Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ambiţie

S-a înscris la facultate la 72 de ani şi a cerut scutire de taxă fiindcă este orfan de ambii părinţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Printre absolvenţii de liceu care s-au înscris la Universitatea „Ştefan cel Mare” şi râvnesc acum la titlul de student se numără şi un candidat de 72 de ani.

Potrivit rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, Adrian Graur, candidatul s-a înscris la Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării. Pe lângă faptul că s-a înscris la facultate la 72 de ani, lucru mai puţin obişnuit pentru această vârstă, candidatul a cerut şi scutire de la taxa de înscriere. „A cerut reducere de taxă, pe motiv că este orfan de ambii părinţi. Metodologia de înscriere la facultate prevede faptul că orfanii de ambii părinţi sunt scutiţi de la plata taxei de înscriere pentru o singură specializare. Pentru că se încadra în prevederile metodologiei de înscriere la facultate, candidatului i s-a aprobat scutirea de la plata taxei de înscriere”, a precizat rectorul Adrian Graur.

Nu este pentru prima oară când candidatul de 72 de ani se înscrie la facultate. Potrivit profesorului universitar Mihai Dimian, „acesta (n.r candidatul de 72 de ani) s-a mai înscris la facultate şi în anii anteriori. L-am mai zărit prin campus. Ce pot să vă spun este că anul acesta are şanse mari să intre la un loc bugetat şi să nu plătească taxă de şcolarizare”. Anul trecut, candidatul s-a înscris şi a intrat pe un loc cu taxă la Facultatea de Istorie-Geografie, însă a abandonat cursurile după câteva luni.

Candidatul a absolvit liceul în anul 1954. „Pe vremea aceea sistemul de notare era cel rusesc, notele erau de la 1 la 5 şi a avut de adus la dosar o serie de echivalări ale notei de la bacalaureat pentru a se putea înscrie la facultate”, a mai spus Mihai Dimian.

Dacă anul trecut a optat pentru Istorie-Geografie, anul acesta candidatul a ales să se înscrie la Litere, iar specializarea pentru care a optat a fost Română - Ucraineană.

Mihai Dimian a mai precizat că viitorul student s-a înscris la facultate în ultima zi de depunere a dosarelor, chiar cu cinci minute înainte de ora 16:00, ora la care s-a încheiat sesiunea de vară de depunere a dosarelor pentru facultate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului S-a înscris la facultate la 72 de ani şi a cerut scutire de taxă fiindcă este orfan de ambii părinţi.
 Vizualizări articol: 855 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.91/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 11 voturi
S-a înscris la facultate la 72 de ani şi a cerut scutire de taxă fiindcă este orfan de ambii părinţi4.9511

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   La 75 ar termina trimis de
(23 iul 2010, 14:54:43
are sane mari sa-si gaseasca un loc de munca bine platit dupa absolvirea facultatii
2.   Bravo lui trimis de
(24 iul 2010, 03:07:36
Bine ca are vointa omul. Il trimit si pe taica-miu sa se inscrie ca are 88 - ca sa bata recordul!laughing
3.   Dorinta trimis de
(24 iul 2010, 09:37:18
Cred ca cea mai mare dorinta alui este sa i se scrie pe cruce LICENTIAT Mihai Dimian, sa stie posteritatea ce om de "cultura" a fost el. E si asta o dorinta dar nu stiu daca va fi si realizabila.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei