Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Primii pe ţară

Contracte de finanţare de 15 milioane de euro, semnate de Lungu şi ministrul Murgeanu, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Demersurile municipalităţii sucevene, de transformare a oraşului într-un pol de dezvoltare urbană, s-au concretizat ieri, odată cu semnarea primelor două contracte de finanţare prin Programul Operaţional Regional.

Cele două contracte, în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, au fost semnate de primarul Ion Lungu şi ministrul secretar de stat Răzvan Murgeanu, reprezentantul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, la sediul Primăriei Suceava. La eveniment a fost prezent şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, prefectul Sorin Popescu, viceprimarii Sucevei, Viorel Seredenciuc şi Lucian Harşovschi, precum şi senatorul Orest Onofrei.

“Este un moment important pentru oraşul nostru, semnăm primele două proiecte din Programul Operaţional Regional, în cadrul căruia Suceava a fost declarată pol de dezvoltare urbană şi i s-a alocat suma de 22 milioane de euro.

Avem depuse cinci proiecte, din care pentru două semnăm astăzi acordul de finanţare, iar restul proiectelor sunt la avizare la Agenţia de Dezvoltare Nord-Est. Pe 14 mai am depus şi ultimul proiect, cel mai complex proiect din acest program, de reabilitare a zonei centrale şi de realizare a două parcări subterane”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a adăugat: “Sunt foarte bucuros că unul dintre proiectele pe care le-am susţinut puternic, cel al polului de dezvoltare Suceava, ia astăzi contur. Este primul pol de dezvoltare din România”.

Ministrul secretar de stat Răzvan Murgeanu a confirmat faptul că Suceava este prima localitate din ţară care a depus proiecte pe Programul Operaţional Regional, drept pentru care, în mai puţin de o lună de zile, va reveni aici pentru a semna şi celelalte trei contracte de finanţare.

“Pentru cele trei proiecte care au rămas, se lucrează de zor la ele, în zece zile vom avea vizitele în teren, urmând ca pe 15-16 iulie să revin la Suceava pentru a le semna.

Greul de abia acum începe. Între momentul semnării contractului de finanţare şi al celor de execuţie există perioade foarte lungi.

Sportul de contestare a licitaţiilor a devenit păgubos pentru întreaga naţiune.

Nu există contract de lucrări fără ca licitaţiile să se repete sau să curgă contestaţii pentru ele”, a precizat Murgeanu.

 

Bulevardul principal al Sucevei, refăcut în totalitate

Primul proiect, a cărui finanţare de aproape 15 milioane de euro a fost semnată ieri, se referă la reabilitarea a 14 străzi din municipiul Suceava. În acestea sunt cuprinse toate străzile care alcătuiesc bulevardul principal al Sucevei, trei străzi din cartierul Iţcani şi alte trei din cartierul Burdujeni.

De asemeni, va fi lărgită strada Mitropoliei, de la două benzi la trei benzi, va fi reabilitat podul peste râul Suceava şi pasajul CFR de la Burdujeni, precum şi două parcuri, cel situat vizavi de Gara Iţcani şi cel din faţa sediului de primărie din Burdujeni. Tot prin acest proiect se mai amplasează încă opt staţii modulare de transport public în cartierele Burdujeni Sat şi Iţcani.

Al doilea proiect, în valoare de aproximativ 500.000 de euro, se referă la creşterea siguranţei cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii în municipiul Suceava, prin montarea a 80 de camere video de supraveghere, în primul rând la şcoli, grădiniţe, pieţe şi parcuri.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Contracte de finanţare de 15 milioane de euro, semnate de Lungu şi ministrul Murgeanu, la Suceava.
 Vizualizări articol: 1629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 5 voturi
Contracte de finanţare de 15 milioane de euro, semnate de Lungu şi ministrul Murgeanu, la Suceava2.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Ups!!! trimis de
(22 mai 2010, 13:38:45
asa a zis murgeanu si despre piatra neamt , joi, cand a venit sa semneze hartiile!
2.   Inca o combinatie .... trimis de
(22 mai 2010, 15:20:24
Si uite asa don primar din nou ,,face un banutz cinstit,,!Sa va spun un mic exemplu:-firma{in spatele careia este sotia lui}care a plantat flori a suceva au taxat primaria in felul urmator-un bulb de lalea a ajuns 4EURO-pe cand in 4 bulbi costa euro!
- ca sa numai spun ca dupa ce firma fratelui care a pus pavele!in unele locuri au pavat dupa care au luat pavalele au facut sapataturi si surpriza nu au refolosit pavelele ci au adus pavele noi!!!Toti sunt niste banditi-de la primul la ultimul!!!
3.   Suceava- primul pol de dezvoltare!? trimis de
(22 mai 2010, 21:32:41
Suceava- primul pol de dezvoltare!? Bai baietzi, bai, voi ati inebunit complet! Dati o fuga pana la Piatra Neamnt macar, daca nu pana la Sibiu, Brasov, Cluj, Targu Mures sau Timisoara! Acolo sa vedeti poli de dezvoltare! Nu e rau ca vor veni niste bani, dar la cum stie prelipcarul sa-i cheltuiasca, ma indoiesc ca Suceava va deveni curand vreun pol de dezvoltare. Asta pentru ca aici lumea e si proasta si la furat. Inteligentii si capabilii stau pe margine si fac cruce urmarind "dezvoltarea" multilaterala a comunei. Asa ca nu indraznesc sa ma bucur, stiind ca banii astia vor pleca tot pe lucrari marete executate in bataie de joc de catre firme capusa gen Simetrica.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei