Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Flutur a inspectat lucrările la groapa de gunoi ecologică de la Moara

Vineri, 23 Iulie 2010 (16:44:05)

Aproximativ 70% dintre localităţile judeţului Suceava vor transporta deşeurile la noua groapă ecologică din comuna Moara. Anunţul a fost făcut de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, care a inspectat în cursul zilei de astăzi lucrările de construcţie de la prima celulă a gropii de deşeuri din Moara, alături de el fiind prezenţi şi primarii din Suceava, Fălticeni şi Moara, Ion Lungu, Vasile Tofan, respectiv Constantin Prodaniuc. Flutur a arătat că, potrivit contractului, groapa de gunoi ar urma să fie finalizată la mijlocul lunii decembrie a.c., lucrările fiind realizate de firmele Alpine Bau Austria şi SC Cominco SA Bucureşti. Şeful administraţiei judeţene s-a declarat mulţumit de modul în care se desfăşoară lucrările, precizând că prima celulă a gropii de gunoi de la Moara va avea o suprafaţă de 7,5 hectare de teren.

„În termen de şase luni dorim să construim prima celulă în care vor fi depozitate deşeurile de la 70% dintre localităţile judeţului Suceava. Asta înseamnă că din cele 150.000 de tone de deşeuri care se strâng anual, circa 100.000 de tone vor fi depozitate aici. Asta în condiţiile în care vom avea şi circa 6.000 de puncte de colectare în judeţ, unde se va face o sortare primară a deşeurilor. Apoi gunoaiele vor pleca către cele cinci staţii de sortare şi transfer de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Gura Humorului, Fălticeni şi Rădăuţi, unde deşeurile vor fi presate, iar cele reciclabile vor pleca într-o direcţie, iar la Moara vor fi aduse gunoaiele care nu au altă utilizare”, a spus Flutur. El a spus că valoarea întregului proiect de gestionare a deşeurilor din judeţul Suceava este de aproximativ 65 de milioane de euro, dintre care 45 de milioane de lei reprezintă finanţare europeană.

 Valoarea contractului pentru prima celulă a gropii de gunoi din Moara este de 4,36 de milioane de euro. Pe lângă groapa de gunoi, la centrul de management al deşeurilor din Moara vor mai fi construite, printre altele, o staţie de sortare a deşeurilor, o staţie de colectare a gazelor, o zonă de colectare a deşeurilor mici, o clădire administrativă şi o unitate de curăţat anvelope. Valoarea totală a centrului de management a deşeurilor din Moara va fi de 10,7 milioane de euro, sumă în care este inclusă şi investiţia în construcţia primei celule a gropii.

 Flutur a mai spus că pe lângă depozitul de deşeuri din Moara va fi construită o groapă ecologică şi în comuna Pojorâta, în zona pasului Mestecăniş. Preşedintele CJ Suceava a estimat că toate investiţiile care vor fi realizate prin proiectul de gestionare a deşeurilor vor fi finalizate în anul 2013.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur a inspectat lucrările la groapa de gunoi ecologică de la Moara.
 Vizualizări articol: 954 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Flutur a inspectat lucrările la groapa de gunoi ecologică de la Moara0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei