Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Uşi închise

Preotul din Văşcăuţi, încă 60 de zile de arest

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preotul Cristinel Gheorghe Pînzaru a rămas în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava cel puţin până astăzi. Tribunalul Suceava a analizat ieri legalitatea menţinerii arestării preventive, iar magistraţii au considerat că sunt întrunite toate elementele pentru ca preotul care oficia slujbe la Văşcăuţi şi Muşeniţa să rămână după gratii. Şedinţa de ieri s-a desfăşurat în sală de consiliu, adică fără public.

La ieşirea din clădirea Palatului de Justiţie, Cristinel Gheorghe Pînzaru a adoptat tactica struţului. De teamă să nu fie fotografiat sau filmat, preotul şi-a pus în cap jacheta pe care o îmbrăcase în arest, deşi afară erau aproape 30 de grade Celsius.

Speranţele sale de a fi pus în libertate se leagă acum de procesul care se va derula astăzi, tot la Tribunalul Suceava. Acum două zile, magistraţii au stabilit că cererea de eliberare pe cauţiune depusă de preotul Pânzaru poate fin judecată doar dacă acesta face dovada că a depus într-un anumit cont suma de 50.000 de lei. Rămâne de văzut dacă preotul din Văşcăuţi a adunat aceşti bani sau dacă procesul se va termina înainte de a începe.

 

A făcut naveta acasă - arest

Luat din aşternuturi pe 6 iulie, preotul Cristinel Gheorghe Pînzaru a făcut naveta între arest şi casă. După cele 24 de ore de reţinere, preotul din Văşcăuţi a fost pus în libertate de Tribunalul Suceava, dar Curtea de Apel a considerat că se impune continuarea anchetei cu faţa bisericească după gratii. Aşa se face că Pînzaru a fost arestat, dar după alte câteva zile Tribunalul Suceava l-a pus din nou în libertate sub control judiciar. Nici această măsură nu a rezistat prea mult, iar preotul a revenit în celulele IPJ Suceava după o decizie a Curţii de Apel Suceava.

Preotul este acuzat că a încercat să mituiască un poliţist de frontieră, căruia i-a promis 4.000 de euro, pentru a întrerupe supravegherea cu maşina de termoviziune, timp de jumătate de oră, pe o anumită zonă de frontieră, prin care urmau să fie introduse peste fâşia verde, din Ucraina în România.

În noaptea de 5 spre 6 iulie, preotul şi câţiva amici au introdus ilegal în România 36.950 de pachete de ţigări, mărcile „Ronson”, „More” şi „Viceroy, ţigări pe care le-au depozitat la domiciliul unei enoriaşe, Olga Costiuc, de unde, câteva ore mai târziu, au şi fost ridicate de oamenii legii în urma percheziţiilor.

Prejudiciul la bugetul de stat se ridică la peste 30.000 de lei, reprezentând taxele vamale şi fiscale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preotul din Văşcăuţi, încă 60 de zile de arest.
 Vizualizări articol: 1360 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Preotul din Văşcăuţi, încă 60 de zile de arest3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei