Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Călători ascunşi

Şoferi de autocar, cercetaţi pentru trafic de migranţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şase indivizi din zona Gura Humorului, o parte dintre aceştia şoferi de autocar în cadrul unei firme de transport internaţional de persoane, sunt cercetaţi penal de ofiţerii din cadrul structurilor de combatere a crimei organizate, fiind acuzaţi că fac parte dintr-o grupare care se ocupa cu traficul de migranţi, în special cetăţeni moldoveni care plăteau mii de euro pentru a ajunge în străinătate şi a-şi găsi un loc de muncă.

Potrivit unui comunicat de presă remis ieri, gruparea era monitorizată încă din luna noiembrie a anului trecut, cercetările fiind făcute de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate, sub coordonarea unui procuror al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) –Serviciul Teritorial Suceava.

Două dintre transporturile grupării au fost interceptate de poliţişti, fiind vorba de patru persoane, cetăţeni moldoveni, care urmau să iasă în mod ilegal din România, prin disimularea într-un locaş special amenajat al unui autocar. 

La mijlocul acestei săptămâni, ofiţeri BCCO, cu sprijinul trupelor de jandarmi de la intervenţie rapidă, au efectuat două percheziţii domiciliare şi au pus în executare cinci mandate de aducere.

Au ajuns în faţa anchetatorilor Gheorghe G. (49 de ani), Lucian P. (29 de ani), Ioan C. (44 de ani) şi Dinu C. (22 de ani), din Gura Humorului, precum şi Dorin O. (43 de ani), şi Gheorghe O. (47 de ani), din Păltinoasa.

Împotriva celor şase a fost începută urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi trafic de migranţi.

Trei dintre suspecţi (Gheorghe C., Lucian P. şi Dorin O.) au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, după expirarea ordonanţei de reţinere, procurorul de caz a decis să le interzisă să părăsească ţara pentru o durată de 30 de zile.

„Cercetările sunt continuate pentru stabilirea întregii activităţii infracţionale, identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor participanţilor”, se precizează în comunicatul BCCO Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şoferi de autocar, cercetaţi pentru trafic de migranţi.
 Vizualizări articol: 2385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
Şoferi de autocar, cercetaţi pentru trafic de migranţi5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :)) trimis de
(22 mai 2010, 13:22:37
Baietzii de la humor fac combinati....ce sa faca sa fure? sa dea in cap? tot atat va ****i pe voi...
2.   :) trimis de
(23 mai 2010, 12:54:36
mai, de ce nu le dati numele complet? sa stie humorenii cine sunt mafiotii orasului. zici ca ai incredere in firma lui gheorghe ginita, si uite ei ce fac, trafic de migranti, de prostituate, a umplut italia de lichele, cei mai rapanduli oameni, i-a dus acolo sa fure, pana si pe fiusu, ca stie ce poame are la casa omu.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei