Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Inculpat, la 16 ani

Minora care ataca bătrâni şi fura din locuinţe, trimisă în judecată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elena Gherman (16 ani), din comuna Şcheia, minora cercetată penal pentru 35 de furturi din locuinţe şi nouă tâlhării, majoritatea comise asupra unor persoane în vârstă, a fost trimisă în judecată, zilele trecute, de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru ultima sa faptă, cea care, de altfel, a şi adus-o în spatele gratiilor.

Pe 14 noiembrie a.c., minora, de etnie romă, a fost surprinsă în flagrant de proprietara unei case din municipiul Suceava, în timp ce adolescenta se afla la furat în imobilul respectiv, împreună cu o altă minoră.

Era în jur de ora 10:00 când proprietara, Marica M., în vârstă de 64 de ani, care locuieşte singură, a auzit un zgomot în holul apartamentului. Când s-a dus să vadă ce se întâmplă, a dat peste cele două minore de etnie romă, care au încercat să o împingă şi să iasă din locuinţă. Elena Gherman i-a aplicat mai multe lovituri victimei şi a zgâriat-o în zona pieptului, ţipetele proprietarei fiind auzite de o vecină, care i-a sărit în ajutor.

Până la urmă, cele două minore au fost imobilizate, vecina care a sărit în ajutor sunând la 112 şi cerând ajutor poliţiei.

Sperând că va scăpa, Elena Gherman a aruncat pe jos două telefoane mobile şi o bancnotă de o sută de lei, bunuri care, a stabilit poliţia, fuseseră furate cu câteva minute înainte din casă.

Reţinută pentru 24 de ore, adolescenta a fost arestată preventiv pentru 19 zile.

Elena Gherman a fost dată pe mâna judecătorilor pentru săvârşirea infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.

 

Aproximativ 60.000 de lei, prejudiciul spargerilor şi tâlhăriilor comise de minoră

Minora urmează să fie trimisă în judecată şi pentru alte zeci de fapte.

Biroul de Presă al IPJ Suceava a anunţat, la scurt timp după arestarea preventivă a minorei, că pe numele acesteia au fost emise dosare penale pentru nu mai puţin de nouă infracţiuni de tâlhărie şi 35 de furturi din locuinţă, infracţiuni cu un prejudiciu de aproximativ 60.000 de lei.

„În cazul furturilor comise, minora sustrăgea în principiu bani sau bunuri mici cu valoare mare şi uşor de transportat (bijuterii, aparatură electronică de dimensiuni mici, dar de valoare mare). Principalele moduri de operare folosite de minoră în comiterea faptelor sunt pătrunderea în locuinţă pe uşa neasigurată atunci când proprietarii se află în casă, forţarea geamurilor de la locuinţele situate la parterul imobilelor, forţarea uşilor care prezintă o rezistenţă scăzută sau furtul din locuinţă atunci când practicau cerşitul”, se arată într-un comunicat al poliţiei.

Poliţiştii susţin că principalul mod de comitere a tâlhăriilor era acostarea persoanelor de sex masculin, mai înaintate în vârstă, pe care, sub pretextul întreţinerii de relaţii sexuale, le ducea în locuri mai retrase şi, prin violenţă, le deposeda de bunurile avute asupra lor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Minora care ataca bătrâni şi fura din locuinţe, trimisă în judecată.
 Vizualizări articol: 1496 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Minora care ataca bătrâni şi fura din locuinţe, trimisă în judecată5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei