Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 mai 2010 - Anul XV, nr. 117 (4408)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Diversiunea Hoară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Mitingul sărăciei de sub ferestrele guvernului Băsescu-Udrea-Boc e comentat în fel şi chip. Apologeţii cârmuirii falimentare de azi spun că numărul demonstranţilor, estimat ba la 40 000, ba la 60 000, ba coborât la 10 000, n-a fost îndeajuns de mare, că erau duşi acolo nu de foame, ci de ”adversarii democraţiei”, că, mă rog, nu merită băgaţi în seamă. Dovadă că ”măsurile de austeritate” decise şi anunţate de preşedintele-premier merg mai departe, documentul pentru FMI pentru care se ceartă membrii unui Consiliu Economic şi Social scos de la naftalină e semnat şi trimis deja peste Ocean, iar ăştia se răţoiesc unii la alţii de-a surda.

Despre demisia cerută şi strigată pe toate vocile în piaţă nici nu poate fi vorba. Nici a preşedintelui, nici a lui Boc, nici a guvernului în integralitatea sa glorioasă. De altfel, făptura de ceară a purtătoarei de cuvânt din Palatul Victoria, în general tăcută, a reuşit să articuleze câteva vorbe memorabile – „nu există nici o demisie în alb a domnului Boc închisă în vreun sertar”. Păi dacă ar fi demisie, chiar şi într-un sertar deschis, n-ar avea cum să fie „în alb”. Chiar şi cuvântul demisie desenat sus ar mânji niţel pagina care n-ar mai rămâne imaculată. Mă rog! De-ale comunicării! Oricum, ne-am liniştit în privinţa personajului cu coasa, desenat de protestatari când în chip de Moarte, când ca un bebeluş care sărută popoul preşedintelui Băsescu, acesta imaginat cu pantalonii în vine. Nu demisionează. Producţia de strigături a fost şi ea bogată, arătând că sindicaliştii s-au pregătit asiduu pentru acest miting şi şi-au vărsat năduful cum au putut mai expresiv. M-a impresionat chipul smochinit, cu o crispare, care venea din adâncul unei vieţi chinuite şi fără speranţă al unui bărbat care-şi scrisese pe frunte ”mă sinucid”. E de altfel una din soluţiile anticriză încercate de conducătorii României pentru a rezolva risipa cu pensionarii. Sigur, tabelele comparative arată că avem cele mai mici pensii din Europa. Cum să mai tai pe dungă o felie de parizer groasă de un milimetru? Uite că se poate. Se poate trăi cu o pensie cât jumătatea întreţinerii de la bloc? Nu ştim, dar trebuie încercat. Cineva va  fi obligat să rămână  în viaţă pe fiecare scară de bloc pentru a număra morţii.

Foarte des s-a spus şi strigat în Piaţa zisă a Victoriei ”nu mai furaţi bugetul”. Nu mai prădaţi banii pe şmecherii şi clientelă. Unde sunt miliardele  cu care ne-aţi îndatorat?  Dar cine să răspundă unor demonstranţi neconcludenţi ca număr şi profesii. Poţi lua în serios o mână de pensionari sfrijiţi şi nişte doctori şi profesori aduşi aici de forţe oculte să facă diversiuni? În legătură cu diversiunile asupra cărora preşedintele a avertizat, spunând că va fi nemilos sau ceva de genul ăsta (adică va pune mitraliere cu bomboane pe diabetici), nu s-au prea petrecut. Nu tu mineri cu răngi de fier, nu tu grupuri puse pe spart geamurile Guvernului, doar vorbe şi pancarte. N-a venit Coposu să vândă ţara imperialiştilor şi nici măcar Geoană s-o predea ruşilor. Singurul act care ar putea fi catalogat ca diversionist a fost arătarea în piaţă a celui mai antipatic politician contemporan, nu din PD-L, ci din toate partidele la un loc, pe numele de familie Hoară. Nefericitul ăsta îngâmfat şi demagog până la cer şi bogat până mai sus de bolta înstelată, a venit, cică invitat, la Antena 3 care transmitea direct dintre demonstranţi. Păi parcă ştiam că prin decizie de partid, de la Băsescu până la ultima Ritzi din Pocreaca, nimeni din partidul la putere  n-are voie să-şi arate faţa la televiziunea mogulului. Înseamnă că Hoară a fost trimis de conducerea superioară. Să facă ce? Să-i îmbuneze pe demonstranţi să nu mai urle ”Jos Băsescu!”? Să-i convingă că tăierea amărâtelor lor de pensii şi salarii e un gest patriotic, unic ca variantă de ieşire din criză? Politiceşte, Hoară e un tip cu râie. Cum să trimiţi în  mijlocul  oamenilor, amărâţi de ale lor, un asemenea specimen, pe deasupra şi secretar de stat în Guvernul care tăcea mut, în spatele geamurilor păzite de jandarmi? Nu cumva aceasta a fost diversiunea? Hoară a fost doar înjurat, stropit cu apă şi bătut cu ouă. Dar dacă ar fi fost linşat? Dacă, Doamne fereşte, un pietroi îl nimerea în cap şi murea? Nu era prilej de a arăta că forţele ostile democraţiei băsesciene  au ocupat centrul Capitalei şi au trecut la asasinarea demnitarilor nevinovaţi? Din fericire, Hoară n-a ajuns o victimă a bătăliilor stradale şi nici nu a permis declanşarea unui sistem represiv, zice-se, mai numeros şi mai antrenat decât cel al lui Ceauşescu. Poate data viitoare. Oricum, nu mai încercaţi cu Hoară. Sunt convins că, după păţania de miercuri, nu se va mai lăsa dus nici  dacă-l bagi nu în zece consilii de administraţie, ci în 3000 şi îi promiţi că-l faci regina Angliei.

Un test al iubirii populare pentru guvernanţi s-a făcut totuşi prin nefericitul Hoară şi unii ar trebui să înveţe câte ceva din acest experiment.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Diversiunea Hoară.
 Vizualizări articol: 2117 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 7 voturi
Diversiunea Hoară5.057

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Altfel nu se explica! trimis de
(21 mai 2010, 13:50:30
Prezenta acelui baiat acolo nu se explica altfel decat printr-o diversiune pusa la cale tocmai de cei ce, prin gura tatucului lor precum si prin infierbantate declaratii ale trompetelor de partid, anuntau ca sigure actiunile violente ale opozitiei infiltrate in randul manifestantilor. Acest Marcel Hoara este directorul celei mai inutile dintre inutilele Agentii create pentru clientela de partid: Agentia pentru refacerea (sau cam asa ceva) zonelor industriale, dupa ce in calitate de sef al Agentiei pentru dezvoltarea Zonelor Miniere a cam bagat-o pe maneca si a fost spalat (si salvat) prin intrarea in PDL. Este membru si in 5 (CINCI!) Consilii de Administratie; cum si-ar permite, chiar un partid ca PDL, sa-l unga in atatea functii - platite de contribuabilul roman - daca nu pentru a-l folosi in astfel treburi? Va dati seama ce-ar fi fost daca ar fi fost violentat serios, fiindca, asa cum urmarea sa atate multimea, numai spre asta-i indemna pe oameni? Era gata pretextul pentru represalii

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei