Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Rapid

Preşedintele Băsescu a fost într-o vizită de 11 minute la podul de la Dorneşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele României, Traian Băsescu, a fost, ieri, într-o nouă vizită-fulger la podul peste râul Suceava de pe DN 17 A Siret-Rădăuţi, de la Dorneşti. Băsescu a venit cu elicopterul, care a aterizat pe terenul de sport de lângă pod, şi a fost aşteptat de prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, de preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, şi de primarul de Dorneşti, Gheorghe Luţa.

Preşedintele României a stat de vorbă cu constructorii, s-a interesat despre stadiul lucrărilor şi i-a felicitat că finalizează lucrarea înainte de termenul stabilit, 15 noiembrie. De asemenea, a vrut să ştie care este situaţia construcţiei locuinţelor pentru sinistraţi şi cea a refacerii liniei ferate de la Dărmăneşti.

Pe durata celor 11 minute cât a stat la Dorneşti, preşedintele Traian Băsescu nu a dat nici un fel de declaraţii de presă. La final, în drum spre elicopter, întrebat ce poate spune despre legea care prevede reducerea TVA la alimente la 5 la sută, votată inclusiv de parlamentarii şi miniştrii-deputaţi ai PD-L, preşedintele României a răspuns: „nimic”.

Ultima vizită pe care Traian Băsescu a făcut-o la podul de la Dorneşti, distrus de inundaţiile din această vară, a fost în 7 septembrie. Podul va fi redat circulaţiei înainte de jumătatea lunii noiembrie. În comuna Dorneşti au fost afectate, în urma inundaţiilor, 330 de case, iar 37 de locuinţe au fost distruse complet. Pagubele produse de inundaţiile de la sfârşitul lunii iunie în judeţul Suceava se ridică la aproximativ 83,8 milioane de euro, potrivit unui raport al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

 

Rănile Dorneştiului merg spre vindecare

După plecarea lui Traian Băsescu, preşedintele Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, a declarat că refacerea Dorneştiului după inundaţii este în grafic. Se lucrează la îndiguirea şi adâncirea albiei pârâului Ruda, care vine din Ucraina şi care a produs astă vară inundarea comunei. O parte dintre gospodăriile afectate au fost refăcute, iar circa 40 de familii s-au mutat deja în case noi, construite cu bani guvernamentali, de la Biserică, prin Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor sau de la firme private. Ieri, firma austriacă Egger a înmânat cheile caselor pe care le-a ridicat pentru sinistraţi, potrivit lui Flutur. Linia ferată ruptă va fi refăcută complet până în data de 10 noiembrie. „La anul sperăm ca Apele Române să investească în consolidarea malurilor râului Suceava la Dorneşti, în special în construirea pragului de fund, cu betonare pentru a proteja pilonii de pod, atât de la drumul rutier, cât şi la cel de cale ferată”, a mai spus Flutur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele Băsescu a fost într-o vizită de 11 minute la podul de la Dorneşti.
 Vizualizări articol: 931 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 6 voturi
Preşedintele Băsescu a fost într-o vizită de 11 minute la podul de la Dorneşti3.756

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Vai, ce bucurie! trimis de
(23 oct 2010, 18:07:01
L-am vazut iar! Si ce frumos ii mangaia pe crestet pe copii, ca un adevarat tatuc al nostru ! ce bucurie mi-a facuut! Am avut o singura clipa de spaima - atata doar, o clipa - gandidu-ma cum l-a mangaiat pe acel copil la Campina, in 2004, totusi oricat ar fi el de tatuc, nu le poate face pe toate in 11 minute cat a stat la Dornesti. Va dati seama ce discutii dense a avut cu specialistii de la pod?
2.   Deja Vu trimis de
(23 oct 2010, 20:31:03
Acum cativa ani vizita intens podul de la Maracineni. Acum,la 4 ani de la acele evenimente, trenurile inca circula pe un singur fir pentru ca cel de-al doilea nu s-a mai facut nici pana in ziua de astazi. De asemenea, langa pod era inca unul pe care treceau masini ce legau cateva comune de oras insa acolo abia se incumeta sa treaca pietonii, masinile asteapta la fiecare capat de pod.

Asa o sa fie si aici, vine, vede, da cateva indicatii, aia se prefac ca muncesc si lucrarea o sa fie lasata oricum dar numai terminata 100% nu. Apropos: cum sa coste 1,5 km de cale ferata la Darmanesti peste 110 miliarde? V-ati tampit?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei