Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   1 fişiere video

Avertisment

Măsuri împotriva spitalelor care nu lasă taţii să se interneze cu copiii bolnavi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Practica de a interzice taţilor să se interneze cu copiii înseamnă discriminare şi o încălcare a dreptului la serviciile spitaliceşti, a avertizat, în conferinţă de presă, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, care a solicitat părinţilor să semnaleze eventualele cazuri de acest gen.

În conferinţă de presă, reprezentantul DSP Suceava, Adrian Popescu, a arătat că un minor de până la trei ani trebuie internat cu un însoţitor, dar legislaţia nu face nici o precizare cu privire la sexul însoţitorului, motiv pentru care şi taţii trebuie primiţi la internare, nu doar mamele. „Acolo unde vor apărea probleme vom interveni, vom solicita demararea unei anchete şi luarea de măsuri”, a subliniat Popescu.  

În secţia Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava, în fiecare an, câteva zeci de tătici se internează alături de copiii bolnavi, spre deosebire de alte unităţi sanitare care le refuză acest drept din lipsă de spaţiu. Numărul taţilor care stau cu cei mici pe perioada spitalizării a crescut în ultimii ani, după ce tot mai multe femei au plecat la muncă în străinătate.

 

„Avem rezerve speciale, unde puteam caza fără probleme bărbaţii”

Potrivit şefului Secţiei Pediatrie a Spitalului Judeţean Suceava, Iulia Frunză, pentru taţi există saloane separate, pentru a se asigura dreptul la intimitate, mai ales că unele femei alăptează. „Persoanele de sex opus nu pot să stea într-o încăpere comună. Avem rezerve speciale, inclusiv la Reanimare, unde puteam caza fără probleme bărbaţii”, a spus Iulia Frunză.

Aceasta susţine că nu s-a gândit niciodată să discrimineze tăticii, lipsindu-i de privilegiul de a avea grijă de copiii bolnavi, chiar dacă uneori secţia este aglomerată.

„Sunt cazuri grave, când viaţa copilului este pusă în pericol. Nu pot să refuz o internare doar pentru că mama nu are posibilitatea să stea cu cel mic. Prefer să vină tatăl, decât să rămână copilul la domiciliu şi să se producă o catastrofă. Chiar dacă sunt situaţii când nici o rezervă nu este liberă, găsim mereu o soluţie”, a subliniat şeful secţiei Pediatrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Măsuri împotriva spitalelor care nu lasă taţii să se interneze cu copiii bolnavi.
 Vizualizări articol: 1253 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Măsuri împotriva spitalelor care nu lasă taţii să se interneze cu copiii bolnavi5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei