Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

IMM-urile propun scutirea de la plata TVA pentru proiectele europene sau rambursarea în 60 de zile

Marţi, 30 Noiembrie 2010 (15:48:56)

Reprezentanţii IMM-urilor propun scutirea de la plata TVA în cazul proiectelor europene sau stabilirea unui termen de 45 - 60 de zile pentru rambursarea acestei taxe, această problemă fiind de competenţa Ministerului Finanţelor Publice.

Reprezentantul Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Florin Jianu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este nevoie de un semnal de alarmă privind rambursarea TVA, această problemă trebuind discutată cu reprezentanţii Ministerului Finanţelor.

Jianu a propus două variante privind TVA legat de proiectele europene, respectiv scutirea beneficiarilor de proiecte de această taxă sau rambursarea ei într-o perioadă prestabilită de 30 - 45 sau 60 de zile.

"Statul ar trebui să înţeleagă că aceste proiecte europene înseamnă investiţii, duc la crearea de noi locuri de muncă, la crearea de noi întreprinderi, ceea ce înseamnă venituri la bugetul de stat", a precizat Jianu.

Vicepreşedintele "Cartel Alfa", Petru Dandea, a declarat, marţi, că 2010 a fost un an în care s-a ameliorat procedura globală de implementare a fondurilor europene, dar procesul de simplificare a reglementărilor existente trebuie să continue pentru a înlesni procesul de absorbţie.

Potrivit lui Dandea, o utilizare eficientă a tehnologiei poate reduce masiv numărul de documente.

"Şi Ministerul Finanţelor ar trebui să fie interesat de creşterea vitezei de implementare, pentru că mare parte din fondurile care finanţează proiecte europene aduc venituri la bugetul de stat", a spus Dandea.

Liderul "Cartel Alfa" a exemplificat printr-un proiect european în cadrul căruia este manager, spunând că din fondurile pentru acel proiect 62 la sută s-au dus către bugetul de stat.

"Ne vom implica în continuare în dialogul cu Autoritatea de Management pentru grăbirea procesului de rambursare, pentru că obiectivul României trebuie să fie aducerea a cât mai multor bani în ţară pentru dezvoltarea resurselor umane", a spus Dandea.

Comitetul de Monitorizare al Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (AMPOSDRU) a suplimentat cu 300 milioane de euro fondurile europene alocate pentru combaterea şomajului, sprijinirea antreprenorilor şi a firmelor care creează locuri de muncă.

Măsura vizează echilibrarea alocărilor financiare între axele POSDRU, pe fondul schimbărilor survenite în contextul socio - economic şi în priorităţile programului de guvernare, schimbări care fac necesară o echilibrare a alocărilor financiare între axele POSDRU, a precizat, marţi, directorul general al AMPOSDRU, Cristina Zevedei.

Aceasta a mai spus că măsurile implementate la nivelul Autorităţii, în 2010, au condus la eficientizarea sistemului de contractare, astfel că faţă de anul 2009, şi valorea plăţilor virate către beneficiari a crescut de peste cinci ori.

În primele 10 luni ale anului 2010 s-a înregistrat şi o creştere semnificativă a valorii proiectelor contractate faţă de anul 2009. La 2 noiembrie 2010, numărul total al proiectelor contractate a fost de 1.603, cu o valoare solicitată (FSE+buget de stat) de 10.241.017.447 de lei.

De asemenea, numărul proiectelor contractate s-a triplat în 2010.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului IMM-urile propun scutirea de la plata TVA pentru proiectele europene sau rambursarea în 60 de zile.
 Vizualizări articol: 667 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IMM-urile propun scutirea de la plata TVA pentru proiectele europene sau rambursarea în 60 de zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei