Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Firescul nefiresc

Tiruri blocate şi haos în trafic după prima ninsoare de la munte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Din seara zilei de joi, peste zona de munte a judeţului  s-a aşternut prima zăpadă din acest an, de doi-trei centimetri. Noaptea s-a format  şi polei şi imediat au apărut  blocajele în trafic. Au fost probleme în zona pasului Palma, dar mai ales la urcarea pe Mestecăniş, unde câteva tiruri au derapat şi au blocat şoseaua. Din păcate, aşa cum se întâmplă aproape de fiecare dată, drumarii au reacţionat foarte greu, în acest sens putând depune mărturie sute de şoferi blocaţi în trafic, în spatele vehiculelor grele.

 

Zona critică din zorii zilei de ieri a fost la urcarea din comuna Pojorâta spre Mestecăniş. Pe carosabilul de pe DN 17 s-a format polei, iar câţiva şoferi de tir care şi-au forţat norocul au derapat şi au blocat drumul. A urmat o nemulţumire generală, în condiţiile în care în zonă nu au apărut utilaje de deszăpezire. Poliţiştii prezenţi în stradă pentru a dirija traficul au apelat în numeroase rânduri la conducerea Secţiei Drumuri Naţionale Câmpulung Moldovenesc, însă răspunsul a fost că există doar trei utilaje pentru întreaga zonă de munte şi se lucrează în limita acestor posibilităţi. Practic, contractul privind intervenţiile de deszăpezire a DN 17 din această iarnă nici nu este încă în vigoare, astfel că s-a acţionat cu puţinele utilaje din dotarea Secţiei de Drumuri Naţionale, fără spijin de la firma care va acţiona, conform contractului, începând cu 1 noiembrie.

„Au fost probleme mari la urcarea pe Mestecăniş, care s-au rezolvat abia astăzi dimineaţă (n.r. ieri). Pe de o parte, de vină este atitudinea unor şoferi de tir, care, deşi avertizaţi de poliţie să nu treacă dacă nu au anvelope de iarnă, şi-au continuat drumul, iar pe de altă parte avem şi lipsa de reacţie a celor de la Drumuri Naţionale, care nu au putut stăpâni problemele apărute după prima ninsoare din acest an”, ne-a declarat comisarul Dan Apopei, şeful Poliţiei municipiului Câmpulung Moldovenesc, subliniind că poliţiştii au stat în stradă întreaga noapte de joi spre vineri.

 

Responsabila de deszăpezire aruncă toată vina pe şoferii de tir  

Contactată telefonic, Liliana Dranca, şefa Secţiei Câmpulung Moldovenesc a Companiei Drumuri Naţionale, a plasat toată responsabilitatea pe şoferii de tir.

„Din punctul nostru de vedere am acţionat corespunzător. Din seara zilei de joi am fost cu utilajele pe traseu. Şoferii de tir nu au avut cauciucuri de iarnă şi au patinat, de aici au plecat toate problemele”, s-a apărat aceasta. 

Ea a admis că s-a acţionat doar cu utilaje proprii ale Secţiei de Drumuri Naţionale Câmpulung, contractul cu firma care va deszăpezi carosabilul în această iarnă începând de pe 1 noiembrie. Ea a mai spus că a făcut o solicitare pentru ca utilajele societăţii să acorde sprijin mai repede, chiar din această seară dacă va fi cazul. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tiruri blocate şi haos în trafic după prima ninsoare de la munte.
 Vizualizări articol: 664 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Tiruri blocate şi haos în trafic după prima ninsoare de la munte5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Alti hoti trimis de
(25 oct 2010, 09:32:11
normal ca trebuie sa se scoata si  ☭ rea asta....

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei