mama şi sora lui „Ciompi” vor ajunge în această după-amiază la Londra, unde vor discuta cu poliţiştii care se ocupă de anchetă şi vor stabili când şi cum se va face repatrierea corpului neînsufleţit.

 

Suceveanul martor la execuţie, în stare de şoc

În Londra, acolo unde Gabriel Bogdan Pădureţ „Ciompi” se afla de mai mulţi ani, comunitatea românească este bulversată de cele întâmplate. Mihai Albu, un sucevean care se află în capitala Angliei de o perioadă mai mare de timp, a mărturisit că deocamdată mobilul crimei este încă necunoscut.

„Se spune că ar fi primit ameninţări şi din ţară, de la anumite persoane, dar nimic nu e sigur. Aşteptăm ca poliţia să-şi facă treaba şi sunt convins că vinovaţii vor fi prinşi şi traşi la răspundere”, a precizat Mihai Albu.

Acesta a reuşit să discute cu Cristian Câmpan, bărbatul care era la volanul maşinii în care a fost executat cu sânge rece suceveanul „Ciompi”.

„Era pur şi simplu traumatizat. A trecut pe lângă moarte şi e normal să fie şocat. Când omul care ţi-e prieten este împuşcat în faţa ta, cu două gloanţe în cap şi unul în gât, este de înţeles să-ţi fie frică”, a adăugat Mihai Albu.

 

Prietenii şi patronul clubului unde lucra „Ciompi” şi-au oferit ajutorul

Suceveanul Albu a mărturisit că mama şi sora lui Gabriel Bogdan Pădureţ vor ajunge în Londra astăzi, iar în perioada următoare vor lua contact cu poliţia engleză.

„Trebuie să identifice cadavrul şi apoi, când poliţia va termina formalităţile legate de anchetă, li se va permite să ia corpul neînsufleţit pentru înmormântare. Nu ştiu ce decizie au luat şi unde îl vor înmormânta, dar asta se va stabili zilele următoare”, a explicat Mihai Albu.

Solidaritatea este cuvântul care caracterizează cel mai bine ceea ce se petrece acum în comunitatea românească, şi în special pe sucevenii din Londra.

„Patronul clubului unde lucra s-a oferit să ajute financiar, prietenii săi au spus că vor face tot ce ţine de ei pentru a-i asigura o înmormântare cât mai frumoasă. Din punct de vedere al banilor, îi asigurăm pe toţi, nu este nici un fel de problemă. <Ciompi> a fost un băiat deosebit şi merită acest gest din partea noastră”, a completat Mihai Albu.

Trebuie amintit şi sprijinul pe care Ambasada României la Londra l-a acordat în acest caz, în special în privinţa actelor şi formalităţilor.

 

„Au venit pe la spate, ca laşii, şi l-au împuşcat”

Acasă, la Suceava, rudele şi prietenii încă nu cred că „Ciompi” s-a stins. Cel mai afectat de tragedia de sâmbătă dimineaţă din Londra era Ilie Pădureţ, tatăl tânărului. „Era sufletul meu, nu bea, nu fuma, mergea la biserică în fiecare duminică. Nici acum nu-mi vine să cred că a murit. L-am văzut în urmă cu două săptămâni, când a venit în România să mă ajute. Dorinţa lui era să-şi facă o casă la Slătioara, la bunica lui. În loc de casă o să aibă parte de un sicriu”, a spus plângând Ilie Pădureţ.

Bărbatul, aflat acasă cu probleme locomotorii care-l ţin la pat mai mereu, crede că dacă nu ar fi fost atacat mişeleşte, „Ciompi” trăia şi astăzi.

„Avea 1,98 metri, era înalt, solid, a făcut sport şi nu se temea de nimic. Au venit pe la spate, ca laşii, şi l-au împuşcat”, a oftat Ilie Pădureţ.

 

„Pentru un ban în plus, aceşti tineri îşi riscă viaţa”

Constantin Tăpârjan, fostul profesor pe linie sportivă al lui Bogdan Gabriel Pădureţ, şi-a exprimat părerea de rău pentru că România nu le oferă nici o posibilitate tinerilor şi îi împinge spre astfel de tragedii.

„A făcut lupte aproximativ doi ani, a participat chiar şi la câteva concursuri de amatori. Din cauza conjuncturii nefavorabile şi a nevoii de bani a plecat din ţară. E o tragedie pentru familie, şi în special pentru tatăl său, pentru care era singurul sprijin”, a spus Tăpârjan.

Acesta crede că doar lipsurile şi neajunsurile au făcut să se ajungă aici, iar munca prestată de „Ciompi”, dar şi de alţi foşti sportivi suceveni, este extrem de periculoasă.

„Pentru un ban în plus, aceşti tineri îşi riscă viaţa. E tragic că am ajuns aici şi mai rău e că şi tineretul care vine din urmă nu are nici o speranţă şi va fi obligat să urmeze aceeaşi cale. În loc să practice un sport în condiţii civilizate, sunt nevoiţi să plece la muncă în condiţii dificile”, este semnalul de alarmă tras de profesorul Constantin Tăpârjan.

 

„Pleacă un tânăr ca un brad şi-i vine înapoi doar numele”

Consternarea se putea citi şi pe chipurile vecinilor, oameni sub ochii cărora „Ciompi” a crescut. Ioan Ciochină l-a caracterizat ca un băiat liniştit, care nu a făcut niciodată probleme.

„Nu a putut găsi aici un loc de muncă şi a plecat în străinătate. Nevoia şi lipsa de bani l-au împins să plece de acasă. E o mare durere pentru toţi, când vezi că pleacă un tânăr ca un brad şi-i vine înapoi doar numele”, a mărturisit Ioan Ciochină.

Numai cuvinte de laudă la adresa lui „Ciompi” a avut şi o vecină. Femeia spune că tânărul îşi îngrijea tatăl din câştigurile sale şi că l-a apreciat mereu pentru faptul că nu a alunecat pe panta drogurilor sau a consumului de alcool, deşi a avut o situaţie materiale destul de grea în adolescenţă.

„La un moment dat s-au adunat datoriile în familie şi copiii au fost nevoiţi să plece să muncească pentru a-şi câştiga existenţa. El era un băiat extraordinar şi vestea asta pur şi simplu m-a năucit”, a spus vecina familiei Pădureţ.

 

Ministerul Afacerilor Externe a aflat de caz abia după o zi

În cursul zilei de ieri, am încercat să vorbim cu reprezentanţii Ambasadei României la Londra cu privire la asasinatul de sâmbătă dimineaţă. Aceştia au precizat că singura instituţie în măsură să ofere informaţii este Ministerul Afacerilor Externe. Din răspunsul acestei instituţii rezultă că „Ciompi” se afla în Marea Britanie de o lună de zile şi lucra ca „doorman”, termen care desemnează lucrătorul aflat la intrarea unui club, a unei discoteci.

„Urmare a demersurilor Ambasadei României la Londra, MAE este în măsură să informeze că autorităţile britanice de poliţie au confirmat decesul unui cetăţean român rezident în Marea Britanie.  Acesta se afla în Marea Britanie de o lună şi lucra ca ”doorman” la un club. MAE confirmă că respectivul cetăţean român a fost împuşcat mortal în faţa locuinţei sale din Londra. Întrucât ancheta este în curs de desfăşurare, nu se pot face publice elemente suplimentare în acest caz.

Misiunea diplomatică a României, care s-a autosesizat despre caz duminică, 28.11.2010, se află în permanent contact cu autorităţile locale”, se arată în comunicatul MAE.

Trebuie menţionat că familia lui Gabriel Bogdan Pădureţ nu a solicitat încă sprijin din partea Ambasadei României la Londra, fapt confirmat de MAE în răspunsul trimis către cotidianul Monitorul de Suceava:

„Menţionăm că până la acest moment, Ambasada României nu a primit o solicitare de asistenţă consulară din partea familiei cetăţeanului român”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Ciompi”, două gloanţe în cap şi unul în gât.
 Vizualizări articol: 2003 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
„Ciompi”, două gloanţe în cap şi unul în gât5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Tristete si durere trimis de
(30 nov 2010, 13:48:05
Dumnezeu sa-l ierte pe scompul nostru frate Tony (ciompy)!!!
1.1  RE: Tristete si durere trimis de
(30 nov 2010, 14:12:23
catre Monitorul de sv. v-am trimis 2 comentarii cu ceea ce s-a intamplat si daca vreti ca lumea sa stie cum s-a intamplat luati si cititi cu atentie ce v-am trimis si scrieti adevarul...DUMNEZEU SA TE ODIHNEASCA IN PACE SCUMP PRIETEN SI FRATE TONY!!! C.C
1.2  RE: Tristete si durere trimis de
(30 nov 2010, 17:17:01
Poate ai depasit numarul de caractere. Imparte mesajul in mai multe comentarii.
2.   Comentariu trimis de
( 1 dec 2010, 15:41:32
"Trebuie amintit şi sprijinul pe care Ambasada României la Londra l-a acordat în acest caz, în special în privinţa actelor şi formalităţilor." de parca nu asta ar fi datoria ambasadei.Mai bine spus - sprijinul a fost acordat fara ca cineva sa fie mituit (cum se intampla de obicei) .

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei