Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Departe de casă

Sucevean înjunghiat mortal în faţa unui bar din Torino

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După ce, zilele trecute, un tânăr din Suceava, bodyguard la un club de noapte din Londra, a fost executat în stil mafiot, împuşcat de trei ori în cap de indivizi rămaşi neidentificaţi, încă un sucevean se va întoarce acasă, din străinătate, între patru scânduri.

Ion Viorel Bandol (26 de ani), din comuna Burla, a fost înjunghiat, sâmbătă, pe 20 noiembrie a.c., în faţa unei discoteci româneşti din Torino.

În cursul zilei de astăzi, trupul neînsufleţit al tânărului urmează să ajungă acasă, pentru a fi înmormântat creştineşte.

Potrivit presei italiene, agresorii sunt tot conaţionali de-ai noştri, care au fost identificaţi şi reţinuţi de autorităţile din Peninsulă. Suspecţii au mărturisit şi motivul crimei: suceveanul s-a uitat prea mult la o fată din grupul lor.

 

„Acum câteva zile, a primit mama lui pachet de la el... o geantă grea, de abia o ridicai de jos”

Ion Viorel Bandol provenea dintr-o familie modestă şi până anul trecut, în toamnă, când  a luat drumul străinătăţi, fiind luat în Italia de una dintre cele trei surori ale sale, nu a crezut vreodată că o să scape de sărăcie.

După ce a ajuns în Peninsulă, tânărul în vârstă de 26 de ani şi-a găsit de muncă pe un şantier în Torino şi o locuinţă cu chirie la periferia oraşului, la Pont Canavese.

În urmă cu câteva săptămâni, i-a trimis bani unei cunoştinţe pe care a rugat-o să facă demersurile necesare pentru a trage curent la casa din Burla în care locuieşte acum mama sa, Zanfira Palahniuc (56 de ani).

După ani de zile fără curent electric, unul dintre visurile lor de a avea lumină în casă s-a îndeplinit.

Din păcate, Ion Viorel nu a mai apucat să vadă acest lucru.

În faţa casei arde de aproape o săptămână, de la cumplita veste, noapte, zi, un bec, care anunţă tragedia prin care trec rudele lui Ion Viorel Bandol.
Zanfira Palahniuc, mama tânărului ucis la Torino, e plecată după ultimele cumpărături, alături de fiicele sale, care s-au întors de câteva zile din Italia.

E seară, aproape ora 19:00, şi femeia nu s-a întors încă acasă.

Pe faţada casei e pus doliul şi o fotografie de a lui Ion.

„Era un băiat tare bun, tare necăjit. Înainte de a pleca, lucra prin sat, cu ziua. Cât de amărât să fi fost şi nu a furat nimic de la nimeni. Acum vreo zece ani le-o ars casa , iar o bună bucată de vreme a locuit în casa asta care-o vedeţi... Nu era terminată, nu aveau nici sobă, condiţii foarte grele. Acum câteva zile, a primit mama lui pachet de la el... o geantă grea, de abia o ridicai de jos. Cizme, pijamale, mâncare, dulciuri... tot ce avea nevoie”, mărturiseşte una dintre vecine, Mărioara Toracu.

Femeia povesteşte că Ion  Viorel i-a spus mamei sale că va veni la primăvară să facă gard la casă, motiv pentru care a şi plătit un camion de balast.

„Vroia să vină la primăvară să-şi facă şi temelia la casă, vroia să-şi facă şi el o căsuţă acolo. Cine s-a gândit că o să se întâmple o asemenea tragedie”, mai spune vecina.

Rudele tânărului ucis au reuşit să strângă cele câteva mii de euro necesare repatrierii trupului neînsufleţit al lui Ion Viorel Bandol în România, iar transportul funerar a plecat, ieri dimineaţă, din Torino.

 

Patru lovituri de cuţit în piept pentru o privire insistentă

Acum zece zile, pe 20 noiembrie a.c., Ion Viorel Bandol a mers până în oraş, în Torino, să-i trimită mamei sale pachet.

Câteva ore mai târziu, spre seară, s-a oprit la o discotecă frecventată de românii din zonă, „Batmania”, local la care obişnuia să mai meargă.

La un moment dat, între tânărul din Burla şi alţi tineri români a izbucnit un scandal, iar mai mulţi conaţionali au început să-l lovească cu pumnii şi picioarele, iar unul dintre agresori l-a înjunghiat de patru ori în piept.

Una dintre lovituri i-a fost fatală, intrând direct în inimă.

Deşi a fost transportat de urgenţă la Spitalul San Giovanni Bosco, pentru Ion Viorel nu s-a mai putut face nimic.

Ulterior, carabinierii italieni au reuşit să reţină şi să aresteze trei suspecţi, care fugiseră de la locul faptei cu un taxi.

Potrivit presei italiene, Ciprian Ipate (20 de ani) este cel care l-ar fi înjunghiat pe tânărul din Burla, fiind săltat dintr-un autocar cu care intenţiona să ajungă în România. Alături de el, în acelaşi autocar, se afla şi al doilea suspect, David Senegean (20 de ani), care va fi acuzat de favorizarea infractorului.

Al treilea individ încarcerat este un anume Niculiţă Topliceanu (21 de ani), care a fost pus sub acuzare pentru complicitate la omor.

Alţi doi tineri români sunt cercetaţi în stare de libertate în acelaşi dosar.

Suspecţii au declarat că scandalul a izbucnit de la faptul că victima se uita insistent la o fată din grupul lor.

Deşi nu se precizează localităţile de domiciliu ale celor trei suspecţi încătuşaţi de autorităţile italiene, în sat se vorbea ieri că aceştia ar fi din judeţul Bacău, dar şi din judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevean înjunghiat mortal în faţa unui bar din Torino.
 Vizualizări articol: 1268 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 7 voturi
Sucevean înjunghiat mortal în faţa unui bar din Torino4.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Moartea la ordinea zilei trimis de
(30 nov 2010, 13:12:14
asa cum comentam la un articol de acum cateva zile in care va povesteam si despre aceasta crima, va anunt ca 2 din cei arestati sunt din radauti, interesant cum la 20 de ani fierbe sangele atat de tare
1.1  RE: Moartea la ordinea zilei trimis de
(30 nov 2010, 17:15:09
Sânge de latin sau de neam prost.
2.   De ce oare trimis de
(30 nov 2010, 13:38:04
Ce oameni...Este atat de trist, mai ales sa omori un compatriot...Toti cei care au dat in el ar trebui spanzurati. Jegosi - afemeiati imputiti ordinari.
3.   URAT SI TRIST trimis de
(30 nov 2010, 14:05:38
Nu le mai ajung femeile,,,mai spun ca sunt 3 femeii pentru un barbat...acu au timp sa se gandeasca daca a meritat...sa faca ceea ce au facut...Imi pare rau pt familie.TRIST
4.   Comentariu trimis de
(30 nov 2010, 18:51:30
Tipic tzaranului roman, daca cumva te surprinde ca te uiti la prietena lui, hop cutitu-n tine, apoi nenorocitzii au incercat sa fuga-n tara, unul dintre ei a fost prins intr-o cursa spre Romania, Batmania e o discoteca tipic romaneasca si asta spune tot, unde se aduna "spuma" Romaniei.
5.   Lol trimis de
(30 nov 2010, 23:12:25
daca e mort inseamna ca n-are vina? o cearta cu mame si tati ca-ntre romani care nu s-a sfarsit bine pentru ca prostu' nu stie sa aiba temperament cand bea alcool

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei