Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Botiş discută şi săptămâna viitoare cu parlamentarii PDL despre concediul maternal

Marţi, 30 Noiembrie 2010 (16:44:33)

 Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat, marţi, că le-a prezentat parlamentarilor PDL mai multe variante privind concediul maternal, precizând că el susţine reducerea duratei acestuia la un an şi oferirea unui bonus de 500 de lei mamelor care revin la serviciu.

"Urmează să avem o altă întâlnire probabil săptămâna viitoare şi vom discuta asupra variantelor pe care astăzi (marţi - n.r.) le-am prezentat. O să vedem la minister în ce măsură putem să îmbunătăţim variantele pe care le avem şi vrem să venim cu măsuri complementare, să stimulăm investiţiile în creşe şi avem o variantă de lucru pe Legea educaţiei legată de cupoanele de creşă", a precizat Botiş, după întâlnirea cu parlamentarii PDL.

El a spus că va prezenta săptămâna viitoare variante de lucru îmbunătăţite, dar că el susţine reducerea perioadei la 12 luni şi acordarea de stimulente la întoarcerea la locul de muncă, de 500 de lei în fiecare lună.

Botiş a arătat că, la cei 500 de lei, s-ar adăuga alocaţia pentru copil de 200 de lei şi, în completare, cuponul de creşă.

Întrebat dacă mamele vor fi obligate să revină la serviciu după 12 luni de la naştere, Botiş a precizat: "În anul al doilea, rămâne la latitudinea mamelor să se întoarcă oricând în cele 12 luni. În orice lună se întorc, din acel moment beneficiază de un stimulent de 500 de lei".

Mai mulţi parlamentari ai PDL s-au arătat nemulţumiţi de varianta susţinută de Botiş, printre care Raluca Turcan şi Sulfina Barbu.

După întâlnirea cu Ioan Botiş, Raluca Turcan, vicepreşedinte al PDL, a afirmat că ministrul Muncii a prezentat trei variante de lucru şi că la acestea "se mai pot găsi şi alte propuneri".

"Din punctul meu de vedere, cred că ar trebui convocată rapid coaliţia şi trebuie discutate ipotezele de lucru, după care să se ia o decizie. În continuare, nu cred că putem discuta despre reducerea perioadei de creştere a copilului fără soluţii alternative. Atât timp cât nu venim cu un program pentru construirea de creşe, de facilităţi pentru angajarea de bone, o reducere a perioadei ar însemna un atac incorect faţă de femeile şi cuplurile care decid să aibă un copil", a afimat Turcan.

Ea a arătat că, din cele trei variante de lucru prezentate de Botiş, una prevede înjumătăţirea perioadei, cu stimularea întoarcerii la lucru începând din luna a şaptea, iar alta menţine perioada de 24 de luni şi se oferă un bonus mai mic pentru întoarcerea la serviciu. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Botiş discută şi săptămâna viitoare cu parlamentarii PDL despre concediul maternal.
 Vizualizări articol: 702 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Botiş discută şi săptămâna viitoare cu parlamentarii PDL despre concediul maternal0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei