Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Protecţia Consumatorilor

Amenzi de 93 de mii de lei aplicate comercianţilor de piese auto şi şcolilor de şoferi din judeţ

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a efectuat o acţiune de control în magazinele de piese auto, de reparaţii auto şi la şcolile de şoferi din judeţul Suceava. Au fost verificaţi 62 de operatori economici, dintre care 26 de ateliere de reparaţii auto, 14 şcoli de şoferi şi 22 de magazine cu piese de schimb.

Şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Suceava, Elena Oanea, a declarat că „13 dintre unităţile de service auto verificate au fost amendate, iar cuantumul total al amenzilor aplicate este de 35 de mii de lei”.

Oanea a declarat că „cele mai frecvente abateri sunt completarea incorectă a notelor de comandă în ceea ce priveşte acordarea garanţiei, neîntocmirea notelor de comandă, neafişarea informaţiilor cu tarifele practicate şi comercializarea de piese de schimb, cosmetice auto, antigel, lichid de frână cu etichete netraduse în limba română”.

În ceea ce priveşte controlul efectuat la şcolile de şoferi, în şase din cele 14 societăţi controlate s-au depistat abateri de la normele legale de funcţionare şi s-au aplicat amenzi în valoare de 13 mii de lei.

Cuantumul cel mai mare al amenzilor aplicate în cadrul acestei acţiuni de control s-a înregistrat la comercianţii de piese auto din judeţ. În 15 din cele 22 de magazine verificate de către comisarii pentru protecţia consunatorilor au fost găsite nereguli şi comercianţii au primit amenzi contravenţionale în valoare de 45 de mii de lei. Lipsa etichetelor cu elemente de identificare şi caracterizare, lipsa traducerilor în limba română aplicate pe etichetele produselor, lipsa instrucţiunilor de utilizare şi avertismente pentru soluţiile periculoase, lipsa preţurilor afişate sunt doar câteva dintre abaterile frecvente depistate la operatorii economici care comercializează piese auto.

„În ceea ce priveşte staţiile de service auto, îi sfătuim pe consumatori să se informeze asupra tarifelor înainte de a lăsa autoturismul în service şi să solicite un deviz estimativ al intervenţiei”, a mai declarat Elena Oanea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Amenzi de 93 de mii de lei aplicate comercianţilor de piese auto şi şcolilor de şoferi din judeţ.
 Vizualizări articol: 601 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Amenzi de 93 de mii de lei aplicate comercianţilor de piese auto şi şcolilor de şoferi din judeţ5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei