Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Rădăuţi

Directorul Direcţiei Tehnice din primărie s-a autosuspendat pentru doi ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Rădăuţi, Ştefan Eliade Boţic, s-a autosuspendat pentru o perioadă de doi ani, după ce în urmă cu două săptămâni fusese trimis la „munca de jos” de către primarul Olărean. În cererea adresată primarului, Boţic solicită „suspendarea raportului de serviciu pe o perioadă de doi ani începând cu data de 08.09.2010 în conformitate cu prevederile art.94 din Legea nr.188/1999 pentru efectuarea unui tratament medical în străinătate…”.

Cazul directorului tehnic Boţic nu este singular la primăria rădăuţeană, pentru că imediat după instalarea primarului în exerciţiu la fel au procedat şi directorul economic, respectiv directorul direcţiei Taxe şi Impozite, Silvia şi Constantin Boliacu, care după doi ani de autosuspendare au renunţat la calitatea de angajaţi ai primăriei.

Reamintim cititorilor că primarul Aurel Olărean a dispus la 8 iulie 2010 ca Ştefan Eliade Boţic, directorul tehnic al Primăriei Rădăuţi, să se ocupe, timp de trei luni de zile, de colectarea impozitelor şi taxelor locale. Şeful executivului local şi-a argumentat măsura prin faptul că a răspuns unui referat semnat de Silviu Ursescu, şeful serviciului de Taxe şi Impozite. Referitor la dispoziţia dată, primarul Olărean a mai adus ca argument pentru demersul său şi unele prevederi ale Legii nr. 161/2003, „privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţii publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei”.

Potrivit dispoziţiei primarului, Silviu Ursescu a solicitat „sprijin în colectarea impozitelor şi taxelor locale prin desemnarea şi a altor angajaţi pentru acest serviciu”, întrucât planul de încasări nu depăşea 40 la sută. Necesarul de muncă, în cadrul Serviciului de Taxe şi Impozite din cadrul Primăriei Rădăuţi, presupune deplasări în teren pentru înmânarea somaţiilor, a notificărilor şi a invitaţiilor la sediul primăriei pentru efectuarea plăţilor impozitelor şi taxelor restante. Textul dispoziţiei date de primar făcea referire şi la faptul că, „pentru perioada mutării temporare a domnului Ştefan Eliade Boţic, Direcţia Tehnică va fi condusă de către domnul Gabriel Flutur – şeful Serviciului de Urbanism”.

O altă măsură ce se regăsea în textul dispoziţiei primarului se referă la unele măsuri salariale în cazul directorului tehnic: „Pentru această perioadă, domnul Ştefan Eliade Boţic nu va beneficia de indemnizaţia de conducere, în cuantum de 50% din salariul de încadrare”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Directorul Direcţiei Tehnice din primărie s-a autosuspendat pentru doi ani.
 Vizualizări articol: 951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Directorul Direcţiei Tehnice din primărie s-a autosuspendat pentru doi ani5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei