Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 22 mai 2010 - Anul XV, nr. 118 (4409)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Declaraţii

Flutur le promite săracilor sprijin „ca să poată trăi”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Persoanele cu venituri mici vor fi sprijinite de Guvern „ca să poată trăi”, a declarat, ieri, vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur. Referindu-se la situaţia socială a celor care vor fi afectaţi de reducerea pensiilor, a ajutoarelor sociale şi a ajutorului de şomaj, Flutur a declarat că „vom ţine seama să creăm pentru cei cu venituri mici sursa ca să poată trăi, să nu se umble la minimum”, dar asta „în paralel cu dezvoltarea economică”.

„Noi am fost cei care am introdus pensia minimă garantată de stat, în nişte condiţii, dar o criză economică nu te întreabă. Trebuie să găsim soluţii pentru respectarea acordurilor cu FMI şi să găsim soluţia cu cele mai mici costuri sociale. Să nu uităm că facem parte din UE şi că trebuie să găsim soluţii raţionale, nu emoţionale. Toate ţările au probleme, mai ales cele care, ca şi România, şi-au umflat aparatul de stat”, a declarat, ieri, în conferinţă de presă, Gheorghe Flutur.

Întrebat de ce, în condiţii de acută criză financiară, când sunt anunţate de Guvern măsuri dure de reducere a salariilor şi pensiilor, România acordă un ajutor financiar de 100 de milioane de euro Republicii Moldova, liderul PD-L a răspuns că asta este „obligaţia morală faţă de fratele tău din Republica Moldova”.

„România trebuie să aibă interese economice în Republica Moldova şi atunci trebuie să-i ajuţi. E fratele tău de sânge”, a apreciat Flutur. Acesta a mai spus că PD-L este în continuare solidar cu Guvernul condus de Emil Boc şi îl sprijină în ceea ce face, evitând să răspundă la întrebările legate de o posibilă remaniere sau demitere a Cabinetului.

„Poate să-l cheme oricum pe primul-ministru, contează cum gestionezi situaţia”, a subliniat vicepreşedintele PD-L, care a mai menţionat că în România criza economică a fost accentuată şi de „deşănţarea din trecut”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Flutur le promite săracilor sprijin „ca să poată trăi”.
 Vizualizări articol: 1703 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Flutur le promite săracilor sprijin „ca să poată trăi”2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Minte trimis de
(22 mai 2010, 11:46:32
nu aburiti poporul cu televizorul ! lasa vrajeala , treci la vorbe mai serioase
2.   Frate de sange! trimis de
(22 mai 2010, 11:46:48
Chestia asta cu "fratele tau de sange" e pentru prosti! Basescu trebuia sa rasplateasca cumva voturile de la Chisinau! A luat de la pensionarii din Romania si a dat kokalarilor din Moldova! Punct!
3.   Mai mult echilibru! trimis de
(22 mai 2010, 14:47:07
Mai mult echilibru in toate ajuta mai mult decat orice, iar declaratiile patetice, de genul "fratii nostri de sange", pica cum nu se poate mai prost. Cred ca mult mai bine i-ar sta domnului Flutur daca ar evita sa rosteasca aceleasi texte ca cele ce vin de la Cotroceni - via Modrogan - fiindca dumnealui, in fond este gospodarul judetului, iar omul Guvernului in teritoriu este prefectul. O mai spun inca o data: de ce, in conditiile actuale, nu este dat exemplul Poloniei care-si continua dezvoltarea economica - n-a cunoscut criza - de ce este dat numai exemplul celor ce stau mai rau ca noi? Acest guvern menit sa faca "ordine in haosul lasat de predecesori in tara, sa modernizeze statul roman", etc. n-a luat modelul celor mai buni ca noi? De ce ne arata numai ca suntem mai buni decat ultimii? 120 de Agentii nationale- una mai inutila ca alta, Administratia centrala - umflata de sta sa crape, lipsa oricarei idei de repornire a economiei, bani dati aiurea si guvernul Boc n-are nicio vina?
4.   Mai multa intelepciune trimis de
(22 mai 2010, 15:33:16
Totdeauna in perioade de criza ,principalii beneficiari ai situatiei au fost oamenii cu venituri mici,batranii ,copii si cei fara de ajutor. Cei care comanda lumea au sugerat sa se ia de la cei "bogati " in atfel de situatii. Contrar cat de curand vom asista la un genocid modern. Solutia ar fi ca o pensie si un salar peste 2000 lei sa fie impozitata de acum inainte in mod rational ,alfel vom fi o natiune care ne vom numi lup pentru aproape. Foamea nu are granite.
5.   Mari banditi trimis de
(22 mai 2010, 15:34:53
nu inaintam din cauza ca marii nostrii politicienii fura si fac combinatii!!!
pai voi credeti ca ei au ,,muncit,,sa ajunga acolo din dragoste ptr neamul romanesc-au ajuns doar din interes!au bagat f.multi bani in a ajunge acolo si normal ca tre sa si scoata inapoi sau sa plateasca polite celor care i-au ajutat cu bani sau influente!Umbla vb prin targ ca mare politician Flutur s-a dus ca vreo 3mil euro ptr un post de ministru si nu a rezovat nik-normal din moment ce Videanu a marcat 30mil euro!Toata lumea stie ca tam-tamul cu tigarile care se trec la vama este rezulatul sponsorizarii firmei PHILIPS&MORRIS{producatori de tigari} in camapania electorala de anul trecut-doar nu ramaneau baietii pierduti de bani!
6.   Umanitar trimis de
(22 mai 2010, 16:05:08
Anunt umanitar: Soarta a lovit crunt Polonia, tara prietena a Romaniei. In aceste momente grele, ar fi crestineste sa ne ajutam semenii aflati in necaz si sa donam ce nu ne mai trebuie si ce nu mai au ei: presedintele si guvernul
7.   Re trimis de
(22 mai 2010, 16:42:15
Ba baiete , nu mai promite si nu mai mintii ca o sa-ti creasca nasul ca lui Pinochio , auzisi ?
Politicieni de carton , politicieni care fac politica de interes si buzunar , saraca noastra tara bogata , pe mana cui a ajuns ?
8.   Reply trimis de
(22 mai 2010, 16:49:22
Ceausescu a condus tara cu 10 ministri iar acum in romania ne conduc peste 3000 de parlamentari , europarlamentari , senatori , secreari si tot felul de subsecretari de stat si nustiu mai de care . Pai astia sunt ca gandacii de colorado , nu produc nimic in schimb fac numai pagube , pagube catastrofale . Idem , suntem o tara de functionari publici , atunci ma intreb , daca nimeni nu produce nimic , de unde bani ?
Pana si taranului i sa luat dreptul de a cultiva 2-3 cartofi , au ramas pamanturile goale pentru ca marii moguli sa-si umple buzunarele cu valuta din contractele cu egiptul sau alte state . Unde esti tu Tepes Doamne !
9.   Minciunosii trimis de
(23 mai 2010, 10:32:06
Ati introdus pensia minima electoral nu pentru ca acei batrani ar fi avut mare nevoie de ea, nu stiati atunci de criza?, ba da, stiati f bine insa pentru prostii care sa va voteze trebuia sa mai dati ceva sa aveti cu ce va lauda. De ce nu mai adunati cate 10-15 mii de cetateni sa le prezentati masurile anticriza?, va e frica lasilor. Cat mi-as dori sa se desecretizeze rapirea din Irak!. Pe vremea comunismului aprarea la televizor presedintele si mai dadea ceva la cetateni, acum, iese si ia, asa la nimereala, nu a justificat nimeni de ce trebuie taiate salariile si pensiile cu 25 respectiv 15 %, care este calculul, de ce nu 26,5 si 11%?. In halul asta cu asa conducatori vom ajunge o tara subdezvoltata unde ne vom bate intre noi pentru o butacta de paine lucru pe care presedintele il pregateste deja prin faptul ca ne punene sa ne urim intre noi, pentru inceptut angajatii de la privat cu angajatii de la stat. E mare pacat, sa va fie rusine.
10.   Mare atentie! trimis de
(23 mai 2010, 17:44:29
Aceste masuri "anticriza" - insuficiente, stupide, pline de ranchiuna si care saracesc degeaba populatia - vor schimba si modul de gandire al fiecarui cetatean, iar exprimarea ferma a solidaritatii cu acest guvern - absolut incapabil sa faca ceva pentru a scoate tara din criza - este o grea piatra de moara ce-l va trage in jos pe oricine declama acesta solidaritate, indiferent de realizarile sale proprii!
Cel mai intelept lucru ar fi demiterea guvermului Boc, nu pentru aceste masuri caci nu sunt ale lui, ci pentru ca N-A FACUT NIMIC TIMP DE 1 AN SI JUMATATE, DE CAND E LA GUVERNARE, ca sa reporneasca economia! Ministerul Dezvoltarii Regionale este cea mai clara forma de hipercentralizare prin dirijismul asupra fondurilor! Stie Elena Udrea mai bine ce trebuie facut intr-un judet, decat un Presedinte de Consiliu Judetean? Nici vorba, dar ea filtreaza! Si dezvolta!! Ce dezvolta, numai cine-a pus-o stie! Asta-i conceptie de guvernare pentru care sa se sacrifice cineva, solidarizandu-se?

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei