Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Peste o săptămână

Sucevenii rămân fără apă caldă timp de o lună

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la finele săptămânii viitoare, sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne timp de o lună fără apă caldă, în această perioadă urmând să fie făcute lucrările anuale de reparaţii la centrala de termoficare, lucrări de modernizare la magistrala I de termoficare, dar şi lucrări de refacere a distrugerilor provocate de inundaţii la podul tehnic de peste râul Suceava.

Conducerea societăţii de termoficare a Sucevei a anunţat că oprirea apei calde are loc în perioada 1 august – 31 august, lucrările care impun sistarea furnizării acestui serviciu pe o perioadă dublă faţă de alţi ani, când dura câte două săptămâni, fiind “strict necesare asigurării condiţiilor tehnice de livrare a energiei termice în sezonul rece următor”.

Pe lângă reviziile tehnice anuale, lucrări de întreţinere şi reparaţii la centralele de termoficare din lunca Sucevei, în perioada în care apa caldă nu va mai fi furnizată populaţiei vor fi făcute şi lucrări de modernizare a reţelelor de transport şi distribuţie.

Una din principalele lucrări de modernizare va fi cea de înlocuire a unei porţiuni a magistralei I de termoficare, în zona cuprinsă între Colegiul Naţional „Petru Rareş” şi Cinematograful Modern, în locul conductelor vechi, uzate, care pot ceda oricând, urmând să fie montată o conductă nouă, mai rezistentă şi izolată termic.

De asemeni, doar în perioada în care este oprită apa caldă în tot oraşul poate fi montată din nou conducta de tur al apei calde, care traversa râul Suceava pe podul tehnic rupt de inundaţii, în prezent conducta fiind atârnată la doar câţiva metri de apă, expusă la noi viituri sau chiar în pericol de a se distruge din cauza greutăţii sale.

Pentru remontarea conductei de apă caldă peste râu, este necesară mai întâi o investiţie în regim de urgenţă a municipalităţii sucevene, pentru înlocuirea porţiunii de pod distruse cu un platou metalic, care să lege între ele capetele rupte ale podului şi să suporte greutatea conductelor de apă caldă şi apă rece, noua conductă de apă rece, prevăzută în proiectul ISPA, urmând să fie reamplasată pe acelaşi pod tehnic.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sucevenii rămân fără apă caldă timp de o lună.
 Vizualizări articol: 808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sucevenii rămân fără apă caldă timp de o lună0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Cum PM? trimis de
(23 iul 2010, 11:14:20
Citez: "ucrările care impun sistarea furnizării acestui serviciu pe o perioadă dublă faţă de alţi ani, când dura câte două săptămâni". CUM PM? (a se citi pana mea). Perioada dubla pentru ca de obicei oprea apa 2 saptamani? anul trecut in PM apa calda a fost oprita 3 luni, poate chiar mai mult. Eram in septembrie, incepea scoala si nu era apa calda. Domnule Primar, ne credeti atat de prosti?
2.   ??? trimis de
(23 iul 2010, 11:39:06
...nu continuati inlocuirea conductelor pt termoficare , lucrare nefinalizata anul trecut?
3.   ... trimis de
(23 iul 2010, 12:06:59
Asta este unul din motivele pentru care am optat pentru centrala proprie de apartament. Chiar daca ma va costa mai scump (si aici ma refer la faimoasele taxe bagate de catre edilii pe care i-ati votat) sa stiti ca tot se merita o alternativa de acest gen. Si aici ma refer strict la confortul pe care ni-l refuza actualii guvernanti.
4.   ... trimis de
(23 iul 2010, 12:10:43
ca in fiecare an, rostesc toate injuraturile posibile la adresa lor. Cum naiba in tari civilizate( Romania nu se poate numi asa) lucrarile se pot face fara sa deranjeze atat timp populatia. Tara de tot rahatul.
5.   In fiecare vara ne tin ca pe porci La dracu cu ei trimis de
(23 iul 2010, 14:01:51
...Si ne fac gargara, fara nesimtire, ca e mai bine la sistemul centralizat,... fata de cel cu centrala.... cita ura, dusmanie, fata de noi cei care platim si suntem seriosi! In fiecare vara ne tin ca pe porci iar iarna ne usuca de bani!..... La dracu cu ei!
5.1  RE: In fiecare vara ne tin ca pe porci La dracu cu ei trimis de
(23 iul 2010, 14:14:06
Subscriu si afirm puternic cele spuse de tine LAATU. Ai perfecta dreptate! Debransati-va de la sistemul centralizat si bagati-va centrala. Chiar daca sunt ceva mai scumpe, cel putin dupa aia ai caldura si apa calda chiar si cand ti-e lumea mai draga!
6.   Mergem la lungu acasa sa facem baie trimis de
(23 iul 2010, 14:51:43
mergem la lungu(25cm) sa facem baie
7.   Debransare trimis de
(23 iul 2010, 16:35:01
cine stie cat estetaca de debransare acum?
7.1  RE: Debransare trimis de
(23 iul 2010, 16:36:42
scuze, acum am vazut ce am scris:e vorba de taxa de debransare
8.   Minunat! trimis de
(25 iul 2010, 11:03:50
Personal, anul trecut am beneficiat de apa calda si caldura abia incepand cu 2 noiembrie, asa ca presupun ca nici anul acesta nu se va respecta termenul, plus ca incep sa dea caldura destul de tarziu (cei cu centrala dau drumul cand vor ei) cand peretii sunt de mult reci si se face mucegai si noaptea poti raci s.a.m.d.
Daca vor sa ramana oamenii bransati ar trebui sa tina cont si de nevoile lor si sa faca niste compromisuri care sa duca la imbunatatirea serviciilor.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei