Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 30 nov 2010 - Anul XV, nr. 282 (4573)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Compensare

Suceviţa şi Mănăstirea Humorului renunţă la 30 ha de teren pentru a-şi face un drum turistic prin pădure

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deliberativul judeţean a aprobat, ieri, un proiect de hotărâre care vizează preluarea suprafeţei de 7,10 ha de teren din domeniul public al comunei Mănăstirea Humorului, în domeniul public al judeţului Suceava, pentru compensarea suprafeţei de 9,941 ha de teren fond forestier naţional, aflat în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor – Direcţia Silvică Suceava, în vederea realizării drumului judeţean DJ 177.  De asemenea, consilierii judeţeni au aprobat compensarea suprafeţei de 9,941 ha de teren fond forestier naţional, aflat în administrarea Direcţiei Silvice Suceava, cu suprafaţa de 29,9 ha teren, la care se adaugă suprafaţa de 7,10 ha teren menţionată deja.

Drumul care va fi realizat este de la Poiana Micului până în DN 17 A, pe teritoriul administrativ al comunelor Mănăstirea Humorului şi Suceviţa. Prin modernizarea acestui tronson se asigură accesul locuitorilor şi turiştilor care vizitează zona către localităţile Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Poiana Micului şi Suceviţa. Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a arătat că motivele care au stat la baza iniţierii acestui proiect sunt realizarea unui acces sigur şi permanent la reţeaua de drumuri comunale, judeţene şi naţionale existentă în zonă, diminuarea gradului de poluare, sporirea gradului de atractivitate pentru potenţialii investitori în turism şi agroturism şi  scurtarea distanţelor între mănăstirile Voroneţ, Humorului, Suceviţa, Putna, Moldoviţa şi Vatra Moldoviţei.

 

Drumul traversează aproape 10 hectare de pădure

Drumul judeţean care urmează a fi realizat traversează o suprafaţă de 9,941 ha teren cu vegetaţie forestieră, care se află în domeniul public al statului şi în administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor ROMSILVA, prin Direcţia Silvică Suceava. Deoarece pentru realizarea drumului judeţean DJ 177, suprafaţa de 9,941 ha teren cu vegetaţie forestieră urmează a fi scoasă definitiv din fondul forestier naţional, consiliile locale ale comunelor Mănăstirea Humorului şi Suceviţa şi-au manifestat disponibilitatea de a participa cu suprafeţe de teren, în compensarea terenului pe care urmează a se realiza drumul judeţean care va asigura legătura dintre cele două unităţi administrativ – teritoriale, precum şi legătura dintre DN 17 şi DN 17 A. Pentru realizarea compensării suprafeţei de 9,941 ha, teren fond forestier naţional, s-a aprobat preluarea din domeniul public al comunelor în domeniul public al statului şi trecerea în administrarea RNP a 20,60 ha de la comuna Suceviţa şi 9,30 ha de la comuna Mănăstirea Humorului. În urma analizării de către Regia Naţională a Pădurilor ROMSILVA – Direcţia Silvică Suceava a documentaţiei tehnice privind scoaterea definitivă din fondul forestier a terenurilor necesare realizării obiectivului de investiţii „Modernizare DJ 177,  km 20+875 – 30+198, Poiana Micului – DN 17A” s-a constatat că valoarea terenurilor oferite spre compensare este mai mică decât valoarea terenurilor forestiere care urmează a fi scoase din fondul forestier naţional, astfel că prin hotărârea Consiliului Local Mănăstirea Humorului nr.45 din 8 noiembrie a.c., s-a aprobat trecerea din domeniul privat al comunei Mănăstirea Humorului în domeniul public al comunei Mănăstirea Humorului a suprafeţei de 7,10 ha teren. Transferul a fost aprobat ieri şi de consilierii judeţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suceviţa şi Mănăstirea Humorului renunţă la 30 ha de teren pentru a-şi face un drum turistic prin pădure.
 Vizualizări articol: 910 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 7 voturi
Suceviţa şi Mănăstirea Humorului renunţă la 30 ha de teren pentru a-şi face un drum turistic prin pădure3.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ati uitat esentialul trimis de
(30 nov 2010, 15:12:30
ne-ati zapacit cu compensari, etc, date tehnice, dar pana la urma cati km are drumul. Asta este cel mai important, nu hectarele de padure compensate
2.   :)) trimis de
(30 nov 2010, 15:58:11
"drumul traverseaza aproape 10 hectare de padure"........ati luat-o rau, ce e cu exprimarea asta? intreb si io: traversarea e de-a lungu sau de-a latu? ....vai, vai , vai jurnalistii lu peste care nu cunosc limba romana.....si daca ar fi singur articol scris aiurea
3.   Stricatori de limba trimis de
( 1 dec 2010, 09:28:49
Doamne Dana, cred ca trebuie sa faci o reciclare serioasa incepind cu clasele elementare. Exprimarea ta este de groaza, cred ca ai pretentia ca ai fi formator de opinii. Pana a fi formator, sau cel putin vorbitor al limbii romane ,biblioteca este deschisa!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei