Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proteste

Sindicaliştii din învăţământ se pregătesc pentru două zile de grevă generală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sindicaliştii din învăţământul sucevean se pregătesc pentru două zile de grevă generală. Anunţul a fost făcut de preşedintele filialei Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, care a precizat că prima zi de grevă ar putea fi pe data de 27 octombrie 2010, în ziua în care în Parlament se votează moţiunea de cenzură împotriva Guvernului. Pădureţ a spus că în rândul celor aproape 700 de membri ai Uniunii Judeţene a Sindicatelor „Pro Educaţia” FEN Suceava are loc un referendum, aceştia urmând a se pronunţa dacă pe 27 octombrie a.c. nu vor mai intra la ore.

„Vrem să intrăm în grevă în semn de solidaritate cu protestul colegei noastre, învăţătoarea Cristina Anghel, care de 60 de zile este în greva foamei”, a spus Traian Pădureţ, care este şi liderul FEN Suceava.

El a mai adăugat că profesorii suceveni, de data aceasta din toate sindicatele, ar putea intra în grevă generală pe data de 28 octombrie a.c.. Pădureţ a spus că toate federaţiile sindicale din învăţământ au încheiat un protocol în vederea declanşării grevei, urmând ca profesorii să fie întrebaţi dacă vor să nu mai intre la ore în ziua respectivă.

„Declanşăm un referendum naţional în rândul profesorilor, pentru a vedea care este poziţia acestora cu privire la decizia Guvernului de a-şi angaja răspunderea pe Legea Educaţiei Naţionale, ignorându-se în totalitate dialogul social, la dorinţa Guvernului de a permanentiza reducerea veniturilor şi la decizia de a nu se aplica Legea salarizării unitare începând cu data de 1 ianuarie 2011, ci din anul 2013”, a mai spus liderul sindical.

Traian Pădureţ a făcut un apel către toţi profesorii suceveni să-şi exprime opinia cu privire la aceste aspecte şi să susţină declanşarea grevei generale pe data de 28 octombrie 2010.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii din învăţământ se pregătesc pentru două zile de grevă generală.
 Vizualizări articol: 858 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Sindicaliştii din învăţământ se pregătesc pentru două zile de grevă generală5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Poate e nevoie... trimis de
(23 oct 2010, 18:00:33
Din solidaritate fata de doamna Cristina Anghel, invatatoare din Caracal, iata ca ieri a intrat in greva foamei si doamna Viorica Ionite, profesoara din Falticeni. Nu sunt un instigator, dar cred ca poate acum e nevoie de mai mult din partea colegilor de meserie a celor doua doamne! Numai un referendum si eventual o greva de o zi nu pot sa exprime solidaritatea cu acea femeie al carei chip, topit dupa 61 de zile de greva foamei, este de-a dreptul cutremurator prezentat de toate marile agentii de presa ale lumii. Femeia aia nu pentru ea sta de atata timp in greva foamei!
1.1  RE: Poate e nevoie... trimis de
(23 oct 2010, 20:37:44
In primul rand femeia aia nu putea rezista 61 de zile fara mancare. Asadar trebuia sa fie hranita intravenos insa branula pe care o avea infipta la mana, in zona degetelor este o bataie de joc la adresa inteligentei oamenilor pentru ca daca se asigura hranirea intravenoasa trebuia cautata o vena principala, nu la deget. Asadar probabil cand nu sunt camerele calare pe ea, mai baga o farfurie de mancare pentru ca na, trebuie sa traiasca si ea cumva.

In al treilea si ultimul rand: in Suceava nu se va intampla nimic pentru ca aici lumea nu stie ce inseamna aia "a lua initiativa", a face ceva sau a bate cu pumnul in masa cand nu se poate. Asa ca va spun de pe acum,in afara poate de o iesire sporadica si tematoare a cadrelor in curtile institutiilor de invatamant... altceva nu se va intampla.Asadar, greva in Suceava? Un mare fiasco inca de dinainte de a incepe.

Concluzie: incetati cu ipocrizia si faceti ce trebuie daca tot vreti. Daca nu, acceptati-va soarta. O meritati.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei