Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Musafiri

Boc şi Udrea vin, săptămâna viitoare, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Primul-ministru, Emil Boc, şi ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, vor veni la sfârşitul săptămânii viitoare la Suceava pentru a participa la şedinţa Consiliului Euroregiunii Prutul de Sus, în cadrul căreia preşedinţia acestui organism va fi preluată de judeţul Suceava.

Întrunirea va avea loc în data de 29 mai a.c., la Centrul Economic Bucovina, şi sunt aşteptaţi să participe şi premierii Ucrainei şi Republicii Moldova. Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a declarat, ieri, în cadrul şedinţei de Consiliu Judeţean, că de comun acord cu Administraţia Regională de Stat Cernăuţi, s-a convenit ca şedinţa de predare a preşedinţiei Euroregiunii Prutul de Sus de către regiunea Cernăuţi şi preluarea acesteia de către judeţul Suceava să aibă loc la Suceava, în data de 29 mai, în incinta Pavilionului Expoziţional al Centrului Economic Bucovina. De asemenea, având în vedere „importanţa deosebită a acestui eveniment pentru judeţul Suceava” şi faptul că, în cadrul întâlnirii, se vor purta discuţii şi cu privire la unele proiecte comune, prioritare pentru unităţile administrativ-teritoriale membre ale Euroregiunii Prutul de Sus, la şedinţă au fost invitaţi şi premierii României, Ucrainei şi Republicii Moldova, membri ai celor trei cabinete, precum şi comisarul european pentru dezvoltare.

 

Conducerea Eureregiunii este asigurată, prin rotaţie anuală, de unul dintre membrii săi permanenţi

„Pe lângă hotărârile şi rezoluţiile care urmează să fie adoptate în cadrul întâlnirii şi care vor stabili activitatea viitoare a Euroregiunii, vor fi abordate şi câteva proiecte comune, prioritare pentru toate unităţile administrativ-teritoriale, membre ale acestui organism, precum dezvoltarea căilor de transport transfrontalier în Euroregiunea Prutul de Sus, managementul situaţiilor de urgenţă şi regularizarea râurilor Siret, Prut şi Suceava, dezvoltarea durabilă a turismului în Euroregiunea Prutul de Sus şi constituirea Forumului oamenilor de afaceri din Euroregiunea Prutul de Sus”, a declarat Flutur.

Ca urmare, preşedintele CJ le-a solicitat consilierilor să aprobe ca administraţia judeţeană să deconteze cheltuielile cumasa, transportul în judeţ al delegaţiilor, promovare şi publicitate, servicii de traducere şi închirierea cabinelor pentru traducere. Suma maximă pe care CJ o poate deconta pentru masă este de 90 de lei/invitat/zi.

Euroregiunea Prutul de Sus s-a înfiinţat în data de 22 septembrie 2000, cu scopul asigurării dezvoltării social – economice durabile a regiunilor din bazinele râurilor Prut, Nistru şi Siret, integrării continue în sferele de colaborare existente şi apropierii intereselor comune ale unităţilor administrativ – teritoriale de frontieră ale României, Ucrainei şi Republicii Moldova. Conform statutului, conducerea acesteia este asigurată, prin rotaţie anuală, de unul dintre membrii săi permanenţi, respectiv judeţele Suceava şi Botoşani din România, regiunile Cernăuţi şi Ivano Frankivsk din Ucraina, municipiul Bălţi şi raioanele Briceni, Edineţ, Făleşti, Glodeni, Ocniţa, Sângerei şi Rîşcani din Republica Moldova. Pentru perioada 2010-2011 preşedinţia acestui organism urmează să fie deţinută de judeţul Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc şi Udrea vin, săptămâna viitoare, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2154 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 10 voturi
Boc şi Udrea vin, săptămâna viitoare, la Suceava3.0510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Re trimis de
(22 mai 2010, 16:39:06
Ii asteptam cu oua rosii
2.   Nutzi, bucovinenii te iubesc! :) trimis de
(22 mai 2010, 19:31:46
Una dintre cele mai sexy femei din Romania: Elena Udrea.
3.   Buna trimis de
(22 mai 2010, 23:18:15
Pai a aparut si Nutzi Spaima Constitutiei conform Academiei Catavencu. Bravo Nutzi! Numai de tine aveam nevoie ca in rest le avem pe toate: drumuri, strazi, salarii, pensii de lux, mai asteptam si o blonda!
4.   VENIM SI NOI trimis de
(23 mai 2010, 12:58:42
VENIM SI NOI LA SALCEA.....ORI VA DAM FOC , ORI VA TINEM OSTATICI !!!! MAMA VOASTRA DE TICALOSI !!! TREBUIE SA INCEPEM REVOLUTIA , OAMENI BUNI, SA ARATAM TARII CA BUCOVINA-I FRUNCEA !!!! TREBUIE SA NE RECAPATAM TARA INAPOI...ROMANIA NU ESTE A CURVEI UDREA SI TICALOSULUI BOC SI NICI A NENOROCITULUI BASESCU!!! LA LUPTA BUCOVINENI!!
5.   ... trimis de
(23 mai 2010, 20:00:28
Inca o vizita... foarte bine. Garantat se vor mai asfalta cateva strazi. Eventual se vor mai astupa cateva gropi, se vor vopsi cateva borduri si se va grebla spatiul verde. Propun ca traseul sa treaca si pe str. Universitatii, poate se va misca ceva si pe acolo.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei