Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Calcule

Donţu susţine că, în 2011, sucevenii vor plăti în plus 22 de miliarde de lei vechi pentru salubritate

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele executiv al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Ovidiu Donţu, a criticat decizia administraţiei locale a municipiului Suceava de a majora cu 60% taxa de salubritate pentru anul 2011, arătând că persoanele fizice ar urma să plătească în plus 22 de miliarde de lei vechi, iar persoanele juridice în jur de cinci miliarde de lei vechi. „Practic, sloganul PD-L pare să fie <primii care se vor sacrifica sunt cetăţenii>, dar evoluţia evenimentelor ne arată că aceştia vor fi şi primii şi ultimii care se vor sacrifica”, a spus Donţu. El a subliniat că principalul beneficiar al bugetului de salubritate de la Primăria  Suceava este deputatul PD-L,  Silviu Prigoană, prin firma Rosal.

 

“Contractele cu Rosal consumă 80% din bugetul local pentru salubrizare”

Potrivit preşedintelui executiv al PSD, Primăria Suceava are încheiate trei contracte cu Rosal, şi anume unul de salubrizare a municipiului, unul pentru activitatea de curăţenie între blocuri şi unul pentru transportul gunoiului la Botoşani, în valoare de 30 de miliarde de lei vechi pe an. Donţu susţine că toate aceste contracte consumă 80% din bugetul local pentru salubrizare.

“Primarul Ion Lungu este pentru unii mumă, iar pentru alţii, ciumă. În situaţia de faţă, Lungu este pentru colegii de partid mumă, iar pentru cetăţenii municipiului Suceava, ciumă. Putem spune, fără să greşim, că sucevenilor li se iau, astăzi, şapte piei doar pentru maşina de sifonat bani publici a PD-L. Românilor nu li s-a spus că sloganul <Să trăiţi bine!> se adresa numai firmelor portocalii. Practic, PD-L a extras din marea masă a agenţilor economici firmele care să aibă alocate fonduri, să trăiască bine, iar pe celelalte le-a lăsat să-şi dea obştescul sfârşit. PSD Suceava îi atribuie astăzi primarului Lungu titlul de mână lungă, practic, cel mai mare băgător de mână lungă în buzunarele sucevenilor şi îl somează public să stopeze risipa banului public în municipiul Suceava.  Aceste lucruri dovedesc că maşina de tocat bani a PD-L are pedala de frână ruptă”, a încheiat Donţu.

El a ţinut să menţioneze faptul că reprezentanţii PSD în Consiliul Local Suceava nu au votat noua taxă de ecologizare introdusă de municipalitate. În urma aplicării noii hotărâri de Consiliu Local, în 2011 persoanele fizice vor plăti o taxă de ecologizare de 4 lei/persoană/lună faţă de 2,5 lei până acum, iar persoanele juridice 6 lei/persoană /lună faţă de 5 lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Donţu susţine că, în 2011, sucevenii vor plăti în plus 22 de miliarde de lei vechi pentru salubritate.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Donţu susţine că, în 2011, sucevenii vor plăti în plus 22 de miliarde de lei vechi pentru salubritate5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Uite cine ne conduce trimis de
(30 nov 2010, 11:09:42
Bah, denominarea s-a facut acum 5 ani. Pana si in piata si la bazar se vorbeste in lei (nu lei noi, lei vechi sau RON), ci lei. Moneda nationala este leul, nu leul vechi.
2.   Fa treaba pana la capat! trimis de
(30 nov 2010, 12:55:42
Dontule, nu-mi esti simpatic deloc. Dar asta nu conteaza. Dar daca tot ai zis lucrurilor pe nume, de ce nu soliciti de la primarie receptiile lucrarilor de la "curatenia intre blocuri'? Ca este informatie publica. Si posteaz-o undeva sa vad si eu de cate ori au maturat in acte in spatele blocului meu, ca faptic nu au facut-o in acest an niciodata. Daca solicit eu aceasta informatie nu o voi primi in veci!
3.   Cine face bine gaseste bine...e legea naturala trimis de
(30 nov 2010, 17:54:58
Prin tooot ce fac PD-listii se vede, zi de zi, ca nu-i mai intereseaza in general de viata oamenilor…
Cei care au avut norocul sa aiba bani sunt aroganti si mereu suparati pe cei neputiinciosi!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei