Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărăcie lucie

Primăria Câmpulung se înghesuie şi Poliţia Comunitară se mută pe hol

Pentru edilii câmpulungeni vin vremuri mai grele decât şi-ar fi imaginat chiar şi acum o lună. Sărăcia bugetară a ajuns maximă şi duce la măsuri dure. Consiliul Local al municipiului Câmpulung Moldovenesc pleacă în bejenie şi va ţine şedinţele departe de actualul loc, la vila de protocol de lângă stadion. Primăria se îngrămădeşte în jumătate din actuala clădire, Poliţia Comunitară ajunge să lucreze în hol, iar sediile locale ale Oficiului Prefectural şi Camerei de Comerţ, care funcţionează în camere puse la dispoziţie de primărie, rămân pe drumuri şi vor trebui să îşi închirieze sedii.

Măsura intră în vigoare de la 1 august şi a fost dispusă de primarul Gabriel Constantin Şerban pentru că instituţia nu mai are bani.

Reamintim că în ultimii trei ani, după ce o parte din clădirea în care funcţionează primăria a fost retrocedată unui grup de foşti proprietari, între care şi un consilier judeţean, primăria a plătit chirie acestora, iniţial un euro pentru fiecare metru pătrat. Recent preţul a fost renegociat, proprietarii s-au dovedit toleranţi şi preţul nu a crescut decât cu un singur euro pe metru. Consiliul Local a aprobat încheierea contractelor cu acest nou preţ, dar, chiar înainte ca acestea să fie semnate, primarul şi-a dat seama că nu are bani de chirie. În consecinţă, proprietarilor li se va achita preţul stabilit doar pentru perioada scursă de la expirarea vechiului contract şi de la 1 august li se returnează spaţiul. Funcţionarii primăriei vor fi redistribuiţi la grămadă în alte spaţii, primarul şi viceprimarul înşişi îşi pierd birourile, Poliţia Comunitară ajunge în holul de la parter şi pe stradă, iar instituţiile care erau găzduite cu amabilitate de primărie vor trebui să se descurce pe cont propriu. Nu se ştie însă dacă proprietarilor li se va cere să şi plătească pentru amenajările şi reparaţiile făcute relativ recent pe bani publici în această clădire.

Potrivit precizărilor primarului Gabriel Constantin Şerban, situaţia este doar temporară, dar asta nu înseamnă că primăria se întoarce la aceeaşi clădire.

„Vreau să propun Consiliului Local să renovăm o altă clădire, unde a funcţionat o creşă. Clădirea ne aparţine. Nu ştiu de unde vom lua banii, dar va trebui să ne descurcăm. Deocamdată vom funcţiona în partea noastră de primărie”, a spus primarul Şerban.

Primăria municipiului Câmpulung Moldovenesc funcţionează în actualul sediu de peste jumătate de veac. Clădirea este compusă din aripa veche, un fost hotel de lux, în prezent retrocedată, şi o aripă nouă, construită ulterior, care aparţine municipalităţii şi în care se va restrânge activitatea în perioada actuală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Primăria Câmpulung se înghesuie şi Poliţia Comunitară se mută pe hol.
 Vizualizări articol: 1171 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.50/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.5 din 2 voturi
Primăria Câmpulung se înghesuie şi Poliţia Comunitară se mută pe hol4.552

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei