Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiect

Computer tomograf şi modernizări, la Spitalul Municipal Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Computer tomograf, ecograf pentru abdomen şi cord, gastroscop, aparat de radiodiagnostic, mamograf, dar şi reabilitări la interioarele unităţii spitaliceşti din municipiul Rădăuţi, sunt doar o parte dintre noutăţile pe care le aduce proiectul „Reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea şi echiparea ambulatoriului din cadrul Spitalului Municipal Rădăuţi”, proiect care aduce finanţare nerambursabilă prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. De aceste modernizări vor beneficia circa 170 de mii de persoane din Rădăuţi şi din zona arondată municipiului, cu menţiunea că proiectul prevede şi achiziţionarea unui computer tomograf de aproximativ un milion de euro, aparatură disponibilă la această dată numai în municipiul reşedinţă de judeţ.

 

„Conform graficului, realizarea proiectului se întinde pe o durată de doi ani”

Despre acest proiect ne-a vorbit consilierul pentru programe europene din cadrul Primăriei municipiului Rădăuţi, Iuli Lucian Ursescu: „Proiectul se realizează prin Programul Operaţional Regional, axa prioritară îmbunătăţirea infrastructurii sociale, Axa prioritară 3, domeniul major de intervenţie 3.1,  reabilitarea, modernizarea şi echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate. Acest proiect prevede lucrări de construcţii, de reabilitări interioare, de la gresie şi faianţă la instalarea de balustrade noi, însă cea mai mare achiziţie se va face la capitolul echipament. Va fi achiziţionat un computer tomograf, un ecograf pentru abdomen şi cord, un gastroscop, un colonoscop, un electrocardiograf, un aparat de radiodiagnostic, un mamograf, precum şi alte aparate necesare unităţii spitaliceşti. Până în momentul de faţă a fost aprobată cererea de finanţare şi a fost semnat contractul, deocamdată de organismul intermediar, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est Piatra Neamţ, urmând ca în cel mai scurt timp documentul să fie semnat şi de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea. Conform graficului, realizarea proiectului se întinde pe o durată de doi ani de la data semnării contractului, însă va trebui să-l încheiem ceva mai repede pentru că ultimele luni sunt destinate raportărilor finale, perioadă când vor veni aici echipe ce vor controla, punct cu punct, lucrările executate. Vreau să mai amintesc că valoarea proiectului este de 7, 4 milioane de lei, valoarea eligibilă fiind de 6, 2 milioane, iar contribuţia proprie la proiect este de 153 de mii de lei, adică doi la sută din cheltuielile eligibile, la care se adaugă valoarea neeligibilă pe care o suportăm noi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Computer tomograf şi modernizări, la Spitalul Municipal Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 2261 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.20/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.2 din 5 voturi
Computer tomograf şi modernizări, la Spitalul Municipal Rădăuţi4.255

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(22 mai 2010, 16:38:14
Trebuia , trebuia neaparat , bravo si Dumnezeu sa le ajute celor care sunt implicati in acest proiect .
2.   Qwr trimis de
(23 mai 2010, 13:15:35
si dupa ce le cumpara sa zica ca nu sunt doctori competenti sa le foloseasca asa cum sa intamplat cu aparatura de la suceava......

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei