Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 oct 2010 - Anul XV, nr. 250 (4541)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Replică

Sindicatele din Suceava dezmint orice implicare politică în organizarea protestelor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Liderii a trei confederaţii sindicale din judeţul Suceava au dezminţit în cursul zilei de ieri orice implicare politică în mişcările de protest pe care le organizează. Dezminţirea a fost făcută după ce preşedintele PD-L Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că protestele sindicale din ultima perioadă ar avea în spate PSD. Flutur a spus că ştie foarte clar că „în spatele acestor mişcări şi în faţă şi în lateral sunt cei din PSD”. În replică, preşedinţii filialelor din Suceava ale Cartel Alfa, Traian Pădureţ, CNSRL Frăţia, Gheorghe Leuştean, şi BNS, Iordănel Secrieru, spun că acuzaţiile aduse de Gheorghe Flutur reprezintă „o găselniţă” şi un atac la adresa sindicatelor.

Liderul CNSRL Fărţia, Gheorghe Leuştean, a spus că această confederaţie a avut protocoale semnate cu toate partidele, inclusiv cu PD-L.

„În cele din urmă, am renunţat la protocolul cu PD-L. Liderii noştri naţionali nu mai merg la nici o întâlnire cu Emil Boc, pentru că discutam orice, numai de bani nu”, a spus Leuştean.

La rândul său, Iordănel Secrieru a spus că autorităţile sucevene ar trebui să ştie că revendicările confederaţiilor sindicale sunt strict sindicale şi nu politice. „Noi nu suntem marioneta cuiva. Nu ştim altceva decât să ne apărăm drepturile noastre sindicale”, a spus Secrieru.

 

Sindicaliştii vor să protesteze doar în faţa sediului PD-L Suceava

De asemenea, liderul Cartel Alfa Suceava, Traian Pădureţ, a spus că această confederaţie nu a încheiat niciodată protocoale cu partidele politice. El a spus că în situaţia în care sindicatele nu găsesc înţelegere la partidul de guvernământ, sunt nevoite să colaboreze cu opoziţia.

„În prezent, nu ascund că voi colabora cu parlamentarii PSD Suceava pentru a se cunoaşte în Parlamentul României faptul că nu se aplică prevederile Legii nr. 221/2008 cu privire la creşterea salariilor personalului din învăţământ şi nu se respectă sentinţele judecătoreşti prin care profesorii au obţinut acest drept”, a declarat Pădureţ.

Nu în ultimul rând, cei trei lideri de sindicat au criticat conducerea Primăriei Suceava pentru faptul că nu au obţinut aprobarea de a picheta în cursul zilei de ieri sediul PD-L Suceava. Traian Pădureţ a spus că este pentru a doua oară când conducerea primăriei nu a aprobat acest miting, trimiţându-i pe sindicalişti să protesteze în faţa Prefecturii.

La rândul său, Iordănel Secrieru a spus că „pe plan local nu există un dialog între sindicate şi administraţia locală. Îi consider copiatori din lege, pentru că au spus că în faţa sediului PD-L se fac lucrări edilitare de anvergură. Nu e adevărat şi se minte în continuare pentru că ei nu doresc să le stricăm imaginea în faţa partidului. Chiar dacă noi vroiam să pichetăm în mod paşnic”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicatele din Suceava dezmint orice implicare politică în organizarea protestelor.
 Vizualizări articol: 920 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Sindicatele din Suceava dezmint orice implicare politică în organizarea protestelor5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ii cred! trimis de
(23 oct 2010, 17:46:34
II cred in totalitate pe toti cei 3 lideri de sindicate judetene fiindca exact asa se procedeaza. Sindicatele pot avea si e necesar sa aiba comunicare cu toate partidele politice, dar nu sunt remorca nimanui. Chiar daca un lider are relatii mai stranse cu liderii vreunui partid politic, asta nu garanteaza politicului ca stapaneste acel sindicat, fiindca in sindicat sunt oameni nu papusi. Daca dl. Flutur are exemplul senatorului Croitoru, ar fi bine sa stie ca acela este un nefericit exemplu de oportunism, de goana bezmetica dupa functii. Acel asa zis lider sindical avea crezul muncii devotate pentru sindicalism, tot asa cum PDl-ul are crezul devotamentului pentru dezvoltarea unei societati democratice in Romania.
2.   Neincredere trimis de
(25 oct 2010, 11:24:28
S-o creada ei(cei trei lideri sindicali) ca nu sunt antrenati politic. De douazeci de ani ne-am lamurit cei si cu lideri sindicali si averile lor. Domnilor unde este patrimoniul USGR-ului? Cat ati vandut din el si cat s-a distrus? Cine raspunde pentru el? Profitati de criza ca sa mai obtineti niscai foloase. Nu sunteti mai buni de cat politicienii , lacomia va mananca omenia. Ve-ti da si voi odata si odata socoterala pentru ce ati facut. Industria nu s- a distrus si cu acceptul vostru? Daca nu unde erati ca s-o aparati? Care a fost partea voastra?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei