Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dificultăţi

Licitaţia de privatizare a Termica, fără nici un ofertant

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă încercare de privatizare a SC Termica SA, prin atribuirea societăţii unui investitor care să producă energie electrică şi să o furnizeze în sistemul naţional de energie, a eşuat, după ce nici o firmă nu s-a prezentat cu oferte la licitaţia care a avut loc ieri.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat dezamăgit de lipsa investitorilor, menţionând că, pe de altă parte, criza economică a tăiat avântul numeroaselor companii care se arătau dornice să preia termoficarea oraşului, anterior anului 2009.

Chiar dacă nici una din companiile care s-au interesat de privatizarea Termicii nu s-a prezentat la licitaţie, un important furnizor de cărbune adus din Rusia, Unicom Holding, a trimis vineri o scrisoare de intenţie, prin care se arată dornic să investească în termocentrala din Suceava, dar în alte condiţii decât cele impuse în caietul de sarcini al licitaţiei.

Mai exact, firma înfiinţată de Constantin Iavorski, om de afaceri basarabean, fost ministru al Energiei în guvernul de la Chişinău, spune că redevenţa solicitată de municipalitate firmei care va prelua Termica este prea mare, în condiţiile în care firma respectivă trebuie să investească aproape 50 de milioane de euro pentru modernizarea CET-ului, să îl conformeze normelor de mediu europene şi să îl facă profitabil.

Directorul societăţii de termoficare, Constantin Plăcintă, a precizat că a trimis scrisoarea de intenţie de la Unicom conducerii Primăriei Suceava, urmând ca, după stabilirea rezultatului licitaţiei de săptămâna trecută, de înfiinţare a unei noi societăţi care să furnizeze căldură şi apă caldă sucevenilor, la care a fost depusă o singură ofertă, să se ia o decizie, care poate implica şi o nouă strategie de privatizare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţia de privatizare a Termica, fără nici un ofertant.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Licitaţia de privatizare a Termica, fără nici un ofertant3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei