Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Protest

O profesoară din Fălticeni a intrat de ieri în greva foamei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În spirit de solidaritate cu învăţătoarea Cristina Anghel, din Caracal, care de aproape două luni de zile se află în greva foamei în semn de protest faţă de nerespectarea unor legi privind cadrele didactice, profesoara Viorica Ioniţe din Fălticeni a decis să intre astăzi şi ea în greva foamei. 

 

Un protest tradus în concepte

„A fost un proces foarte laborios. Întâi s-a născut ideea de a protesta, apoi m-am gândit la formele de protest, le-am selectat în funcţie de situaţia pe care o traversăm toţi cei din învăţământ, nu doar eu. Am cântărit aceste alternative. Apoi am pus în balanţă, pentru două dintre acestea, eforturile  şi efectele, apoi am luat decizia pentru aceea care cred eu că se va traduce prin eficienţă, adică rezultat cât mai bun pentru efortul făcut. Predau printre altele şi economia şi atunci vă traduc în concepte protestul meu”, a precizat Viorica Ioniţe.

 

Protest în nume propriu, dar cu o cauză generală

Protestul profesoarei Viorica Ioniţe este unul individual, urmare a unei decizii personale şi unilaterale.

„Cauza este generală, nu doar pentru mine. Pentru toţi cei care lucrăm în sistemul  de învăţământ. Colegii mei, sigur, persoane sensibile, au empatizat cu mine, cu situaţia, cred că unii au trăit şi efectiv starea excepţională de a renunţa la mâncare. A fost o încărcătură emoţională deosebită, au fost şi argumente raţionale, dar convingerea, când este autentică, este nu doar o idee de valoare, este şi o idee forţă şi care este intens apărată dacă este atacată sau contrazisă. Iar eu, din convingere am apelat la această formă de protest. Nu sunt un adept al imagologiei, nu vreau imagine, nu sunt vedetă, cred cu adevărat în ceea ce fac”, a spus Viorica Ioniţe.

 

„Sunt atentă la tot ceea ce se întâmplă în fiinţa mea”

Întrebată cât timp va continua acest protest, Viorica Ioniţe a spus că va merge până acolo unde organismul îi va spune să se oprească.

„Ştiu să îmi ascult organismul. Ca fiinţă raţională şi în  urma punerii în balanţă voi spune stop când fiziologic vorbind organismul meu va spune opreşte-te”, a completat profesoara protestatară.

 

Protest în perimetrul instituţiei de învăţământ

În cursul zilei de ieri, Consiliul de Administraţie al Colegiului Tehnic „Mihai Băcescu” s-a întrunit în şedinţă extraordinară pentru a supune la vot cererea profesoarei privind aprobarea unui spaţiu în incinta şcolii în care aceasta să-şi desfăşoare protestul.

„Chiar dacă în calitate de lider sindical particip la şedinţele Consiliului de Administraţie, de această dată nu am participat,  pentru a nu crea o presiune psihică asupra colegilor. Am primit sprijin din partea colegilor, care au aprobat continuarea protestului meu, în incinta corpului B, al internatului, în camera de oaspeţi”, ne-a spus Viorica Ioniţe. Tot în cursul zilei de ieri, profesoara a făcut informările despre protest către  Direcţia de Sănătate Publică pentru monitorizarea stării de sănătate şi către Poliţie pentru securitate.

„Îmi voi trăi protestul fiziologic şi psihologic. Garantez că voi avea mult de câştigat”, a mai spus profesoara aflată în greva foamei.

 

Susţinere din partea colegilor şi a familiei

Deşi mulţi dintre colegii profesoarei Viorica Ioniţe i-au cerut să se gândească bine înainte de a începe protestul, aceasta le-a smuls promisiunea că vor fi alături de ea şi că o vor susţine.

Unora le-am smuls promisiunea. Sigur ei mă sprijină. La fel şi familia, mă refer la soţul şi copiii mei, dar la fiecare copil, vorbeşte mai puternic instinctul de conservare. Până la urmă este înnăscut. Şi se gândesc tot printr-o empatizare şi prin dragostea pe care o au pentru mine la sănătatea mea. Soţul meu, ca o persoană matură, echilibrată, se simte cumva neputincios în ajutorul pe care să mi-l ofere, dar el este principalul meu suport”, a încheiat Viorica Ioniţe.  

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O profesoară din Fălticeni a intrat de ieri în greva foamei.
 Vizualizări articol: 753 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.33/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.3 din 3 voturi
O profesoară din Fălticeni a intrat de ieri în greva foamei3.353

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   SOLIDARITATE trimis de
(24 oct 2010, 11:34:31
O cunosc pe aceasta Doamna profesoara, cunosc intelepciunea si vointa Domniei Sale. Ma alatur moral si ar trebui ca toate cadrele didactice sa sprijine sacrificiul de care da dovada.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei