Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 23 iul 2010 - Anul XV, nr. 171 (4462)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

„Şantierul verde” din Parcul central I din Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rădăuţenii care au tranzitat, în ultima perioadă, parcul din vecinătatea primăriei locale au avut surpriza să constate că acolo este un adevărat „şantier verde”. Mai precis zona Parcului central I din municipiu a intrat într-un proces de modernizare, proces care cuprinde o serie de lucrări de reabilitare a aleilor pietonale şi amenajarea unor pavaje, înlocuirea stâlpilor de iluminat şi a băncilor, amenajarea coşurilor de gunoi, montarea unui foişor şi executarea unei fântâni arteziene, precum şi plantarea unor arbori şi arbuşti ornamentali.

„Lucrările din parcul I situat în zona centrală sunt finanţate din fonduri guvernamentale de Administraţia Fondului de Mediu, iar valoarea investiţiei  este de peste şase miliarde de lei vechi, mai exact de 654.500 de lei. La finalul lucrărilor vom avea o oază de verdeaţă chiar în centrul municipiului, în care tradiţionalul se va îmbina perfect cu modernul, parcul va fi foarte cochet, vom amenaja şi o fântână arteziană deosebită. Tot în parc, în apropierea intersecţiei din zona muzeului vom construi un chioşc pentru fanfară, iar alături vom amenaja un gen de lojă pentru cei care vor dori să asculte muzica de promenadă sau să urmărească spectacolele care se vor desfăşura în aer liber”, a declarat primarul municipiului Rădăuţi, Aurel Olărean.

Noile alei, cât şi celelalte amenajări, băncuţe, coşuri şi stâlpi din fontă masivă, vor fi înconjurate de o „mare verde”, de la straturi de flori perene, la arbuşti şi arbori de talie mică şi medie. Hansi Manz, reprezentantul societăţii comerciale „Green Peisage”, firmă care execută lucrările, a precizat: „Vom înlocui gardul viu exterior cu un arbust cu flori albe, spiraea japonica, apoi vom planta mai mulţi arbuşti cum ar fi hortensii, rhododendron, forsythia intermedia sau liliac. În acelaşi timp, ne-am propus să aducem numai arbori de talie mică şi medie, de calitate deosebită, şi mă refer la acer compeste şi negundo, picea punges glauca, pinus densiflora, mugo şi alţii, dar şi la gazonul de calitate cu care vom bordura aleile. Vreau să vă asigur că fântâna arteziană va fi cu totul deosebită şi va fi o încântare pentru ochii rădăuţenilor”.

Trebuie menţionat că termenul pentru finalizarea lucrărilor expiră la finele anului şi că suprafaţa Parcului I din municipiul Rădăuţi este de circa şapte mii de metri pătraţi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Şantierul verde” din Parcul central I din Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1023 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Şantierul verde” din Parcul central I din Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Santier verde trimis de
(23 iul 2010, 11:51:44
Denumirile latinesti ale speciilor amintite in articol se scriu ci litere mari. De ex. Picea pungens var. glauca
2.   In Suceava se distrug orice spatii verzi... trimis de
(23 iul 2010, 14:33:24
Mie imi place Radautiul ca este aerisit si are parcuri frumoase. In Suceava se distrug orice spatii verzi...totul pentru bani...cita nesimtire!
3.   Suceava trimis de
(23 iul 2010, 16:41:29
si mie imi place suceava, pt ca are spatii comerciale (hipermarketuri) de unde poti cumpara manarea si produse mai ieftine cu 25-40% fata de radauti
4.   Pt LAATU trimis de
(24 iul 2010, 10:03:45
Unde vezi tu spatii verzi cre s-au distrus? Suceava este orasul care nu are teren (nici construibil,nici pt.spatii verzi) Cand vrei sa fi critic fii si obiectiv. Cand se reabilita parcul central mai toti spuneau ca de ce se cheltuiesc banii pe parcuri,fantani etc. Astazi ca de ce nu se fac? Apropo! Cand te exprimi(verbal sau scris) foloseste acordul

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei