Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Avem o ţară - ce facem cu ea?

Trăim într-o ţară în care toată lumea are păreri, gânduri, opinii…ne aflăm într-un maldăr de idei, de exprimări aparent raţionale dar, în esenţă prea puţin raţionate dacă ţinem cont de capacitatea intelectuală a persoanelor care le exprimă.

Ne spunem părerea, ne exprimăm ideile crezând că facem ceva dar, de fapt nici măcar nu suntem conştienţi că România de azi nu se deosebeşte cu nimic de România zilelor de ieri. Suntem înconjuraţi de aceeaşi incapacitate balcanică de a crea o clasă politică onestă şi dezinteresată, aceleaşi scufundări în mocirlă, aceleaşi tânguieli patetice… Elitele pleacă aşa cum demult plecau cei mai buni, românii se află la limita subzistenţei, cei care ne conduc se gândesc doar la binele personal şi la sacrificarea “celor mulţi”… Iar noi ne întrebăm: merită să rămânem în România? Mai avem motive pentru a rămâne aici? Ce-ar fi dacă am pleca toţi tinerii din ţară, plecăm, ne întoarcem acasă doar de sărbători şi constatăm că nu s-a făcut nimic, că totul a rămas la fel! Plecăm din nou, blamând guvernanţii, preşedintele, parlamentarii, primarul, poliţistul corupt şi chiar pe beţivul satului, pe toţi cei pe care îi considerăm vinovaţi de acest haos. Dăm vina pe alţii pentru că e mult mai uşor decât să vedem unde greşim noi.

Dacă noi plecăm şi nu facem NIMIC pentru această ţară…atunci…CINE FACE? Ne complacem în situaţia actuală în care dăm vina pe CINEVA, pe ORICINE, dar vina noastră o ascundem “după deget”. Chiar nu există motive reale pentru a rămâne aici în aşa-zisa “Ţară a lui Papură Vodă”?

De ce nu stăm aici? De ce nu evoluăm aici? De ce nu murim aici? De ce nu acceptăm fatalitatea de a fi român şi nu învăţăm că aici “fericirea e gustoasă, iar nefericirea e dulce”?

 

Suntem blestemaţi?

Dacă aruncăm o privire în spate, daca evocăm o parte din “faimoasa” istorie a României, vom observa că de-a lungul timpului multe popoare au încercat să cucerească acest “petic de pământ”. De ce au încercat? Nu ştim…poate ei au fost conştienţi de valoarea noastră, valoare pe care noi nu suntem în stare să o descoperim. E greu de răspuns la această întrebare însă tind să cred că în nereuşita lor, aceste popoare au “aruncat” câteva blesteme asupra noastră.

Da ! blesteme… voi expune două dintre ele. Primul ar fi blestemul HOŢIEI…În ţărişoara noastră nu prea poţi să faci ceva fără a oferi o mică atenţie CUIVA. Nu poţi să trăieşti dacă nu dai şpagă şi mai grav este că şi atunci când mori trebuie să dai o mică atenţie…Trist, dar aceasta este realitatea…o realitate lipsită de onoare în care respectul îl câştigi în funcţie de casă sau maşina pe care o ai. Al doilea blestem pe care l-am remarcat ar fi blestemul CORUPŢIEI. E la ordinea zilei acest fenomen în România. Avem conducători corupţi, lideri fără onoare pe care noi i-am ales şi nu am fost în stare să schimbăm situaţia creată cu “ajutorul lor”. Probabil ar trebui să avem încredere că lucrurile se vor direcţiona spre bine, să încercăm să căutăm binele în tot ce se întâmplă în zilele noastre şi să sperăm că nu a fost totul degeaba, dar oare acest lucru va ajuta mai mult societatea noastră să iasă din fundătură, decât dacă tot timpul vorbim despre răul în care am ajuns? E adevărat, societatea naşte conducătorii, dintre noi sunt aleşii, dar putem avea încredere în cei care ne sacrifică?

Oana NETBAI

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Avem o ţară - ce facem cu ea?.
 Vizualizări articol: 1375 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.43/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.4 din 14 voturi
Avem o ţară - ce facem cu ea?4.4514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Da trimis de
(22 mai 2010, 11:56:45
E foarte simplu si participam cu totii din plin,ne batem joc din plin.
2.   Copii trimis de
(23 mai 2010, 10:58:54
imi place ideea aceasta cu jurnalist pentru o zi, si texte interesante, si fete frumuselehappy
3.   Parerea mea trimis de
(24 mai 2010, 11:03:07
Eu zic sa o dam degeaba nemtilor. E cea mai buna solutie. Eu alta solutie nu vad.
Zic sa o dam degeaba ca de vandut nu poate fi vorba. In 89 strigau toti "nu ne vindem tara " acum o dam degeaba si nu o ia nimeni

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei